• elomagazin  /
  • Könyv   /
  • Könyvajánló: Nicci French: A kételynél is erősebb
Könyvajánló: Nicci French: A kételynél is erősebb 868512_5 Full view

Könyvajánló: Nicci French: A kételynél is erősebb

A könyv egy olyan lélektani regény, amelynek az olvasásánál abban is kételkedtem, hogy krimit olvasok. Sokkal inkább emlékeztetett egy olyan múlt századi angol regényre, amelynek csak a végén derül ki, hogy valaki valakit valahol megölt.És nem is tévedtem sokat.

868512_5

Ellie Falkner világa összeomlik, amikor Greg, szeretett férje autóbalesetben meghal. Az anyósülésen megtalálják egy ismeretlen nő testét, egy nőét, akiről Ellie soh nem hallott. És egy ideig a gyász tartja magát, fel sem bukkan szinte az értetlenség, hogy mit keresett egy vadidegen nő abban a kocsiban. Ellie az ismerősök, barátok gyanakvása ellenére sem hiszi el, ami nyilvánvaló: hogy bizony megcsalták.És innen kezd egészen különleges vonalat követni a könyv. Adott egy nő, akinek nem csak a gyásszal kell megbirkóznia, hanem azzal is, hogy rajta kívül mindenki azt hiszi, a férj kettős életet élt. Ő nem. Ő az egyetlen, akit nem érdekel, hogy szinte mindenki félrelép egyszer, ilyen világot élünk, hogy bármilyen kis apró viszony lehetett. Ő rendületlenül hisz abban, hogy az ismeretlen nő egészen más okból ült abban az autóban.

Ellie úgy érzi, muszáj megtudnia, ki volt az a nő, mert az egész hite, és a maradék élete dől romba, ha boldog házasságának még az emlékét is ki kell dobnia. Módszeres amatőr nyomozó módjára nekiindul, és megpróbálja kideríteni, mi is történt azon a napon. És a lassú, lélektani szál kiteljesedik egy felgyorsult, dinamikus krimivé, ahol meglepő vég bontakozik ki az utolsó fejezetekben.
A könyv ötvözi a mélylélektan és a szereplők részletes leírását, és a krimiirodalom fordulatait, úgyhogy azok figyelmébe ajánljuk, akik mindkét stílusárt rajonganak.

Kiadó:MAGNÓLIA
Oldalak száma:320
Borító:PUHATÁBLÁS, RAGASZTÓKÖTÖTT
Súly:280 gr
ISBN:9786155272196
Nyelv:MAGYAR
Kiadás éve:2013
Fordító:Lakatos Anna

Written by erika

Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.