• elomagazin  /
  • Életmód   /
  • Ahol jó gyereknek lenni – MISZME, az iskolai szociális munka tere
Ahol jó gyereknek lenni – MISZME, az iskolai szociális munka tere 577641_420931141258742_1391052448_n Full view

Ahol jó gyereknek lenni – MISZME, az iskolai szociális munka tere

A Magyarországi Iskolai Szociális Munkások Egyesülete (MISZME) jelmondata az, hogy akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni. Ők hosszú évek óta mindent megtesznek ezért.

Magyarországi Iskolai Szociális Munkások Egyesülete

Az egyesület célja az egész ország területén élő gyerekek, fiatalok helyzetének javítása az iskolai szociális munka elterjesztése által. Az iskolában folyó pedagógiai tevékenységet szeretnék kiegészíteni szociális szolgáltatásokkal, mely hozzájárulhat a tanulók iskolai sikerességéhez és a társadalomba való beilleszkedéséhez. Hiszen ha ők nincsenek, az oktatási rendszernek nincs válasza a szociális problémák iskolai kezelésére.

A történetük

Szervezetüket, a Magyarországi Iskolai Szociális Munkások Egyesületét 2007 novemberében hozták létre, Székesfehérvárott azzal a céllal, hogy küzdjenek azért, hogy a más országokban 50-100 éve elfogadott iskolai szociális szolgáltatás a magyar közoktatási intézményekben is helyet kapjon.Mára a szervezet országossá nőtte ki magát: hát nagyvárosban rendelkezik központtal, ellátja az iskolai szociális munka érdekképviseletét, lobby – tevékenységet folytat.

De mi is az az iskolai szociális munka?

Az iskolai szociális munka fontos missziója a társadalmi megerősítés, a környezeti, az anyagi és kulturális forrásokhoz való hozzáférés megteremtése, a társadalmi kohézió megteremtése támogatása, a társadalmi inklúzió rendszereinek kialakítása az iskolában és ökológiai környezetében.

Keressétek őket!

Az Egyesületben az a jó, hogy nem csak az iskolai szociális munkásoknak, hanem a gyerekeknek és a szőlőknek is mindig szolgálnak hasznos információkkal, honlapjukon (www.miszme.hu) mindenki megtalálja  a témában hasznos információkat, kérdezhet, segítséget kérhet és természetesen csatlakozhat is. A honlap januártól interaktív módon üzemel. Minden érdeklődést szívesen fogadnak, hiszen a cél nem kisebb, mint hogy jó legyen gyereknek lenni.

Borsos-Kőszegi Erika

Written by erika

Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.