Sony és Hasselblad együttműködési megállapodás

A professzionális középformátumú fényképezőgépeket gyártó svéd Hasselblad a Sony technológiáinak segítségével új kategóriát teremthet a fényképezésben, melynek első darabja egy Hasselblad Lunar névre hallgató E csatlakozós digitális kamera lesz.

Hasselblad Lunar prototipus
Hasselblad Lunar prototipus

A világ legfejlettebb digitális középformátumú fényképezőgép–rendszerének (H System) megalkotója, a svéd Hasselblad megállapodást kötött a Sony-val, melynek célja az, hogy új szegmenst teremtsen a digitális képalkotás fogyasztói piacán. A Hasselblad új, fejlett, tükör nélküli, cserélhető objektíves fényképezőgépekkel, valamint DSLR és kompakt fényképezőgépekkel is bővíteni kívánja termékpalettáját, és céljainak eléréséhez a Sony technológiáit fogja alkalmazni.

„A Sony korszerű technológiáinak és úttörő újításainak köszönhetően lehetőségünk nyílik egy olyan teljesen új fotográfiai területre lépnünk, ahol eddig még sohasem jártunk. Megnyugodhatnak a fényképezés szerelmesei, innentől kezdve már nem lesz elérhetetlen egy svéd Hasselblad gép” – nyilatkozta az együttműködés kapcsán dr. Larry Hansen, a Hasselblad elnök-vezérigazgatója.

„Ez egy rendkívül izgalmas megállapodás, mivel a Hasselblad márka hűséges vásárlói megismerhetik a Sony iparágvezető technológiáit. Hiszünk abban, hogy közösen még vonzóbb termékeket tudunk ajánlani majd a fényképészet szerelmeseinek” – tette hozzá a Sony Digital képalkotási technológiákért felelős elnöke, Shigeki Ishizuka.

A Hasselblad vállalat 1841 óta foglalkozik fényképezőgép–technológiákkal, és eddig kizárólag több millió forintos, professzionális felszereléseket gyártott.

Bővebb info: hasselblad.se

Related Posts

Négy magyar fényképész munkája került a legjobbak közé az idei Sony World Photography Awardson

Négy magyar fényképész munkái kategóriájuk shortlistjére kerültek, továbbá a szakmai zsűri egy hazai fotós nevezését a világ 50 legjobb fotói közé jelölte.

Bejelentették a világ legnagyobb fotóversenyének nyerteseit – Sony World Photography Awards 2017

Az Év Fotósa elismerést és a győzelemmel járó 25 000 dolláros pénzdíjat a belga fotográfus, Frederik Buyckx nyerte el A Nyílt kategória győztese ebben az…

A Sony díjnyertes fotói Budapest romkocsmáiban

A 2013-as Sony World Photography Awards díjnyertes fotói fél éven keresztül vándoroltak Budapest legismertebb romkocsmái között. A világhírű fotóverseny legjobb képeit január 14. és február…

Csak egy érintés – A Sony legújabb termékei

A vállalat bemutatta a hazánkban elérhető teljes 2013-as tavaszi termékportfólióját. Az idei termékkínálatot az egyszerű kezelhetőség, a letisztult formák, valamint a kimagasló kép- és hangminőség…