Itt a Google Nexus 5 okostelefon

A Nexus 4 sikerén felbuzdulva az LG és a Google ismét közös fejlesztésbe kezdett. Az együttműködés eredménye az első olyan okostelefon, amely a legújabb Android operációs rendszert, az Android™ 4.4, KitKat® verziót futtatja. Az új funkciókkal felszerelt Nexus 5 az eddigi legvékonyabb és leggyorsabb Google Nexus telefon.

image003A lenyűgöző 5 hüvelykes, Full HD IPS kijelzővel felszerelt Nexus 5 egyedülálló vizuális élményt nyújt. A pehelykönnyű okostelefon 16 GB-os és 32 GB-os változatban érhető el. Az LG jól bevált hardverével tökéletes összhangban működik a Google szoftverének és szolgáltatásainak legjava, nagyszerűen ötvözve a nagy teljesítményt, a gazdag funkciókat és a kényelmet.

„Az LG büszke arra, hogy ismét együttműködhetett a Google-lal, és megalkothatta az eddigi leggyorsabb és legnagyobb teljesítményű Nexus telefont – nyilatkozta Dr. Jong-seok Park, az LG Electronics Mobile Communications Company elnök-vezérigazgatója. – A Nexus 5 a páratlan funkcionalitást ötvözi a modern megjelenéssel, tökéletes példáját mutatva annak, hogy milyen magas szintű innováció jöhet létre, amikor két nagyszerű vállalat második alkalommal is együttműködésre lép.”

„Örömmel működtünk együtt az LG-vel az új Nexus fejlesztése során – mondta Sundar Pichai, a Google Androidért, Chrome-ért és Google Apps-ért felelős alelnöke. – A Google Nexus 5 az eddigi legvékonyabb és leggyorsabb Nexus telefon, amely a legújabb platformot, az Android 4.4, KitKat operációs rendszert közvetlenül és elsőkézből teszi elérhetővé az ügyfelek számára.”

A fontos pillanatok megörökítése

A Nexus 5 kamerája az LG Innotek elismert optikai képstabilizáló technológiáját alkalmazza, amelyet elsőként az LG G2 modell esetében vezettek be. A hosszabb exponálási időt lehetővé tevő, elmosódás- és zajcsökkentő funkciókkal ellátott, 8 megapixeles kamerának köszönhetően a Nexus 5 csekély fényviszonyok mellett is bámulatos teljesítményt nyújt. A Nexus 5 a Photo Sphere szolgáltatással is fel van szerelve, amelynek segítségével a fotósorozatok „gömbfotóvá”, 360 fokos panorámaképpé állnak össze. A Google technológiája a telefon könyvtárában található videókból, fotókból Auto Awesome – automatikusan felturbózott, érdekes effektekkel ellátott – változatokat is tud készíteni, ezeket aztán a tulajdonos megoszthatja családjával, barátaival is. A Nexus 5 továbbfejlesztett HDR+ üzemmódja emellett több felvételt rögzít gyors egymásutánban, majd számítógépes fotográfiai algoritmusok használatával egyesíti a képeket. Az eredmény egyetlen tökéletes fénykép, amely a felvételekből kinyert expozíciós és színadatok alapján szélesebb árnyalat- és fénytartománnyal rendelkezik.

Kiemelkedő teljesítmény és sebesség

A Nexus 5 a világ első olyan telefonja, amely az Android 4.4, KitKat operációs rendszert alkalmazza, és a Google teljesítményét egy vékony és könnyű, ugyanakkor megbízható eszközben kínálja. A lenyűgözően gyors SnapdragonTM 800 processzor és a 4G/LTE hálózatok mellett a Nexus 5 egy 445 ppi képpontsűrűségű, fejlett érintési technológiát alkalmazó Full HD IPS kijelzővel van felszerelve, amely gyorsabb érintésfelismerést, jobb kültéri láthatóságot és élesebb képeket eredményez. A szolgáltatások egy karcsú, modern készülék formájában érhetők el, amely nem hagy kétséget afelől, hogy a Google prémium minőségű okostelefonját tartjuk a kezünkben.

