Ezekkel indul a FEZEN: Deeep Purple, Fear Factory és a többiek

Azt, hogy a székesfehérvári FEZEN evolúciója csodával határos mértékben felgyorsult, az elmúlt évek kiválóan bizonyították, azt pedig, hogy ez a fejlődés idén is folytatódik, azt mindenki tudja, aki felcsipegette az elmúlt hónapokban elszórt információmorzsákat. Ám az ismétlés sosem árt, nem is beszélve azokról, akik lemaradtak valamiről. Nézzük tehát, kiket is lát vendégül 2013-ban a fehérvári MÁV pálya.

Deeep Purple a Fezen Fesztiválon
Deeep Purple a Fezen Fesztiválon

Ha nem mennénk tovább az elsőként konfirmált Deep Purple-nél, már akkor is nyugodt szívvel nevezhetnénk a fesztivált az idei év legfontosabb könnyűzenei eseményének a régióban, hiszen minden idők egyik legnagyobb rockzenekaráról van szó. Ám nem állunk itt meg a legendák csatasorba állításában, hiszen több óriási hatással bíró brigád reszeli majd a riffeket a focipályán. A Fear Factory, az Amorphis és a visszatérő Dragonforce arcpirítóan tehetséges zenészei pedig azt fogják bizonyítani, hogy a nagy öregek mellett a fiatalabb generációra is kötelező odafigyelni.

Sajnálatos módon az Arch Enemy a napokban visszalépett, de gőzerővel dolgoznak azon, hogy megfelelő színvonalú bandával pótolják a visszalépésük által keletkezett űrt. Az alábbi szűkszavú közleményt juttatták el a szervezőkhöz, melyet teljes egészében megosztunk veletek:

„Sajnálattal, de idén nyárra le kell mondanunk az európai fesztiválkoncertjeinket. Ennek oka olyan családi ügyek, amelyek az adott időszakban teljesen lekötik a figyelmünket. Jelenleg azon dolgozunk, hogy ezeket a bulikat átkössük a jövő évre. Szeretnénk megköszönni a fesztiválok szervezőinek és persze a rajongóinknak a megértésüket és a folyamatos támogatásukat. A köztes időt arra fogjuk használni, hogy befejezzük a munkát a közelgő DVD/BlueRay kiadványunkon és hogy folytassuk a dalszerzést a következő Arch Enemy lemezhez. Várjuk a találkozást veletek 2014-ben! Metál!”

Némiképp barátságosabb húrokat fog pengetni a tavalyi elmaradását pótló Tito & Tarantula, akik messzeföldön híresek forró hangulatú koncertjeikről. Az MR2 vonal egyik legnagyobb ásza szintén nem hagy majd időt a végtagok pihentetésére, hiteles szemtanúk állítják ugyanis, hogy a N.O.H.A. képtelen hibázni élőben.

És ha már foci, akkor a hazai pálya előnyeit élvezőket se hagyjuk ki. Itt lesz a vérátömlesztésen átesett Tankcsapda is, Ákos a Budapest Arénában óriási sikerrel bemutatott programjával érkezik. A közönség szívét mindörökre elkobzó Péterffy Bori is visszatér, ragyogni fog a Kispál által hagyott űrt játszi könnyedséggel betöltő Kiscsillag, és akkor még nem említettük az olyan kihagyhatatlan fesztiválkellékeket, mint a Heaven Street Seven, a PASO, a Vad Fruttik, aFish!, a Supernem, a Road, a Depresszió vagy a Subscribe. A szélsőségesebb műfajok képviselői közül érkezik az elmúlt évek legnagyobb robbanását előidéző Leander Rising, aWatch My Dying, az Insane, az idei év egyik nagy reménységének számító Helland, de egy frissen újjáéledt legendát is láthatunk majd a betonkemény Neck Sprain képében. Természetesen az olyan lokális kedvencekről sem feledkezhetünk meg, mint a Cadaveres, azEleven Hold vagy a Sleepless.

Forrás: rockstation.hu

Related Posts

A zene szárnyain – swing és gospel Vácon és Bánkon

2013. júniusában igazán különleges programban lehet része a jazzkedvelő közönségnek Vácon és Bánkon. A Jazz and gospel – A zene szárnyain 2013. június 29-én egy-egy…

És itt van a Sziget fesztivál nulladik napi programja!

A Sziget fesztivál idei nulladik napján, augusztus 6-án a „Fesztiválköztársaság” átalakul Csodaországgá, melynek közepén, a Nagyszínpadon a Quimby egy ide komponált, egyszeri és megismételhetetlen világot…

Húszezer rendezvényt meg lehetne menteni

A Music Hungary Szövetség szerint a járvány ellenére legalább húszezer hazai zenei rendezvényt meg lehetne menteni. A szervezet megkezdte egy zenei újranyitási terv előkészítését. A…

Szent fogadalmak a Sziget utolsó napján

Az idei Sziget Fesztivál tanulságos utolsó napot zárt számunkra vasárnap. A szerkesztőség tagjainak le kellett fektetniük a következő aranyszabályt: Sziget Fesztivál után soha, érted, soha…