Angry Birds – 3D-ben – forradalmi oktatási újdonságok Angry Birds 3D - Angry Birds 3D Full view

A Leonar3Do által fejlesztett 3D Virtual Reality egy olyan keretrendszer, amely a világon elsőként nyújt lehetőséget arra, hogy a különböző 3D technológiákat összekösse és egységes rendszerben kezeljen bármilyen 3D megjelenítő vagy beviteli eszközt

Angry Birds – 3D-ben – forradalmi oktatási újdonságok

Minden várakozást felülmúló siker övezte a 2012. november 22 24. között megrendezett VIMENSIO Mobil Weekend alkalmazásfejlesztő versenyt. A Leonar3Do által fejlesztett 3D Virtual Reality egy olyan keretrendszer, amely a világon elsőként nyújt lehetőséget arra, hogy a különböző 3D technológiákat összekösse és egységes rendszerben kezeljen bármilyen 3D megjelenítő vagy beviteli eszközt.

Angry Birds 3D0
Angry Birds 3D

A világon első alkalommal a VIMENSIO Mobil Weekend alkalmazásfejlesztő versenyen volt lehetősége diákoknak innovatív és egyedülálló 3D-s alkalmazásokat fejleszteni szabályozott versenykörülmények között. A háromnapos versenyen rendkívül kevés idő állt a versenyzők rendelkezésére, és a szervezők legnagyobb megdöbbenésére alig 18-20 munkaóra alatt születtek olyan szenzációs applikációk, mint pl. háromdimenziós verziója a manapság legnépszerűbb telefonos játéknak, az Angry Birds-nek.

Az alkalmazásfejlesztő versenyt szervező Leonar3Do eltökélt szándéka, hogy olyan új ötleteket és irányokat vigyen az oktatási rendszerbe, és olyan eszközöket fejlesszen ki, amely mindenki számára egyszerűen, felhasználóbarát módon elérhető, és gyökeresen segíti azt a folyamatot, amelynek során a diákok innovatív szemszögből lesznek képesek elsajátítani a tananyagot, úgy, hogy még jól is érzik magukat a tanórán. A Pre Release állapotban lévő, a Leonar3Do technológiát használó Vimensio a világ legjobb, legkönnyebb és legélvezetesebb 3D oktatási szoftvere, amivel nemcsak oktatni és tanulni, hanem 3D oktatási tartalmat létrehozni is lehet, és ami talán a legfontosabb: programozói és/vagy grafikai tudás nélkül egyaránt lehet a VIMENSIO segítségével kész alkalmazásokat és oktatási tananyagokat létrehozni.

Ezt a VIMENSIO Mobil Weekend verseny ékesen bizonyította, hiszen 11 szenzációs és ötletgazdag applikáció született a három nap alatt, és volt olyan csapat amelyik a nyelvoktatás területére próbálta bevinni a 3D-s technológiát.

Az elkészült alkalmazásokról érdekes és bővebb információkat a http://facebook.com/mobilweekend oldalon találhatnak az érdeklődök.

Written by erika

Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.