ÁTADTÁK AZ ÉV TALENTUMA DÍJAKAT

2014. május 16-án a Nemzeti Színház Kaszás Attila-termében immár második alkalommal adták át az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet (OFI) által alapított Az Év Talentuma Díjakat. Az öttagú bírálóbizottság három kategóriában – tudomány, művészet és sport – értékelte a diákokat, akik közül idén egy táncos, egy tornász és egy fiatal informatikus nyerte el a rangos elismerést. A díjak külön érdekessége, hogy azokat a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola egykori diákjai készítették.

tehetsegprogram_logo1

A díjátadó ünnepséget egy mini-konferencia előzte meg, melyen a Bessenyei György Gimnázium és Kollégium, a Szín és Vonal Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, a Weiner Leó Zenei Alapfokú Művészeti Iskola és Zeneművészeti Szakközépiskola és az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet munkatársai ismertették a Nemzeti Tehetség Program sikereit. A konferenciával párhuzamosan a Nemzeti Színház otthont adott a Nemzeti Tehetség Program eredményeit bemutató kiállításnak.
A díjátadó ünnepségen tehetséges fiatalok mutatták be sokszínű produkcióikat. A rendezvényen került sor a Nemzeti Tehetség Program Az Év Talentuma Díjának átadására is. A bírálóbizottság – melynek tagjai Dr. Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár, a Nemzeti Tehetségügyi Koordinációs Fórum elnöke; Dr. Kaposi József főigazgató (OFI); Gubik Petra színművész, a Sugarloaf együttes énekese; Benedek Tibor a férfi vízilabda válogatott szövetségi kapitánya és Horváth Gyula egyetemi adjunktus, a Masat-1 projektmenedzsere voltak –; három kategóriában értékelte a Nemzeti Tehetség Programban részt vevő jelölteket.
Végül a művészet kategóriában Fodor Mátyás, szólótáncos, a tudomány kategóriában Zsombori Balázs, a „PictoVerb” nevű verbális kommunikációt segítő applikáció feltalálója; míg a sport kategóriában Makra Noémi, békéscsabai tornász vehette át a díjat Dr. Kaposi Józseftől. Az egyedi bronzszobrokat Farkas Flóra és Jenei Szilveszter, a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola egykori diákjai készítették.

Related Posts

Bárki lehet harvardi, vagy princetoni diák

Átformálhatja a hagyományos felsőoktatást az online egyetemi kurzusok megjelenése.  Igaz, diploma egyelőre nem jár az online kurzusok elvégzéséért.

Új zöldcsillagos étterem a MICHELIN Guide 2023-as magyar kiadásában

• Megjelent a MICHELIN Guide Hungary 2023-as kiadása, amely kiemeli a legjobb éttermeket az országban. • A kiadvány 75 éttermet mutat be, egy olyan konyhát…

A Sziget Fesztivál is kiáll a Színművészeti Egyetem hallgatói mellett

Mint sok színész, író, költő, a hallgatói hálózatok, egyetemek, tudósok, a Sziget Fesztivál is kiáll az egyetemi hallgatók mellett. Sziget: „Hiszünk a sokszínű, független, nemzeti…

Kiderült, kik lettek 2019 Lábán Rudolf- és Halász Péter-díjasai

A Lábán Rudolf-díj két fantasztikus előadó, koreográfus életművét gazdagítja 2019-ben. A nyertes darabok ezúttal Horváth Nóra: Beat című darabja, és Réti Anna: Majdhaleszidőm című lakásszínházi…