A Google legjava

Az Android 4.4 operációs rendszert a gyorsaság, a nagy teljesítmény, valamint az egyszerű használat jellemzi. Az új tárcsázó felajánlja a felhasználóknak a legvalószínűbb hívást, míg a Google által kifejlesztett Caller ID a bejövő hívás számát a megfelelő vállalkozáshoz rendeli még abban az esetben is, ha a telefonszám nem szerepel a névjegyek között. A felhasználók szöveges üzeneteket küldhetnek és fogadhatnak közvetlenül a Hangouts beszélgetésekből, és a Hangouts for Android alkalmazásban azt is megoszthatja – ha szeretné -, hogy éppen hol tartózkodik.

A már jól ismert, könnyen kezelhető Gmail, Chrome, Naptár, Térkép, Drive és Hangouts alkalmazásokat kínáló Nexus 5 megkönnyíti a mindennapi élet szervezését. A Google Asszisztens (Google Now) szolgáltatás jelentősen megkönnyíti a hangalapú keresést, és a Google Play áruházban hozzáférhető több mint egymillió alkalmazás és játék, valamint a szintén itt elérhető könyvek és zenék révén minden eddiginél egyszerűbbé válik a felhasználót érdeklő tartalmak keresése.

A Nexus 5 a mai naptól fekete vagy fehér színben, szerződés nélkül kapható a Google Play™ áruházban az Egyesült Államokban, Kanadában, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Koreában és Japánban. A készülék várhatóan november közepétől kerül boltokba Európában, Közép- és Dél-Amerikában, Ázsiában, a FÁK-ban és a Közel-Keleten.

Főbb termékjellemzők:

• Processzor: Qualcomm® Snapdragon™ 800 processzor 2,26 GHz-es, négymagos Krait CPU-val
• Operációs rendszer: Android™ 4.4, KitKat®
• Kijelző: 5 hüvelykes (egészen pontosan 4,95 hüvelykes), Full HD felbontású IPS (1920 × 1080 képpont)
• Hálózat: CDMA/1xRTT/EVDO, GSM/GPRS/EDGE, WCDMA/HSPA+, LTE
• Memória: 32 GB / 16 GB
• RAM: 2 GB
• Kamera: Hátlapi: 8,0 megapixeles, optikai képstabilizációval (OIS) / előlapi: 1,3 megapixeles HD
• Akkumulátor: 2300 mAh lítium-polimer (beágyazott)
• Méret: 137,84 × 69,17 × 8,59 mm
• Tömeg: 130 g
• Egyéb: Vezeték nélküli töltés, NFC

Related Posts

Az LG G2 új távlatokat nyit az okostelefonok világában

Az LG Electronics (LG) leleplezte a csúcskategóriás LG G2 okostelefont, amely a vállalat prémiumkategóriás mobilkészülékeit felvonultató, új „G” termékcsaládjának első tagja. A készülék világpremierjén közel…

Új Cinema Screen formatervezésű LG monitorok

Az IPS7 sorozat az LG Electronics saját CINEMA SCREEN formatervezési koncepciója alapján készülő monitorok, alig észrevehető kerettel és kifinomult, modern megjelenéssel. Az IPS7 monitorcsalád az…

Nánási Pál is Huawei márkanagykövet lett – Mostantól okostelefont is használ a fotózáshoz az ismert művész

A népszerű magyar fotográfus, Nánási Pál is csatlakozott a Huawei legújabb csúcskészüléke, a Mate 10 Pro nagyköveteihez. Az együttműködésnek köszönhetően a fotóművész új oldaláról, okostelefonos…

A Huawei bemutatta új mobil felhő tárhelyét okostelefon-felhasználók számára

Minden fájl és fénykép EU-s szervereken marad a Huawei Mobile Cloud-ban! A Huawei Fogyasztói Üzletága bejelentette az új Huawei Mobile Cloud-ot, amely lehetővé teszi, hogy…