Új helyszíneken a Budapest Essentials!

Bár a Vodafone 4G Budapest Essentials fesztivál fő helyszíne továbbra is a Margitsziget marad, a nagy érdeklődésre való tekintettel a nagyszínpadot a ZIPPP területéről a Palatinus Strandfürdőre költöztetik a szervezők – a helyszínváltozás időpontváltozással is jár, a The Wombats koncertje június 26-án, pénteken 18 órakor kezdődik, a szombati CityMatiné programsorozatnak pedig a fesztivál hivatalos closing party helyszíne, a csillebérci Matiné Napozó ad otthont. A változások a nagyobb befogadóképesség mellett a családosoknak is kedveznek, a késő esti programok helyett például több délutáni koncert is lesz a margitszigeti fesztiválközpontban. A négynapos városi fesztivál nappali programjait és a karszalaggal járó kedvezményeket nem befolyásolja a helyszínváltozás, ellenben plusz egy nappal, a június 24-én, szerdán megrendezett Botellónnal bővült a rendezvénysorozat. Az extra nap mellett egy last minute előadó is feliratkozott a zenei line up-ra: június utolsó hétvégéjén a detroiti Kenny Larkin is Budapestre látogat.

letöltés

Hatalmas volt az érdeklődés a Vodafone 4G Budapest Essentials fesztivál utolsó elővételes jegyeiért, valamint a teljes árú bérletekért is, ezért a fesztivál szervezői úgy döntöttek, a legnagyobb koncerteknek helyszínt adó margitszigeti nagyszínpadot a ZIPPP területéről, a több mint kétszer akkora befogadóképességgel rendelkező Palatinus Strandfürdőre költöztetik.
A nagyobb tér mellett a családosoknak is kedveznek ezzel, mivel az eredetileg este 8-ra, 10-re meghirdetett margitszigeti koncertek közül több korábban kezdődik majd. A hivatalos closing party mellett, a szombati CityMatinét is az egykori csillebérci úttörőtábor területén, a Matiné Napozón rendezik, ahol szakszerű gyermekfelügyeletet és szoptatásbarát babasarkot is biztosítanak.
Az eredetileg négynapos programsorozat plusz egy nappal bővült: a nulladik napon, június 24-én, szerdán, a Szent István Bazilika előtt tartják az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Botellónt, és egyben a Vodafone 4G Budapest Essentials nyitás előtti „launch” partyját. Az extra nap mellett egy last minute előadó is feliratkozott a zenei line up-ra: június utolsó hétvégjén a detroiti Kenny Larkin is Budapestre látogat. Az észak-amerikai lemezlovas 1990 óta van jelen a techno világában, és féltucatnyi, toplistás albuma mellett rezidense volt az összes jelentős detroiti klubnak, sőt egy ideig még stand-up komedistaként is fellépett. Szerencsére a 2000-es évektől végleg a zenére voksolt, és a jobbnál jobb lemezeit most épp a Vodafone 4G Budapest Essentials-ön pörgeti.
Ugyan a központi színpad pár méterrel odébb került, a többi koncert exkluzív helyszíne maradt az eredeti: a nagyszínpad mellett csütörtökön a Fővárosi Nagycirkuszban, pénteken a Vasúttörténeti Parkban és a Vidámparkban, szombaton a Vásárcsarnokban, a Zwack Unicum Gyárudvarán, a Széchenyi Fürdőben és a Matiné Napozón, vasárnap pedig a Várkert Bazárban és ismét az egykori úttörőtáborban, a csillebérci Matiné Napozón lazíthatnak a fesztiválozók.
A négynapos programsorozat egyik sajátossága, hogy a koncertek mellett szinte egész Budapestet felfedezhetik a résztvevők, a helyszínváltozás pedig nem befolyásolja a karszalagért járó kedvezményeket. Továbbra is ingyenes, extra belépő jár a Fővárosi Növény- és Állatkertbe, számos budapesti gyógyfürdőbe, a Ludwig Múzeumba és a Hop on Hop off városnéző buszokra, valamint 20-50%-os kedvezményt biztosít több kiállítóközpont és a legfelkapottabb belvárosi éttermek, kávézók, bárok, szórakozóhelyek. Az ínyencségek mellett Budapest macskakövekbe és falakba vésett titkait is felfedezhetik a résztvevők, a Hosszúlépés csapatával szervezett saját városnéző túrák menete is változatlan: a repertoárban akad hollywoodi, 4-es metró, Made in Budapest és egy rendhagyó (csak a fesztivál idején elérhető) Instant Budapest Art séta is, ahol Nádudvari Noémi esztéta segítségével az utca művészetét mutatják be.
A fellépők, helyszínek és programok pontos listája a www.budapestessentials.com oldalon érhető el.

Facebook: facebook.com/budapestessentials
Videó: https://www.youtube.com/watch?v=2Oiflrf61oA

Related Posts

Django Feszt Budapest 2023

A Margitszigeten rendezik meg idén a Django Feszt Budapestet A margitszigeti Kristály Színtérben rendezik meg idén a gypsy dzsessz magyar előadóit felvonultató Django Feszt Budapest…

Szerdán kezdődik a már teltházas Fishing on Orfű fesztivál

Mások mellett Péterfy Bori, a Vad Fruttik és a Hiperkarma fellépésével kezdődik meg szerdán a június 29. és július 2. között több mint 130 zenei…

Otthonra lelt az EFOTT

Idén nyáron ismét a Velencei-tó partjára látogat a hallgatók legnagyobb rendezvénye, az EFOTT Fesztivál. Ez alkalommal azonban a Sukorói-félsziget ad otthont a rendezvénynek, ahol terv…

Budapesti Őszi Fesztivál, kortárs városi ünnep

Több mint százötven programmal, harminc helyszínen várja a közönséget a Budapesti Őszi Fesztivál; a fővárosi rendezvény megújult formában valósul meg szeptember 26. és október 10.…