UGRÓDESZKA A FILMESEK VILÁGÁBA! – Ingyenes filmes képzés

2013. október 7-étől ingyenes filmes szakmunkásképzést szervez a HSC Stábiskola. Az egyhetes tanfolyamon segédoperatőrök, fókuszállítók, világosítók, rendezőasszisztensek mélyíthetik el már meglévő tudásukat, de olyanok jelentkezését is várják, akik még nem rendelkeznek filmes előképzettséggel, de az az álmuk, hogy a későbbiekben a filmgyártásban helyezkednek el. A kurzuson a szakma olyan kiemelkedő mesterei tanítanak majd, mint Hódi Jenő, a Budapest Film Akadémia vezetője, Jancsó Nyika vagy Koltai Lajos.

focus2Napjainkban, amikor újra egyre több magyar film készül és egyre több külföldi bérmunka forog hazánkban, gyakori nehézség, hogy a már végzett filmes szakmunkások, például segédoperatőr asszisztensek számára nem biztosított a továbbképzés s így a szakmai előrelépés. Ezen a felemás helyzeten kíván változtatni a HSC Stábiskola a 2013. október 7-én induló képzésével, melynek keretében a már OKJ papírral rendelkezők elmélyíthetik tudásukat, s ezáltal újabb munkakörök betöltésére is alkalmassá válhatnak a filmgyártásban. A most induló élességállító képzés segíthet nekik abban, hogy a jövőben a filmgyártás egyik legfontosabb pozicióját is be tudják tölteni.

Az egyhetes tanfolyamra előképzettséggel nem rendelkező kreatív fiatalok jelentkezését is várják, akik jövőjüket a filmgyártás területén képzelik el. Ők a képzés keretében bepillantás nyerhetnek a filmes szakma rejtelmeibe, s áttekintést kapnak az egész filmes apparátus munkájából.

Az ingyenes kurzuson a résztvevők minden, éles forgatáson elképzelhető szituációban kipróbálhatják majd magukat, s elsősorban digitális eszközökkel, extrém világítási és kameramozgásokat kreálva szerezhetnek majd szakmai magabiztosságot. Az alapoktatás a Mafilm műtermében zajlik majd, de a jelentkezőknek külső helyszínen is lehetőségük lesz kipróbálni magukat. A kurzuson a szakma olyan kiemelkedő mesterei tanítanak majd, aki számos amerikai és magyar film élességét húzták, mint – többek között – Hódi Jenő, a Budapest Film Akadémia vezetője, Váradi András, az ARRI Budapest managere, Koltai Lajos vagy Jancsó Nyika.

focus1

A tanfolyamra a jelentkezést www.stabiskola.hu honlapon várják.

A HSC Stábiskola 2006-ban indult Novák Emil Balázs Béla-díjas operatőr, a magyar és az ausztrál Operatőrök Társaságnak tagja ötlete alapján. Az ausztrál mintára létrehozott iskola, intenzív, a magyar- és nemzetközi film, valamint televíziós ipar elvárásainak figyelembe vételével és támogatásával, a legmodernebb technikák használatával tanítja a filmkészítést. Az iskolában világosítók, segédoperatőrök, digitális utómunka asszisztensek, hangasszisztensek, televíziós kameramanok, rendezőasszisztensek, felvételvezetők, szcenikai asszisztensek képzése mellett operatőr és rendező előképző osztályokat is indítanak. Az elmúlt 7 évben több mint 300 diák végzett a HSC Stábiskolában, akik közül szinte mindenki jelenleg is a filmiparban dolgozik.

A HSC Stábiskola a hazai produkciók előállításánál és a bérmunkák kiszolgálásánál is segíti az új szakemberek belépését a filmiparba. Az intézmény filmes szakemberképzésének fő támogatója a Magyar Nemzeti Filmalap Zrt és az ARRI München. A technikai eszközöket a Schwindl Kft. és a Visual Team biztosítja.

www.stabiskola.hu https://www.facebook.com/Stabiskola

 

 

Related Posts

Nemzetközi Természetfilm Fesztivál 2021, Gödöllő

Február 28-ig lehet nevezni a Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra, amelyet május 28. és 30. között rendeznek meg Gödöllőn a Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Fesztivál részeként. Ebben…

Páratlan összefogás a Balaton-felvidék természeti kincseiért

Indul a „Sokszínű Balaton-felvidék” fotópályázat „Sokszínű Balaton-felvidék – Theodora különdíj” címmel közös fotópályázatot hirdet az ország egyik legrangosabb természetfotó-pályázata, a Varázslatos Magyarország és a kékkúti…

Roma/képmás – Cigány/másképp filmpályázat

Roma/képmás – Cigány/másképp címmel hirdet filmpályázatot a romák kreatív és méltó ábrázolásáért a Cine-Fest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál és a Dikh Tv. A pályázatokat augusztus 9-ig…

Kihirdették a 39. Magyar Sajtófotó Pályázat díjazottjait

Kihirdették a 39. Magyar Sajtófotó Pályázat díjazottjait; a MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya által meghirdetett pályázat legjobb munkáiból a tervek szerint szabadtéri kiállítás nyílik és évkönyv is…