Óriási felbontás, óriási méretben, LG UD 3D TV

Az LG bemutatta a világ első 213 cm átmérőjű, Ultra Definition felbontású 3D televízióját Koreában. Az LG az UD 3D TV-vel válaszol az egyre növekvő keresletre a még nagyobb méretű, még magával ragadóbb élményt és szélesebb funkcionalitást kínáló otthoni televíziók iránt. Az UD 3D televízió újdonságai között több olyan intelligens funkció szerepel, amelyek a nagyobb kényelmet és az egyszerűbb kezelést szolgálják.

LG UD 3D TV – óriási felbontás, óriási méretben
LG UD 3D TV – óriási felbontás, óriási méretben

„A 4K felbontású kijelzők piaca egyelőre még gyerekcipőben jár, az LG azonban fontosnak tartotta, hogy letegye névjegyét ebben a szegmensben.” – nyilatkozta Havis Kwon, az LG Electronics Home Entertainment Company elnök-vezérigazgatója. – „Az LG UD 3D TV-je egészen új szintre emeli az otthoni vizuális élményt, ugyanis a jelenleg kínált összes fejlett technológiánkat tartalmazza.”

Az LG UD 3D TV a jelenlegi Full HD tévépaneleknél négyszer nagyobb, 8 millió képpontos (3840×2160) felbontást és lenyűgöző képminőséget nyújt, amely az LG fejlett Triple XD Engine képfeldolgozó technológiájának is köszönhető. A Resolution Upscaler Plus funkció pedig a külső forrásból, például merevlemezről vagy UGC (user-generated content) webhelyekről származó tartalmak felkonvertálásával nagyobb felbontású képek megjelenítését teszi lehetővé.

Az LG a felülmúlhatatlan vizuális élmény érdekében az UD 3D televíziót a CINEMA 3D technológiával is ellátta, így az izgalmas újdonságok a térhatású megjelenítés és szórakoztatás terén is elérhetővé válnak. A 3D mélységvezérlés a képernyőn látható közeli és távoli objektumok közötti „távolság” finomszabályozására nyújt lehetőséget, amelynek köszönhetően a 3D-élmény személyre szabható lehet. A 3D Sound Zooming funkció pedig a képernyőn látható objektumok helyének és mozgásának elemzésével állítja elő a térhatású hangot, ami közelebb van hangosabb lesz, ami távolabb halkabb.

Az LG legújabb, mozgásérzékelős Magic Remote távirányítójával a felhasználók egyszerű rámutatással érhetik el és kezelhetik a Smart felületet. Az LG Smart TV rendszere már körülbelül 1400 alkalmazáshoz*, valamint a prémium tartalomszolgáltatók — például a széles film- és játékkínálattal rendelkező 3D World — egyre növekvő tárházához nyújt hozzáférést. A Smart Share Plus funkcióval az eddiginél is több tartalom érhető el hordozható eszközök, például laptopok, mobiltelefonok, táblagépek és flash meghajtók segítségével. A beépített 2D–3D konverzióval a hagyományos 2D tartalmak 3D-vé alakíthatók, a Dual Play funkció pedig az osztott képernyős játékok élményét emeli új szintre azzal, hogy az egyes játékosok számára különböző képet jelenít meg, ugyanazon a képernyőn.

Új távlatokat nyit az LG csúcsmodellje 213,3 cm képátlóval
Új távlatokat nyit az LG csúcsmodellje 213,3 cm képátlóval

Az LG UD 3D televízió két 10 W-os hangszóróból és két 15 W-os mélysugárzóból álló 2.2-es audiorendszerének gazdag hangzása tökéletes kiegészítője a hatalmas képernyő rendkívüli látványvilágának, amelyek együtt valódi moziélményt varázsolnak a nappaliba.

Az LG 84 hüvelykes (213 cm) képátlójú UD 3D televíziója szeptembertől lesz elérhető Európában, Ázsiában, valamint Észak- és Dél-Amerikában. AZ LG UD 3D TV-t elsőként az IFA 2012 kiállítás látogatói tekinthetik meg az LG Electronics standján, a Messe Berlin 11.2-es teremben.

*Az elérhető alkalmazások száma régiónként eltérő lehet.

Related Posts

Az új Neo QLED tévék szemkímélő tanúsítványt nyertek

A Samsung 2021-es Neo QLED televíziói az elsők között kapták meg az elismert minősítő intézet, a Német Elektrotechnikusok Szövetségének (VDE) Szemkímélő tanúsítványát. Az elismerés tovább…

Az LG OLED TV sorozatban harmadik éve díjazott az EISA-n

Az LG Electronics (LG) bejelentette, hogy 4K OLED TV-je, Smart+ TV-je, SoundPlate hangrendszere és csúcskategóriás LG G3 okostelefonja egyaránt elismerésben részesült az EISA (European Imaging…

266 centiméteres, ívelt ULTRA HD televíziót mutat be az LG

Az LG első CURVED ULTRA HD televíziója kivételes, 21:9-es képaránnyal és lélegzetelállító képminőséggel rendelkezik.

Itt a Google Nexus 5 okostelefon

A Nexus 4 sikerén felbuzdulva az LG és a Google ismét közös fejlesztésbe kezdett. Az együttműködés eredménye az első olyan okostelefon, amely a legújabb Android…