Magyar modellek világhírű divatházak kifutóin

Még soha nem voltak ilyen népszerűek hazánk lányai a divatvilág fővárosaiban. Már alig-alig van olyan divatbemutató New York, London, Milánó és Párizs kifutóin, amelyen ne találkoznánk magyar modellel. Így van ez most is, a 2012-13-as őszi/téli ready-to-wear kollekciókat bemutató show-kon is, ahol rengeteg magyar szépséget pillantottunk meg, és a sornak még koránt sincs vége, hiszen Párizsban csak nemrég indult be a divat szezon.

Magyar modellek világhírű divatházak kifutóin - Pillmann Lívia
Pillmann Lívia

Az elmúlt hetek legaktívabb magyar topmodellje kétségkívül Rajzák Kinga, aki már most ötvennél több kifutón vonult végig az elmúlt három hét alatt. Ott volt például Jason Wu, Victoria Beckham, Marc Jacobs, a Lacoste, Vera Wang, a Mulberry, Paul Smith, Stella McCartney, a Burberry, Matthew Williamson, a Max Mara, az Alberta Ferretti, a Prada, a Missioni, a Dolce & Gabbana, Roberto Cavalli, a Marni, a Versace, a Balenciaga, Dries van Noten show-ján, sírva búcsúztatta Raf Simonst a Jil Sander show-n, a nagy párizsi bemutatók pedig még csak most jönnek. (Kingával egyébként hamarosan a GLAMOUR áprilisi számában is találkozhattok.)

Mihalik Enikő is feltűnt a londoni kifutókon (Matthew Williamson, Issa, Topshop Unique, Moschino Cheap & Chic, Todd Lynn), és ígérete szerint Párizsban is felbukkan majd itt-ott. Fórizs Adina is Londonban lépett nagyközönség elé, mégpedig a Kinder Aguggini, Margaret Howell, Maria Grachvogel, Fyodor Golan show-kon. Igazából 2006-ban futott be. Olyan hirdetési kampányokhoz kérték fel, mint a Gucci, vagy a Retro reklámok, valamint i-D és V magazin címoldalakon pózolt.

Magyar modellek világhírű divatházak kifutóin
Mihalik Enikő

Axente Vanessa az új magyar sztármodell, hiszen Prada exkluzívként egy csapásra berobbant a nemzetközi köztudatba, az pedig csak megkoronázta az eseményt, hogy még a show-t is ő nyithatta. Azóta Párizsban is feltűnt már a Dries van Noten bemutatón, de további meglepetésekre számíthatunk vele kapcsolatban.

Pillmann Lívia a Face Model Management üdvöskéje, és ügynöke az utcán fedezte fel őt 16 évesen. Bár azonnal szerződést ajánlott neki, meg kellett várni, amíg leérettségizik, hogy teljes munkaidőben dolgozhasson, és betörhessen a nemzetközi piacra is. A várgesztesi szépség bemutatkozása remekül sikerült: a nyári couture divathéten ő zárhatta Georges Chakra őszi-téli couture show-ját, ami hatalmas megtiszteltetés egy modell életében. Nem kellett sokat várni a magazinok érdeklődésére sem: a spanyol Harper’s Bazaar is őt akarta a Beauty melléklet címlapjára, a fotókat Paco Peregrín készített.

Jól indult Palvin Barbara 2012-es éve is, hiszen a napokban jelent meg az Emporio Armaninak készült kampánya, most pedig az olasz Vogue januári számában bukkantunk rá az Icon Model Management üdvöskéjére. A magyar topmodell, akit idén is jelöltetek a GLAMOUR Women of the Year Legjobb modell kategóriájába, Barbara nem fogja vissza magát: Miles Aldridge fotóin meglehetősen erotikus pózokban és arckifejezéssel hódít. A képek másik érdekessége, hogy a megszokott barnáról szőke hajra váltott.

Magyar modellek világhírű divatházak kifutóin - Rajzák Kinga
Rajzák Kinga

Éjfekete hajzuhatag, hófehér, hullaszerű bőr, kizárólag fekete ruhákkal és ezüst kiegészítőkkel kombinálva. A japán Vogue legfrissebb számában a gótikus szépséget mutatja meg a magyar topmodell, Rajzák Kinga segítségével. Kinga is, mint a többi híres, magyar modell, rengeteg külföldi, neves divatlap első oldalán szerepelt már. Köztük említsük meg az Olasz Vogue-ot, és a The Room című divatlapot. Több híres márka arca (volt); Balenciaga, PHI, Molinari, Trussardi. És olyan híres tervezők divatbemutatóin szerepelt, mint Nina Ricci, Marc Jacobs, Vera Wang, PRADA, Burberry, Salvatore Ferragamo.

Kondás Kata is remekel ebben a szezonban, egyre több neves divatháznak dolgozhat: a magyar modell ott volt például a Calvin Klein és Thierry Mugler kifutóján is, ez utóbbin pedig egy új magyar üdvöskét, Jablonczky Mónikát is láthattuk.

Srej Zsófi idén kihagyta a divathetes hajtást, de azért titkon bízunk benne, hogy legalább a Chanel show-ján feltűnik majd, hiszen ott szezonok óta minden alkalommal számítanak rá.

Borsos-Kőszegi Erika
website

Related Posts

Divatos halál: az anorexia

Csontsovány modellek a kifutón. XXS-es ruhák a boltokban. Az élelmiszereken nagy feliratok a csökkentett zsír- és szénhidráttartalomról. Minden azt sugallja, hogy ne egyél…

Egyszer fent, egyszer lent! – mi lett az egykori szépségkirálynőkkel?

Mára a szépségversenyek vonzó mítosza leomlott. Tudjuk, hogy a kifutón a mosoly mögött kemény munka, sok lemondás, sőt gyakran szenvedés is áll. Látjuk a sikereket,…

Organikus elképzelés, természetbe nyíló mennyezettel

Lezárult az LG Electronics (LG) „Érezd az LG OLED-stílust” elnevezésű enteriőr-tervező pályázata, az LG a napokban ünnepélyes keretek között adta át a nyereményeket a legjobb…

Magyar lány a Calvin Klein új arca

Calvin Klein hivatalosan is bejelentette, hogy Axente Vanessa az arca 2014 tavaszától a márka új illatának, a Calvin Klein Endless Euphoria parfümnek.