Új Cinema Screen formatervezésű LG monitorok

Az IPS7 sorozat az LG Electronics saját CINEMA SCREEN formatervezési koncepciója alapján készülő monitorok, alig észrevehető kerettel és kifinomult, modern megjelenéssel. Az IPS7 monitorcsalád az LG IPS technológiája által nyújtott szélesebb látószög révén élethű színösszetételről és megjelenítésről gondoskodik. Az MHL (Mobile High-Definition Link) csatlakozó segítségével külső eszközök, például okostelefonok is egyszerűen társíthatók a nagyképernyős kivetítés érdekében. Az LG IPS7-es monitorai hamarosan világszerte elérhetők lesznek.

LG LPS7 Cinema Screen monitor
LG LPS7 Cinema Screen monitor

„A CINEMA SCREEN formatervezésnek, az MHL csatlakozásnak, valamint a méltán népszerű LG IPS technológiának köszönhetően az IPS7 sorozat megjelenése és teljesítménye egyaránt lenyűgöző.” – nyilatkozta J.J. Lee, az LG Home Entertainment Company alelnöke és a vállalat informatikai üzletágának igazgatója. „Az okos mobileszközök, például az okostelefonok és a táblagépek gyors terjedésével a tartalmak egyre szélesebb körben állnak rendelkezésre. Az LG IPS7 termékcsaládja színvonalasabb felhasználói élményt kínál és lehetővé teszi a felhasználók számára a tartalomban gazdag környezet minden előnyének kihasználását.”

LG ISP7 monitor MHL csatlakozás
LG ISP7 monitor MHL csatlakozás

Elegáns formatervezés és újgenerációs csatlakoztathatóság

Az LG CINEMA SCREEN dizájn monitorok kerete mindössze 1,2 milliméteres, azaz szinte alig észrevehető. A rendkívül keskeny keret mellett az LG IPS7 monitorok további különlegessége, hogy a készülékek mélysége mindössze 14,1 milliméter. A fémből készült, letisztult állvány letisztult külsőt eredményez, a könnyű kábelmenedzsment pedig még tetszetősebbé teszi a vizuális összhatást. A hagyományos műanyag gombokat kapacitív érintésérzékeny, ikonokkal ellátott felületek váltották fel, ami tovább fokozza a monitor elegáns megjelenését. A CINEMA SCREEN kialakítás ugyanolyan jelentős szerepet játszik az egyedi stílus terén, mint az LG IPS technológiája a lélegzetelállító képminőség biztosításában. A letisztult vonalvezetés és a modern, „minimál dizájn” bármely belső teret még szebbé varázsol, míg az élethű színek és az erőteljes tónusok tovább fokozzák a páratlan vizuális élményt.

Az egyszerűbb csatlakoztathatóság érdekében az LG egy kiváló megoldást kínál: a készülékek a legújabb technológiát, az MHL-t alkalmazzák. A Mobile High-Definition Link technológia segítségével az IPS7 sorozat felhasználói egyszerűen, egyetlen kábel segítségével csatlakoztathatják különféle mobil eszközeiket a monitorhoz, a HDMI bemeneten keresztül. Az MHL jóvoltából a mobil eszközökön tárolt fényképek és videók jóval nagyobb méretben élvezhetők a monitor kijelzőjén. A mobileszközök monitorhoz történő csatlakoztatása a kedvenc tartalmak megtekintése mellett, a mobileszköz akkumulátorának töltésére is lehetőséget biztosít.

Élethű színek és szemkímélő jellemzők

Az IPS7 sorozatban In-Plane Switching (IPS) panelek kaptak helyet a legtöbb monitorban megtalálható hagyományos TN (Twisted Nematic) technológia helyett. Ez jelentősen javítja a képminőséget és a színösszetételt, így a monitorok káprázatosan élénk és élethű színeket nyújtanak. Az IPS7 esetében az egyenletes színátmeneteknek köszönhetően a gyors mozgású akciójeleneteknél − sport- és videojátékok esetén — gyakorta jelentkező elmosódás nem tapasztalható. Ezáltal a néző szeme még hosszabb használat esetén sem fárad el. A jobb válaszidőnek köszönhetően a nézők a mozgóképek megtekintésekor felejthetetlen élményben részesülhetnek.

Az IPS panelek a TN paneles monitorokkal szemben szélesebb látószögtartományban biztosítanak kiváló képminőséget. A felhasználók ülve, vagy állva is játszhatnak, videózhatnak úgy, hogy közben nem tapasztalnak színeltolódást vagy képtorzulást.

Kalibrálható színek

A kényelmesen használható színkalibrálási funkció pontos és a lehető legélethűbb színek visszaadását teszi lehetővé. Az IPS7 sorozat monitoraiban az LG saját szoftvere gondoskodik a kalibrálási folyamat egyszerűsítéséről – ez ideális megoldást jelent a fotózással és a grafikai tervezéssel foglalkozó szakemberek számára.

Képernyőméret: 27″ (68,58 cm) IPS277L – 23″ (58,42 cm) IPS237L
Paneltípus: LED IPS
Felbontás: 1920 x 1080
Képarány: 16:9
Fényerő: 250 nit
Kontrasztarány: Mega
Válaszidő: 5 ms
Látószög: 178/178
Tulajdonságok: Hardveres kalibrálási lehetőség, Dual Smart Solution, szuper-energiatakarékos működés, 6 tengelyes színszabályozás, gyári kalibrálás

Az IPS7 termékcsaládba tartozó monitorok augusztus végétől lesznek megvásárolhatók Magyarországon.

Related Posts

Bemutatkozik a Samsung Galaxy S7 és S7 edge

A Samsung Galaxy S7 és Galaxy S7 edge az elegáns külsőt egyesíti a nagy teljesítménnyel, melyhez fejlett kamerafunkció, vízállóság és külső memória kapcsolódik.

Itt a Google Nexus 5 okostelefon

A Nexus 4 sikerén felbuzdulva az LG és a Google ismét közös fejlesztésbe kezdett. Az együttműködés eredménye az első olyan okostelefon, amely a legújabb Android…

Az LG G2 új távlatokat nyit az okostelefonok világában

Az LG Electronics (LG) leleplezte a csúcskategóriás LG G2 okostelefont, amely a vállalat prémiumkategóriás mobilkészülékeit felvonultató, új „G” termékcsaládjának első tagja. A készülék világpremierjén közel…

Szürreál és absztrakt – zsebben hordott művészet

Mobillal készült fotókból nyílik online kiállítás Szürreál és absztrakt – zsebben hordott művészet címmel a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) weboldalán, a megnyitó szerda…