Stabilan nő az e-könyv olvasók piaca

Európában közel 40 százalékkal nőtt az e-könyv olvasók piaca a világ harmadik legnagyobb e-olvasó gyártója, a PocketBook szerint. Az idei trendek középpontjában a felhőalapú szolgáltatások és a felhasználói élményt növelő alkalmazások fejlesztései állnak: a vásárlók kényelemre vágynak a tartalommal való interakció minden egyes fázisában.

Pocketbook2
A PocketBook adatai szerint az e-olvasók eladási száma 2014-ben az előző évhez képest 30-40 százalékkal nőtt Európában, míg a világpiaci növekedés üteme elérte a 20 százalékot. A 2015-ös piaci trendek középpontjában a szolgáltatások fejlesztése és a tartalomfogyasztás kényelmét növelő felhőalapú megoldások bővítése áll.

A készülékek árában nem várható számottevő változás
A jelenlegi hardverszintű fejlesztések hagyományosnak mondhatók, a közeljövőben nem várható igazán jelentős változás az e-könyv olvasók felépítésében. Ez azt jelenti, hogy a készülékek ára sem fog számottevően változni.

A lényeg a szolgáltatás
A termékfejlesztések fókuszában a szoftver áll. A fejlesztők 2015-ben olyan alkalmazások és szolgáltatások létrehozásán dolgoznak, amik a lehető legmagasabb szintű felhasználói élményt nyújtják.

Pocketbook1

Ökoszisztéma és felhőalapú megoldások
A mai e-könyv olvasók kényelmes olvasásélményt nyújtanak. A felhasználóknak azonban ennél többre van szükségük: kényelemre vágynak a tartalommal való interakció minden egyes fázisában, a vásárláson keresztül a szállításon át az adattárolásig. Az ilyen rendszerek kiépítéséhez a kulcs a felhőalapú technológiák használatában rejlik.

Az e-olvasás népszerűsége világszerte stabil és folyamatos növekedést mutat, ez a trend pedig a magyar piacon is érvényesül. A KSH adatai szerint 2012-ben a digitális könyvek, valamint e-könyvek forgalma meghaladta a fél milliárdot (535 millió Ft-ot tett ki), ez a szám 2013-ra pedig 862 millió Ft-ra nőtt. A fogyasztók egyre szélesebb körben fedezik fel az e-könyv olvasók által nyújtotta előnyöket, mint a fényviszonyoktól független olvasás, a szemkímélő kijelző vagy az alacsony energiafogyasztás.

*******************************************
A PocketBook-ról

A 2007-ben alapított, svájci székhelyű PocketBook a világ harmadik legnagyobb e-könyv olvasó gyártója. A PocketBook E Ink technológiát használó e-könyv olvasók és androidos tabletek jelenleg 31 országban elérhetőek. A vállalat saját kutatás-fejlesztési központtal rendelkezik, amelynek köszönhetően elsőként vezette be többek között a színes E Ink olvasót, valamint a víz- és porálló e-könyvet. A PocketBook termékeket kifejezetten a prémium e-könyv olvasók piacára tervezik, így minden készüléket minőségi hardver, egyedülálló szoftver és ergonomikus dizájn jellemez.
További információ: www.pocketbook-int.com

Related Posts

Megjelenés előtt Jodi Picoult: Szelíd vadak című novellája!

Aki szereti Jodi Picoult-t, biztosan nagyon várja már a következő regényét. Őszig, míg az megjelenik, a rajongóknak be kell érniük ezzel a novellával e-könyv formátumban.…

E – könyv ajánló: Megjelent az álláskeresők bibliája!

Mit tegyél, ha munkanélküli vagy? Mit írj bele a CV-be? Mit kell tudni a bértárgyalásról? Miért több körös egy interjú? Hogyan add át a munkahelyed?…

Hangos e-könyv a Magvetőtől – Pilinszky János: Széppróza

Pilinszky János műveinek második köteteként jelenik meg a Széppróza, amely a szerző összegyűjtött szépprózai és színpadi munkáit tartalmazza. A kötet nyomtatásban és e-könyv formátumban is…

Stabilan nő az e-könyv olvasók piaca

Európában közel 40 százalékkal nőtt az e-könyv olvasók piaca a világ harmadik legnagyobb e-olvasó gyártója, a PocketBook szerint. Az idei trendek középpontjában a felhőalapú szolgáltatások…