Rock, Metal, Balaton – RockPart 2015

Rock, Metal, Balaton – RockPart 2015

A Magyar Tenger partján, az izzó nyári napokon, a hűsítő Balaton és a jéghideg csapolt sör társaságában újra közös szenvedélyünknek, a rock, metal és hardcore zenének élhetünk augusztus 7. és 9. között Balatonszemesen, a RockPart Fesztiválon.

Hogy mire számíthatunk az idei RockPart Fesztiválon?

Kemény fémzene, megannyi stílus, a rajongott zenei fordulatok, a különböző zenei áramlatok párhuzama, ütközése és összeolvadása, az energiák felszabadulása és áradása. Karcos, zúzós és izmos zenei felhozatal, kegyetlenül őszinte dalszövegek és elementáris energia.

A fesztivál egyik különlegessége a világ egyik legjobb rap-metal zenekarának, a svéd Clawfinger-nek a fellépése! Az 1988-ban alakult banda története egy kórházban kezdődött: Erlend Ottem, Jocke Skog, Zak Tell és Bard Torstensson ápolókból lettek világhírű, egyedi zenei világot teremtő, kőkemény európai hardcore együttes.

7 nagylemez és több mint 1000 koncert és 10 millió elfogyasztott sör után érkeznek Balatonszemesre, hogy szókimondó és kemény stílusukkal meghódítsák a közönséget.

Calcualting Infinity, Miss Machine – két cím, amely már elárulja nekünk, hogy a mathcore szülőatyja, a The Dillinger Escape Plan is tiszteletét teszi nálunk. A zenekar stílusa a mai napig folyamatosan alakul, olyannyira, hogy ezt a műfajt már leginkább róluk kellene elnevezni. Vigyázat, a már élő legendának számító banda koncertje csak erős idegzetűeknek ajánlott, ugyanis a tagokat ritkán zavarják olyan apróságok, mint a színpad, a kordon vagy az egyéb berendezési tárgyak.

A brit doom metal egyik koronázatlan királya és legegyedibb bandája, a My Dying Bride hosszú évek után tér vissza hazánkba, hogy egy súlyos és sötét hangulatú koncerttel, igazi fekete misével örvendeztesse meg a rajongókat! A csapat egyik erőssége, hogy élő koncerten még különlegesebb hangulatot teremtenek, mint az albumokon, a csillagos ég alatt őket hallgatni élőben garantált libabőrt eredményez.

A külföldi fellépő sor egyik legzúzósabb buliját ígéri a kaliforniai Suicide Silence. A deathcore egyik kiválósága, a death metal és metalcore stílust egyesítő csapat a fesztivál zárónapján lép majd a színpadra és garantáltan masszív agydarálást kapunk tőlük.

Narancs-fekete arcfestés, energiarobbanás, csatametál – a finn Turisas a folk metal alapú zenéjét power és szimfonikus metal elemekkel is keveri.. A zenekar nevében egy finn mitológiai alakra, az Iko-Turso néven is ismert hadistenre ismerhetünk, ez is előre jelzi, hogy a koncerten békés andalgás kevéssé várható.

A külföldi sztárok mellett nagyon erős magyar fellépősorral is készül a fesztivál. A magyar rock zene kiválóságai, legnépszerűbb bandái is fellépnek a fesztiválon, tiszteletét teszi többek között a Tankcsapda, a Road és a Depresszió is. Külön meg kell említeni a Subscribe fellépését, ugyanis a banda nyár végén ebben a felállásban pihenőre tér, így az egyik utolsó koncertjüket Balatonszemesen adják. Mellettük a teljesség igénye nélkül találkozhatunk még a 25 éves jubileumát ünneplő Omen zenekarral, fellép a Hangsúly díj legutóbbi díjazottjai közül az Ørdøg és az Apey and the Pea, a folk metal hazai képviselői közül a Dalriada és a Paddy & the Rats, az évről évre egyre sikeresebb Tales of Evening, és a sor még hosszasan folytatható.

Összesen közel 50 koncertet tombolhatnak végig a kemény zenék rajongói, a rock, metal és hardcore zenei paletta kiválóságainak köszönhetően 3 napra Rock-paradicsommá válik Balatonszemes. A koncerteken megfáradt látogatók napközben a Balaton hűvös habjai között nyerhetnek felfrissülést, hogy az est leszálltával újult erővel vessék bele magukat a RockPart forgatagába. Metálfüggők és nem függők, rockzene rajongók, idén nyáron is irány a Magyar Tenger, irány a RockPart!

Kedvezményes (Early Bird) bérletek és napijegyek még március 31-ig 9 900 és 4 500 forintért, április 1-től 11 990, illetve 4 500 forintért elérhetőek a Ticketportál hálózatán.

Rock, Metal, Balaton

RockPart
2015 augusztus 7-9.
Balatonszemes
web: https://www.facebook.com/rockparthun

Related Posts

Jubileumi Jazzpiknik Paloznakon sztárfellépőkkel

Sztárfellépőkkel, fesztiválhimnusszal, saját magazinnal készül az idei Paloznaki Jazzpiknik. Augusztus 4-től 6-ig tizedik alkalommal rendezik meg az eseményt a Balaton-felvidéki településen. „A nagyszínpadon Richard Bona…

Itt az első 15 fellépő a 21. Harley Fesztiválon

A hazai rockzenei élet színe-java képviselteti magát a 21. Harley-Davidson Open Road Festen, köztük olyan legendás zenekarok, mint a Tátrai Band, a P mobil, Deák…

2020-ban tovább dübörög a Harley Fesztivál

Hazánk legnagyobb motoros és zenei fesztiválja az Open Road Fest 2020. június 10. és 14. között kerül megrendezésre Alsóörsön. Mint ahogy az elmúlt 20 évben,…

Motorosok ezreivel dörren be a fesztiválszezon Alsóörsön

Szerdán huszadik alkalommal nyílnak ki a kapuk, hogy a motorok, zene és szabadság szerelmesei együtt indítsák be a szezont. Június 5. és 9. között Alóörsön…