Állatkerti Örökbefogadási Top 10: ismét Asha, a kiselefánt a legnépszerűbb

Asha, az idén 3 éves kiselefánt vezeti az Állatkerti Alapítvány Örökbefogadási Toplistáját a 2016. első féléves adatok alapján. Második Sisi, a kölyök zsiráf, a tavaly legnépszerűbb Nur-Nuru-Bin koala pedig a harmadik helyen végzett. A kölykök és cuki kisállatok mellett a nagyvadakat, valamint az emberszabásúakat is sokan kedvelik, így a top 10-es listán tigris, oroszlán, orángután és gorilla is szerepel.

Állatkerti Alapítvány Örökbefogadási Top 10
(2016. első félév)
1.Asha (kölyök elefánt)
2.Sisi (kölyök zsiráf)
3.Nur-Nuru-Bin (koala)
4.Ambrus (kispanda)
5.Niva (szibériai tigris)
6.Norbi (szibériai tigris)
7.Basil (oroszlán)
8.Auróra (kispanda)
9.Lujza (lajhár)
10.Lone (orángután kölyök)

(Forrás: Alapítvány a Budapesti Állatkertért)

Az idei első féléves adatok alapján Asha, a kölyök elefánt átvette a vezetést a koalától, és megszerezte az első helyet az Alapítvány a Budapesti Állatkertért Örökbefogadási Toplistáján. A rangsor azokat az állatokat listázza, amelyeket a legtöbben fogadnak jelképesen örökbe, így a Fővárosi Állat- és Növénykert legnépszerűbb lakóinak tekinthetőek. Az állatkerti örökbefogadás segítségével bárki nevelőszülővé válhat egy évre, amelyről színes, fényképes oklevelet is kap.
Asha 2013-ban, születését követően már szerepelt első helyen a toplistán, és most ismét átvette a vezetést a 2015-ben legnépszerűbb Nur-Nuru-Bin koalától. Utóbbinak sem kell azonban szégyenkeznie, hiszen harmadik helyezésével még mindig dobogós. A féléves adatok alapján második helyen Sisi, a tavaly született kiszsiráf végzett, negyedik pedig Ambrus lett, a kispanda, vagy más néven vörös macskamedve.

Az adatok azt mutatják, hogy miközben töretlen a kölyökállatok népszerűsége, sokan kedvelik a tekintélyt parancsoló, előkelő nagyvadakat is. Niva, a 10 éves nőstény szibériai tigris az ötödik, párja, a 13 éves Norbi a hatodik legnépszerűbb az örökbe fogadható állatok közül. Az állatok királya, Basil, a hétéves, ázsiai hímoroszlán pedig a toplista hetedik helyezettje. A nagyragadozók mellett roppant népszerűek a kispandák, hiszen Auróra is a Top 10 tagja. A lajhárok kedveltségét bizonyítja Lujza kilencedik helye, míg az állandóan mozgásban lévő, játékos kölyök orángután, a másfél éves Lone a top 10-es lista legidősebb tagjával, a 36 éves Golo gorillával a tizedik helyen osztozik az Állatkerti Alapítvány Örökbefogadási Toplistáján.
A hazai hírességek körében is népszerű az állatkert, közülük is sokan vettek már jelképesen védnökségük alá állatkerti állatokat. Várkonyi Andrea és Bochkor Gábor például Nakupendát, a szurikátát, Danics Dóra az Auróra nevű kispandát, Németh Kristóf Nivát, a szibériai tigrist, Görög Zita Juniort, a pingvint, Geszti Péter pedig Sidet, a kislajhárt fogadta örökbe.
Montskó Éva, az Alapítvány a Budapesti Állatkertért elnöke elmondta, hogy számos különleges állatot lehet örökbe fogadni a koalától kezdve a vombatig, így mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebbet. Az Alapítvány honlapján keresztül akár már néhány kattintással is örökbe lehet fogadni a kiválasztott kedvenceket.

Alapítvány a Budapesti Állatkertért
Az Alapítvány a Budapesti Állatkertért (Alapítvány) 1992 óta működik. Közhasznú minősítésű civil szervezet, amely a Fővárosi Állat- és Növénykert (Állatkert) munkáját segíti. Legnépszerűbb adománygyűjtő programja az állatkerti állatok jelképes örökbefogadása, és az ehhez kapcsolódó, évente kétszer megrendezésre kerülő Nevelőszülők Találkozója. Az Alapítvány az Állatkert ismeretterjesztő tevékenységét Esti séták szervezésével segíti, melyek során a látogatók a zárás utáni kulisszatitkokat ismerhetik meg szakavatott vezetők kalauzolásával.
www.allatkertialapitvany.hu | www.facebook.com/allatkertialapitvany

Related Posts

Neked mit jelent Budapest?

A Te szavad, a TE városod – interaktív közösségi kiállítás nyílik a Budapest Projekt Galériában.

Oroszlán Szonja örökbefogadott egy oroszlánt

Csak rövid időre látogatott haza az Egyesült Államokból Oroszlán Szonja, de a közismerten állatbarát színésznő ezúttal sem tétlenkedik itthon: a budapesti Állatkerti Alapítvány programja keretében…

Dunapest – Fesztivál a vízen

Szavakat megjelenítő vízesés, tematikus séták, utcaszínház, koncertek – a június 16-19. tartó kulturális fesztivál célja a Dunára irányítani a figyelmet

Élményekkel teli ünnepvárás decemberben a Müpa Kultúr Kültéren

Téli csodavilág és rengeteg program: idén is magával ragadó újcirkusz-produkciókkal, színházi előadásokkal, könnyűzenei koncertekkel és gyerekműsorokkal várja a nézőket a Müpa Sátor, népszerű karácsonyi dallamokat…