A nyár négy legjobb könyve az Athenaeumnál

Sokszor írtunk már Jodi Picoult könyveiről, és sokszor fogunk is még, mert a kortárs irodalom legnagyobbjai közé soroljuk. Pocoult könyvei drogok: aki elkezdi olvasni őket, az le nem teszi, és izgatottan várja  a következőt. Négy könyve jelent meg most újra az Athenaeum Kiadó gondozásában. Ki ne hagyjátok!

Szívtől szívig

June Nealon második gyermekét várja, boldogan él családjával New Hampshire-i otthonukban. Élete egy pillanat alatt omlik össze, amikor Shay Bourne, a hányatott sorsú segédmunkás brutális kegyetlenséggel megöli hétéves kislányát és rendőr férjét. A férfit szörnyű tette miatt az esküdtszék halálra ítéli.
Tizenegy évvel később, számtalan elutasított fellebbezés után Shay a halálsoron várja közelgő kivégzését.
Amikor megtudja, hogy June kislánya szívátültetésre szorul, megdöbbentő tettre szánja el magát: elhatározza, hogy bűnbánata jeléül saját szívét ajánlja fel a kis Claire-nek. A férfit a harcos jogvédőnő, Maggie és a fiatal pap, Michael atya segítik abban, hogy véghez vigye utolsó kívánságát – miközben mindnyájan rengeteget tanulnak arról, hogy mit jelent a hit, a feloldozás és a kegyelem.
A népszerű írónő e regényében is rendkívüli érzékenységgel foglalkozik olyan kényes témákkal, mint a szervadományozás, a halálbüntetés és a vallásos meggyőződés.

Jodi Picoult: Szívtől szívig
ISBN 978 963 293 456 3
Terjedelem: 448 oldal
Méret: 135 x 215 mm
Kötés: Kartonált
Ára: 3490 Ft
Tervezett mgjelenés: 2015.07.28.

Tizenkilenc perc

Sterling átlagos amerikai kisváros a keleti partvidéken, ahol semmi sem történik – egészen addig, míg egy nap Peter, a szemüveges számítógépzseni vérfürdőt nem rendez az iskolában. Ámokfutásának koronatanúja, a szép Josie rejtélyes módon nem emlékszik semmire.
Miközben a tárgyalást vezető bírónő – Josie anyja – és a lelkiismeretes nyomozótiszt kétségbeesetten kutatják, mi a magyarázat az iszonyatra, fény derül a rejtett titkokra:
a szülők nem ismerik saját gyermekeiket, és fogalmuk sincs, mi zajlik egy átlagos iskola falai között. Megtudjuk, hogy szabályos kasztrendszerben, elkülönülve élnek a „menők” és a „lúzerek”, az erőszak akkor is tombol, amikor nincs fegyver senki kezében.
A világszerte méltán népszerű írónő új könyvében olyan problémákat feszeget, amelyek nemcsak Amerikában, hanem Magyarországon is egyre inkább gondot jelentenek: visszaüssön-e, akit bántalmaznak? Érdemes-e minden értékítéletet és meggyőződést feladni, csak hogy befogadjon minket a közösség? Mekkora a szülők felelőssége, és meddig terjed a tanároké, a társaké, a környezeté?

Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
ISBN 978 963 293 457 0
Terjedelem. 552 oldal
Méret: 135 x 215 mm
Kötés: Kartonált
Ára: 3490 Ft
Tervezett mgjelenés: 2015.07.29.

Törékeny

Egy törékeny kislány, egy összetört anyai szív

Egy házaspár mindennél jobban szeretne kisbabát. Nagy nehézségek után végre meg is születik Willow, aki sajnos súlyos csonttörékenységgel jön a világra. Hat éves koráig hetvenöt csontja törik el, még egy tüsszentés is életveszélybe sodorhatja. A család békéjét óhatatlanul is felborítja az állandó riadókészültség: az édesanya előző házasságából származó lánya egyre veszélyesebb módon igyekszik felhívni magára a figyelmet, a korábban boldog életet élő pár összekap minden apróságon, és az anya által elindított kártérítési per alperese pedig éppen egyetlen és legjobb barátnője.

A világhírű amerikai bestsellerszerző új regénye megmutatja, milyen könnyen elszakad a szeretetből és öncsalásból, kegyes hazugságokból és elhallgatásokból szőtt háló, és a zuhanás után rájövünk, milyen törékeny az életünk.

Jodi Picoult: Törékeny
ISBN 978 963 293 458 7
Terjedelem: 512 oldal
Méret: 135 x 215 mm
Kötés: Kartonált
Ára: 3490 Ft
Tervezett mgjelenés: 2015.07.30.

A nővérem húga

Amerika keleti partvidékén egy tipikus kertvárosi házban él egy tipikusnak korántsem mondható háromgyermekes család. A legidősebb testvér, Jesse már a „sötét oldalon” jár; a középső lány, Kate súlyos leukémiás, akinek életben maradásáért a két szülő ádáz küzdelmet vív; a húg, Anna pedig – a tudomány jóvoltából eleve azért született, hogy genetikailag megfelelő donor legyen a nővére számára.

Amikor a beteg Kate körül forgó családi élet ellen lázadó tizenhárom éves Anna bepereli szüleit, hogy önrendelkezési jogot nyerjen a saját teste fölött, minden megbolydul. A lelki örvények egyre mélyebbre húzzák a jogászból lett főfoglalkozású anyát, a tűzoltó-mentős-amatőr csillagász apát, a kényszerűen koraérett gyerekeket, sőt még az Annát képviselő fiatal ügyvédet és annak elvesztettnek hitt kedvesét is. A krízishelyzetet a népszerű írónő felváltva láttatja a hét szereplő szemével, bravúrosan váltogatva az idősíkokat is. Miközben egy lebilincselő, gyorsléptű regény fejezetein nevethet-zokoghat az olvasó, olyan hitelesen elevenedik meg előtte a kertvárosi otthon, a kórház, a tárgyalóterem és a tűzoltólaktanya világa, mintha dokumentumfilmet nézne. A végkifejlet pedig majdnem akkora meglepetéseket tartogat, mint egy krimi…

Cecelia Ahern: A nővérem húga
ISBN 978 963 293 455 6
Méret: 135 x 215 mm
Kötés: Kartonált
Ára: 3490 Ft
Tervezett mgjelenés: 2015.07.30.

Related Posts

Könyvajánló – Jodi Picoult: Törékeny

„Amerika legnépszerűbb írónője”. Én csupán annyit tennék hozzá, hogy: A világ egyik legjobb írónője. Hamarosan érkezik a szerző új regénye, ezért arra gondoltam, hogy ennek…

Könyvajánló: Jodi Picoult: Törékeny

„Amerika legnépszerűbb írónője” – ez a mondat áll a borítón. Én csupán annyit tennék hozzá, hogy: A világ egyik legjobb írónője. Hamarosan érkezik a szerző…

Könyvajánló: Jodi Picoult: Sorsfordítók

Valószínűleg mindenki ismeri a Descartes-féle „gondolkodom, tehát vagyok” mondást – nos, ennek az új változata lehetne a „gondolkodom, tehát Picoult-t olvastam”.

Könyvajánló – Jodi Picoult: Második látásra

Kedvenc kortárs szerzőm tizedik regénye kapott magyar fordítást Novák Petrának és kiadást az Athenaeum kiadónak köszönhetően. Picoult ebben a regényében is megjelenik a természetfeletti téma,…