• elomagazin  /
  • Életmód   /
  • Total Records – Lemezborítók: fotográfia és zene a Capa Központban
Total Records – Lemezborítók: fotográfia és zene a Capa Központban boz-scaggs-middle-man Full view

Total Records – Lemezborítók: fotográfia és zene a Capa Központban

Több, mint 400 ikonikus lemezborító látható a Capa Központ Total Records – Lemezborítók: fotográfia és zene című kiállításán. A tárlat a fotó- és képzőművészet nagyágyúit sorakoztatja fel Andy Warholtól Yoko Ono-n, David Bowie-n és Damien Hirst-ön keresztül egészen olyan fotográfiai nagymesterekig, mint Annie Leibovitz, Helmut Newton, vagy a botrányairól méltán híres Larry Clark, akinek a munkáit Magyarországon még nem láthatta a közönség.

A Total Records zárónapján, 2016. október 2-án vasárnap délután 16 órától Vass Norbert történész, szerkesztő, wannabe punk tart tárlatvezetést a Capa Központ legendás lemezborítókat bemutató kiállításán. A tárlat több mint 400 ikonikus albumborítót mutat be, olyan mesterektől, mint Andy Warhol, Yoko Ono, David Bowie, Damien Hirst, Annie Leibovitz, vagy Helmut Newton.

“Beugrik kilencvennégy. Bőzsöny Zsolti akkor hozta át a Dookie-t és a Smash-t. Egy kilencven perces TDK-ra tette rá nekem, ami neki egy másolt Sony kazettán volt meg, arra meg a jó ég tudja, hogyan került. Emlékszem, ahogy örömömben – noha alsó tagozatosként kevés dolgom akadt amúgy golyóstollakkal – a lengyel piacon kapható alámondásos akciófilmek matricáiról ellesett betűtípust próbáltam ügyetlenül imitálni, s hasonlóval írni fel a számok címét a belső borítóra. Kilenc éves voltam. Boldog és elégedett. És akkor jöttek a borítók…”
(Vass Norbert)

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) szervezésében a Capa Központ is csatlakozik a szeptember 27-i Turizmus Világnapjához, aminek témája az akadálymentes turizmus.

Written by erika

Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.