Rosamund Lupton: Azután – könyvajánló

Az írónő második könyve kicsit rendhagyóra sikeredett. A Drága Tess című 2010-ben a legnagyobb eladási példányszámot produkálta az UA-ban, az Azután viszont valami egész más lett…

Rosamund Lupton: Azután
Rosamund Lupton: Azután 

„Az „Azután”minden egyes oldala mestermű. Kíméletet nem ismerő érzelmi hatás, költőien vibráló stílus és lebilincselő történet egyesül ebben a transzcendens irodalmi élményben. Garantálom, hogy ez a regény mindenkit meghat.” – mondja róla Jeffery Deaver.

Grace idilli életet él férjével, tinédzser lányával, Jennyvel és kisfiával, Adammel. Ezt az idillt azonban az égő iskolaépület fekete füstje porig rombolja. Grace-nek meg kell mentenie Jennyt, aki az épületben rekedt. A rendőrség nyomozni kezd, és kiderül, hogy a tűz nem baleset volt – valaki meg akarta ölni Jennyt. Csak Grace tudja, hogy ártatlan embert gyanúsítanak, és ő az egyetlen, aki megvédheti a lányát. Ehhez azonban le kell győznie minden fizikai korlátot, mert teste megégve hever az intenzív osztályon.

A könyv az anya elbeszélése, aki testén kívül megélve az élet és halál közti állapotot, végigköveti a nyomozás szakaszait: teste összeégve a kórházi ágyon, lelke pedig a miérteket keresi. A scifi néhány elemét profin felhasznált előadásmód segíti elő végül a megoldás megtalálását. Aki tehát hagyományos nyomozási módszerekre számít, tegyen le róla: a transzcendens élményeknek nagyobb szerep jut az igaság kiderítésében.

Az „Azután” egyszerre izgalmas krimi és szívszorító történet. Akiknek tetszett Alice Sebold Komfortos mennyország című bestsellere, azok ezt a regényt sem tudják majd letenni. A szerző bámulatos tehetséggel szövi a történet szálait és tárja fel a rendíthetetlen anyai szeretet mélységeit.

A könyvet az Amazon a 2011-es év tíz legjobb könyve közé választotta, a Waterstones könyvesbolthálózatban pedig ez lett az év könyve 2011-ben.

Kiadó: Alexandra
Budapest, 2012
472 oldal
ISBN: 9789633571002

Related Posts

Nem annyira fekete – Kondor Vilmos Budapest Noir

Kondor Vilmos Budapest Noir című regénye nem újdonság a magyar olvasóknak – először 2008-ban jelent meg, s most, 2017-ben a Libri Kiadó gondozásában újra.

Könyvajánló – Angela Marsons – Egy élet ára

Mit tennél, ha elrabolnák a gyerekedet, a legjobb barátnőjével együtt, és licitálnotok kéne értük? Csak az kapná vissza, aki többet ígér, és csak az a…

Könyvajánló – Belinda Bauer: A 19-es holttest

Y metszés. Bordaívek és szegycsont eltávolítása. A belső szervek eltávolítása. Mondhatnám, hogy ez nem az, aminek látszik, de az nem volna igaz. Ez bizony boncolás.…

Könyvajánló: Dan Wells: Csak a holttesteden át

John Wayne Cleaver ötödször. A regény két jól elkülönülő részre osztható, az első fele egy jó kis ’road movie’, a második a prédakereséses, majd elpusztításos…