No racism – flashmob a rasszizmus ellen World in my eyes - World in my eyes Full view

Esélyegyenlőségi akcióra várnak jelentkezőket a „No racism”- „Láss” megmozdulásra egy október 17-i fővárosi rendezvényhez a szervezők

No racism – flashmob a rasszizmus ellen

Esélyegyenlőségi akcióra várnak jelentkezőket a „No racism”- „Láss” megmozdulásra egy október 17-i fővárosi rendezvényhez a szervezők.

World in my eyes
World in my eyes

A „No Racism – Láss!” elnevezésű akció a fogyatékosok társadalmi befogadását elősegítő olyan európai szintű kezdeményezés, amely a nemzetközi méretekben és hazánkban is erősödő szélsőségek elleni demonstráció, és figyelemfelhívás az együttélés, az elfogadás előnyeire és szépségeire. Az eseményt 2012. október 19-én 1500 nő részvételével egy budapesti „flash mob” keretében bonyolítják le. Az akció célja az etnikai, vallási és szociális előítéletek ledöntése, a fogyatékos, roma, meleg közösségekkel szemben tanúsított viselkedésminták megváltoztatása.

A kampány részeként a szervezők megszólítanak 1500 olyan nőt, anyát, nagymamát, kislányt, diáklányt, nyugdíjast, akik az intolerancia és a gyűlölködés ellen kívánnak fellépni és az élet védelmezőjeként együtt hívják fel a figyelmet Magyarországon is erősödő kirekesztő eszmék és események megakadályozására és abban a társadalom közös felelősségére.

Simon Ildikó
fotó: Simon Ildikó

Annak ellenére, hogy a „villámcsődületet” a sajtóban és a szervezetek megszólításával hirdetik majd meg, az akció „flash mob” jellegű lesz, ünnepi szónoklatok és díszvendégek nélkül.

Színművészek, médiaarcok, sportolók, énekesek, közszereplők a jelenlétükkel hitelesítik a demonstráció üzenetét, hogy a hallgatás, a nem látás, amely sok esetben vezetett már népirtáshoz, ma is személyes és össztársadalmi felelősségünk nemre, színre, vallásra, párthovatartozásra való tekintet nélkül. Az esemény alatt a világvárosokból kapott szövegrészleteket, videó
üzeneteket több nyelven olvashatják a jelenlévők a kivetítőkön.

Az akció

  • helyszíne: Budapest, (még nem végleges)
  • ideje: 2012. október 19. 17 óra
  • résztvevői létszáma: 1500 fő

Várják a jelentkezéseket, szervezőként, aktivistaként. A jelentkezést követően a szervezők válaszlevelet küldenek a személyes találkozás időpontjával és helyszínével, ahová kötetlen beszélgetésre hívnak a projektcsapattal.
Jelentkezni a noracism.lass@yahoo.hu e-mail címen lehet.

Written by acsi

Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.