Semmi konferencia – a Kiscsillag az Erkel Színházban

A Kiscsillag, az ország legnépszerűbb art rock zenekara idén újszerű, színházi elemeket, látványt felvonultató – a zenekar vezetője, Lovasi András meghatározása szerint ’koncertszínház’ – irányba indult el.

12767669_1225296277520710_1742435362_n

A produkció címe Semmi Konferencia, melynek premierje április 26-án lesz az Erkel Színházban. Az előadást Földes Eszter rendezi, a Kiscsillag szolgáltatja a zenét, mellettük pedig olyan vendégelőadók lépnek fel, mint Péterfy Bori, Falusi Mariann, Pásztor Anna (Anna and the Barbies), Varga Livius (Quimby), Likó Marcell (Vad Fruttik), Busa Pista (Irie Maffia). Az előadáson először hallhat a közönség a 2016 őszén megjelenő új nagylemez dalaiból.

„Mikor dalokat írok, mindig képeket, alakokat látok sürgölődni a dalok körül, de ezeket csak én látom. Amikor az „Idáig tudom a történetet” sorozat elkezdődött 2011-ben, az volt a cél, hogy legyen egy olyan dramaturgiai szál, amire felfűzhetjük az esteken elhangzó dalokat, hogy más is lássa, egy sztori fénytörésében hogyan csilloghatnak. A Semmi konferencia ennek a történetnek a folytatása, de egy régi terv megvalósulása is, hiszen a történet alapsztorija kb. 10 éve megvan a fejemben, sőt anno dalok is készültek hozzá (Menetszél, Tűkön táncol). A megvalósításban nagy szerepet vállalt a feleségem, Földes Eszter, aki a darab egyik szerzője és rendezője is lett egyben. Fontos mérföldkőnek gondoljuk ezt a Kiscsillag zenekar életében, nagyon izgalmas próbafolyamaton vagyunk túl, reméljük, legalább annyi örömet okozunk vele a közönségnek, mint amennyit nekünk eddig adott.„ L.A.

És egy kis kedvcsináló:

„…anya mindig csak ül a konyhában és néz maga elé némán. Néha reggelig ég a villany és úgy megy el munkába, hogy nem is aludt semmit. …És ha kérdezem mi a baj, csak annyit mond: – Semmi. …és ha tovább nyaggatom, megint csak annyit mond, hogy semmi és hogy hagyjam és menjek játszani, mert tényleg semmi, semmi, semmi, semmi. És akkor egyik nap eszembe jutott, hogy kéne egy konferencia, konferencia a semmiről. A szomszéd Dobán bácsitól jött az ötlet, akinek tetszett az anyu, úgy hogy gyakran átkopogott hozzánk esténként egy kis konyakkal. Utáltam.”

http://hirtv.hu/reggelijarat/semmi-konferencia-1332005

Jegyek rendelhetők:

Related Posts

Kiscsillag – Idáig tudom a történetet a MOM-ban december 20-án

Az Idáig tudom a történetet koncerteken a Kiscsillag zenekar és vendégeik a dalok között és dalokban mesélnek el különböző történeteket, verseket, novellákat, olyanokat, amikből dalok…

Kiscsillag interjú, mert megjelent a Szeles

Március 7-én mutatta be először a Kiscsillag zenekar a Szeles című új albumot az A38 hajón. A lemez harmadikán jelent meg, de a koncerten nyolcszáz…

A Kiscsillag december 19-én az A 38 hajón

Egy rendhagyó este az A 38 hajón Lovasi Andrással, a Kiscsillaggal, Péterffy Borival és Vedres Csabával A koncert 20.30 órakor kezdődik.

„A turnézás olyan, mint egy osztálytalálkozó” – Lovasi a 2013-as őszi turnéról

A 2005-ben alakult Kiscsillag zenekar egy komolyan vett hobbizenekar volt, mára a magyar könnyűzenei élet egyik legsikeresebb és legtöbbet koncertező zenekara lett. A szeptember-októberi alkotói…