• elomagazin  /
  • Életmód   /
  • “A turnézás olyan, mint egy osztálytalálkozó” – Lovasi a 2013-as őszi turnéról
“A turnézás olyan, mint egy osztálytalálkozó” – Lovasi a 2013-as őszi turnéról unnamed Full view

“A turnézás olyan, mint egy osztálytalálkozó” – Lovasi a 2013-as őszi turnéról

A 2005-ben alakult Kiscsillag zenekar egy komolyan vett hobbizenekar volt, mára a magyar könnyűzenei élet egyik legsikeresebb és legtöbbet koncertező zenekara lett. A szeptember-októberi alkotói szabadság után, de még a januári lemezfelvétel előtt, ismét országos turnéra indultak november közepén.

unnamed

A 15 állomásos turnén a zenekar (Lovasi András gitár, ének, Ózdi Rezső basszusgitár, Mihalik Ábel dob, vokál, Leskovics Gábor gitár, ének) most főleg a kedvenc klubjait keresi fel. A turné koncertjeinek műsorában a jól ismert számok mellé kerültek újra hangszerelt korábbi számok, és az alkotói szabadságon született újak közül is kettő. A két dal közül az első dec.10. –én jön ki letölthető formában is, klippel együtt. A második, ha már úgyis 2014 a címe valamikor karácsony és újév között lesz hozzáférhető a neten. A turné két állomása külön is figyelmet érdemel, november 28-án a Marcibányi téren lesz az utolsó „Idáig tudom a történetet” című est, amin a zenekar dalai találkoznak, Papp Sándor Zsigmond külön erre az estre írt novellafüzérével. December 29-én a pécsi Kodály Központban pedig az Idáig tudom a történetet 2. című, új estjével mutatkozik be a zenekar, ami hangulatában már az új, március elején megjelenő albumot előlegezi meg, arról több számot is bemutat, és a dalokat egy olyan hosszabb novella részletei fogják keretbe amit Lovasi András az album mellékleteként ír még most is éppen.

Elsőre talán furcsán hangzik, de turnézás, bizonyos értelemben szociológiai terepmunkának is beillene, és ahogy erről a Kiscsillag zenekar frontembere Lovasi András fogalmaz: „Klassz dolog időről-időre visszatérni a már jól ismert helyekre, ahol a törzsközönség, és a régi ismerősök, barátok mellett új emberekkel is találkozunk, néha olyan mint egy osztálytalálkozó, néha meg, mintha egy idegen városba csöppennénk, ahol még sose jártunk.”

A 2013-as őszi turné állomásai:

november 14. Nagyvárad
november 15. Nyíregyháza
november 16. Miskolc
november 22. Győr
november 28. Budapest (Marczibányi téri Művelődési Központ)
november 29. Dunaújváros
november 30. Kecskemét
december 06. Szeged
december 13. Szombathely
december 14. Tatabánya
december 19. Budapest A38
december 20. Veszprém
december 21. Szolnok
december 27. Zalaegerszeg
december 28. Sopron
december 29. Pécs

 

Written by erika

Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.