Könyvajánló: Stephen King: Mr. Mercedes 738391F Full view

Könyvajánló: Stephen King: Mr. Mercedes

A megszokottól eltérően, most egy izgalmas krimit kapunk Kingtől.

738391F

A cselekmény nagyszerű dinamikával rendelkezik, a könyv végéig fenntartja a figyelmünket,
ha egyszer belekezdünk esélyünk nincs rá, hogy letegyük, amíg a végére nem érünk.
A nyugdíjazott korosodó rendőr, Bill Hodges már-már az öngyilkosság határán áll, a nélkülözöttség és elhagyatottság érzése teljesen úrrá lesz rajta, mígnem egy napon titokzatos levél érkezik
hozzá, melyben egy olyan tömeggyilkos veszi fel vele a kapcsolatot, akit sok évvel korábban próbált elkapni, ám nem sikerült. A levél hatására Hodges úgy dönt, hogy ismét felveszi a harcot ezzel a kegyetlen bűnözővel, bízva abban, hogy ezúttal olyan nyomokra bukkan, amik korábban elkerülték a figyelmét. Ebben segítségére lesz alkalmi kertésze a fekete középiskolás fiú, és a régi ügyben pellengérre állított, később öngyilkosságot elkövető asszony húga.
Párhuzamosan bepillantást nyerhetünk az elkövető, Brady Hartfield életébe, motivációiba, illetve lelkének mélységes sötétségébe. Kinghez méltóan egy olyan karakter képe rajzolódik ki elénk, akit a hatalomvágy arra ösztönöz, hogy mindenkit irgalom nélkül eltüntessen, aki akadályozni próbálja célja elérésében. Semmitől sem riad vissza, és az eszközökben sem válogat, ami bizony az érzékenyebb lelkületű olvasóknak könnyen okozhat álmatlan éjszakákat.
Ami még nagy erénye a könyvnek, hogy hiába ismerjük a gyilkos kilétét, semmit sem von le a mű élvezetéből, ugyanolyan izgalmas és letehetetlen, mint a Mester szinte minden könyve.
A fordítás Bihari György munkáját dicséri, aki hozza a tőle megszokott magas színvonalat.
A kötetért köszönet az Európa Kiadónak.

Kiadó: Európa
Fordította: Bihari György
Megjelenés éve: 2014
Terjedelem: 448 oldal
Dobos Attila

Written by erika

Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.