• elomagazin  /
  • Zene   /
  • Két színpad, hét zenekar, hat óra thrash, death, groove orgia!
Két színpad, hét zenekar, hat óra thrash, death, groove orgia! 01akra Full view

Két színpad, hét zenekar, hat óra thrash, death, groove orgia!

Elsőként az ózdi székhelyű Remorse lép a nagyérdemű elé, hogy megosszák velünk az old school thrash metaljukat, amit több mint két és fél évtizede nyomnak töretlen lendülettel. A műfaj egyik legjobbjai ők, s nem csupán kis hazánkban. 30 percnyi tömény zúzásra számíthat minden időben érkező, és higgyétek el, érdemes lesz időben érkezni.

Utánuk a Kisszínpad első versenyzője a Vesztegzár következik, akik szintén a thrash metal elkötelezett hívei. Ők sem rádióbarát nyavalygásban utaznak, hanem jönnek, látnak, zúznak.
Ezt követően irgalmatlan tempóban lehet visszarongyolni a Nagyszínpadhoz, hiszen a Farkas Zotya vezette Ektomorf sem arról híres, hogy a koncert első perceit prüntyögéssel vagy felvezető balladákkal kezdik. Magyarország első számú groove thrash zenekaráról van szó, ami az egyik, ha nem a legjobb koncertbanda a világon. Iszonyatos energiákat szabadítanak fel minden egyes koncertjükön. Ez a buli pedig az első hazai fellépésük az USA-turné után. Bűn lenne kihagyni őket!
Rögtön utánuk a Christian Epidemic lép a fel Kisszínpadon. Black/death metaljuk számomra a műfaj egyik etalonja. Ők maguk a tömény, ámde minőségi pusztítás. Öt elkötelezett metal hívő alkotja a zenekart, ami 2000-ben jelentette meg az Isteni Orgia című alapvetést, és színvonal az azóta eltelt 16 évben sem csökkent.
A thrash veterán Moby Dick követi a lábatlani hordát. Őket valószínűleg egyetlen hazai metal rajongónak sem kell bemutatni. Ami a németeknek a Kreator, az nekünk a Moby Dick. 36 éve nyomulnak és tolják az arcunkba a thrasht. Smici összetéveszthetetlen hangja, a szikár riffelés, a jól ismert refrének mind-mind headbangelésre késztetik az embert, akinek metal folyik az ereiben.
Utánuk a Kisszínpad záró produkciójaként a 2012-ben Hamburgban alakult Mantar mutatja be kétszemélyes sludge metaljat.
Végezetül pedig a thrash metal egyik legnagyobb és legismertebb zenekara, a Kreator áll színpadra, hogy végső csapást mérjenek a remélhetőleg nagyszámban megjelenő közönségre. A Kreator az a zenekar, amelyik olykor talán új ösvényekre is tévedt, de olyan mérföldkövek fémjelzik az útjukat, mint például a Pleause to Kill, a Coma of Souls vagy az Enemy of God című albumok. (Jómagam titkon remélem, hogy a már-már elfeledett Renewalról is előkapnak egy-két nótát, mert bár valóban kissé kilóg az életműből az a lemez, számomra mégis az az abszolút favorit.)

Egyvalamit tehát ne feledjetek: 2016.06.04. Barba Negra Track hatórányi zúzás a javából!
Minden thrash metal hívőnek ott a helye!

Dobos Attila

Written by erika

Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.