• elomagazin  /
  • Életmód   /
  • Rock/tér/idő & Szenvedély. rajongás és művészet – avagy ismét a Ludwig
Rock/tér/idő & Szenvedély. rajongás és művészet – avagy ismét a Ludwig 959_16745-p Full view

Rock/tér/idő & Szenvedély. rajongás és művészet – avagy ismét a Ludwig

Akárhányszor éppen aktuális kiállításokat böngészek, egyetlen eset van, amikor nem a Ludwig-ra esik a választás: mégpedig ha már korábban megtekintettem a jelenlegi kínálatot. A Rock/tér/idő, valamint a Szenvedély, rajongás és művészet című kiállításokról rengeteg jót hallani, ami nem is csoda, hiszen remekül összegyűjti, és egyben külön választja az eltérő zenei stílusokat és korszakokat, és az ezekhez kapcsolódó visszajelzéseket a közönségtől.

13174084.10153435834472016.3947630940698061593.n.exact978w


Mivel ez egy elég nagy, és sokféleképp értelmezhető téma, így a tárlatvezetés mellett döntöttem: elvégre néha jó, ha az ember nem csak a saját gondolataira hivatkozva próbálja megfejteni a látottakat. Így volt ez most is: bár például a teljes falat kitöltő grafikon az egyes zenei stílusok korszakolásáról egészen egyértelmű volt, akadtak alkotások, melyek komoly gondolkodást igényeltek.
Szerencsére Pándi Balázs, kiemelkedő zenei tehetség, merőben hozzájárult a megértéshez személyes történeteivel és hasznos információival.
Aki még nem vett részt tárlatvezetésen, érdemes kipróbálni, egy jól felkészült tárlatvezető ugyanis sok új, és egyben meglepő kommentárt tud hozzáadni az amúgy is remek kiállítási darabokhoz.
Személyes kedvencként a Cseh Tamás szobát emelném ki: szívmelengető volt látni, hogy ekkora nevek mellett külön termet tartottak fent a kor egyik leginkább sokszínű művészének. Az alkotások által betekintést nyerhettünk indián múltjába, érdekesebbnél érdekesebb rajzaiba, valamint koncertfelvételeibe is belenézhettünk.
A kiállítások sajnos már nem megtekinthetők, de szerencsére nem maradunk program nélkül: az állandó Ludwig kiállítások mellett most nőkről Chanelben készült fotósorozatot látogathatunk.
Újdonságként szolgál még, hogy akár éves bérletet is nyerhetünk kedvenc múzeumunkba, csupán egy rövid kérdőív kitöltésével. Hamarosan sorsolás, úgyhogy ideje versenybe szállni értük!

Szauer Lilla

Written by erika

Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.