Krimi, mesekönyvek, formabontás és rendrakás – a Bookline őszi sikerlistája

A Bookline sikerlista dobogóján egy formabontó, saját történeteinkkel, rajzainkkal megtöltendő könyv, egy thriller és egy szerelmes regény áll. A folytatás további izgalmakat ígér: klasszikus mesék, a domestic noir sötét hangulata, és a fajsúlyos szépirodalom is helyet kapott a legkeresettebb könyvek között.

A megjelenése óta, vagyis pontosan két hónapja a sikerlistákon szerepel Keri Smith rendhagyó könyve, a Nyírd ki ezt a naplót! A szerzők szándéka szerint kreativitásra, alkotásra ösztönzi olvasóit. A rendhagyó alkotás nemcsak itthon hódít, világszerte meghódította már a kamaszokat. Akik már kinyírták a naplót, nekik egy jó hír: készülnek a könyv folytatásai, melyek szintén azt kérik tőlünk, hogy valami egész különleges dolgot csináljunk a kezünkben tartott könyvvel, alkotást hozzunk létre belőlük.
A listát egy pszichológiai thriller folytatja, B. A. Paris könyve, a Zárt ajtók mögött, mely egy izgalmas témát boncolgat: tökéletes hazugság vagy tökéletes házasság az, amit Jack és Grace a külvilág felé mutat? A könyv újabb bizonyíték arra, hogy nem minden az, aminek látszik. Aki szerette a Holtodiglant, ezt a könyvet is élvezettel fogja olvasni. Az úgynevezett domestic noir másik nagy sikere, a Lány a vonaton, több mint másfél éve kirobbanthatatlan a sikerkönyvek listájáról, most is a kilencedik helyen szerepel. A regényből készült film, a hónaptól látható már a magyar mozikban is.
Jojo Moyesnek két regénye is szerepel a folytatásban, a Mielőtt megismertelek ebben a hónapban is 3 a Bookline toplistáján. Az utóbbi idők egyik legnépszerűbb romantikus regényéből készült filmet nyártól játsszák a mozik, a könyv sikere ennek ellenére vagy épp ezért azonban töretlen, hiszen már 119 napja szerepel a Bookline toplistáján. A regény folytatása, a Miután elvesztettelek a 4. helyen áll.
A sort Esterházy Péter Hasnyálmirigynaplója folytatja. A szerző utolsó könyvében megrázóan, mégis az EP-re jellemző emberséggel, nyelvi leleménnyel, őszinteséggel, bravúrral és fanyar humorral ír a végről.

Camilla Läckberg Ártatlanok című regénye különleges, hamisítatlan hangulatú skandináv krimi, az izgalmas történetben egy rég eltűnt család és egy napjainkban történt gyújtogatás közt keres összefüggést a rendőrség.
Szily László legújabb könyve, az iskolai élet nehézségeit, viszontagságait és örömeit sok-sok humorral bemutató Beiskolázás megjelenése óta sikerkönyves, jelenleg 14. a Bookline Top50-ben.
Fábián Janka Az utolsó boszorkányának első kötete a 24. helyen áll, a népszerű e-könyv-sorozat nyomtatott formája 126 napja van a Bookline sikerlistáján. Szintén régi szereplője a listának Grecsó Krisztián legutóbbi könyve, a Jelmezbál, mely jelenleg a 40. helyen van, a töretlen népszerűsége 176 napja tart.
Az iskolakezdési készülődésnek tudható be, hogy több kötelező olvasmány is szerepel a TOP 50-ben, így Molnár Ferenc Pál utcai fiúkja, Fekete István Vukja, és az Ablak – Zsiráf mellett Csukás Istvántól A téli tücsök meséi is népszerűek voltak szeptemberben. De nemcsak a régi idők klasszikus gyerekkönyvei iránt nagy az érdeklődés: Berg Judit Ruminija és Rumini kapitánya szintén ott van a legkeresettebb gyerekkönyvek között.
Három kakukktojása a listának három nagyon különböző és nagyon népszerű kézikönyv. Nemcsak a tanévkezdéshez kapcsolódik, hogy A magyar helyesírás szabályai ott van a TOP10-ben, ugyanis 2016. szeptemberétől letelt a türelmi időszak, és a csakis az új helyesírási szabályok érvényesek. Szintén nagy népszerűségnek örvend az Interaktív KRESZ könyv, mely az eddigieknél sokkal hatékonyabban segíti a vezetni tanulók felkészülését, mi sem bizonyítja jobban a könyv sikerét, hogy már 231. napja szerepel a legsikeresebb könyvek között. A harmadik kézikönyv pedig a rendrakás művészetét tanítja meg nekünk: egy egészen egyedi, különleges és működő módszert, Marie Kondo japán szerző Rend a lelke mindennek című könyvét, melynek segítségével rendet tehetünk a lakásban, és ami még fontosabb meg is fogjuk tudni azt tartani. A szerző új könyve, a Tiszta öröm, októberben kerül a boltokba.
Az e-könyves népszerűségi listát a már korábban említett B. A. Paris- és Camilla Läckberg-könyvek vezetik. A pszichológiai thrillert és a skandináv krimit egy könnyedebb hangulatú krimi követi: a sokat ígérő című Agatha Raisin és a gyilkos lekvár számos fordulattal teli olvasmány, ahol egy jótékonysági ünnepség hirtelen rémálommá válik.

 

Bookline bemutatja: Top50 és Top10 – a magyar olvasók kedvencei

Már hatodik éve tesszük közzé a Bookline Top50 néven ismert sikerlistánkat. A magyar könyvpiacon elérhető nyomtatott könyvekről készült havi listánk olyan hiánypótló anyag, ami bemutatja, hogy az adott hónapban milyen könyveket kerestek leginkább az olvasók. Az e-könyvekkel sincs ez másként, Top10-es listánkon a legkeresettebbeket mutatjuk meg minden hónapban. A listák segítségével hosszabb időszakokat is áttekinthetünk, megtudhatjuk, mik azok a könyvek, amik hónapokon át a sikerlisták élén maradtak. A Bookline listáiból kiderül, mit olvasunk, mit szeretünk, egy évszak vagy időszak hogyan befolyásolja olvasási szokásainkat. Sikerlistáinkon szerepeltetjük az előző hónaphoz viszonyított változásokat és a könyvek listára kerülésének időpontját is, így a toplisták alkalmasak piaci tendenciák követésére, előrejelzések felállítására. Sikerlistáinkkal segíteni szeretnénk az olvasóknak eligazodni a könyvek között, és megbízható információt nyújtani a könyves szakma számára.

A toplistákról

A sikerlisták a Bookline webáruház magyarországi könyveladásai alapján, havi bontásban készülnek. A listák generálása során a Bookline rendszere kizárólag a Magyarországon történő értékesítéseket veszi figyelembe, és figyelmen kívül hagyja a kiadói és egyéb akciókat, akciós kedvezményeket, a tankönyv- és az adott címre leadott többdarabos nagykereskedelmi rendeléseket. A Bookline rendszere a listák generálása során minden könyvcímet figyelembe vesz, függetlenül attól, hogy az adott termék a listakészítés időpontjában kapható-e vagy sem.

Related Posts

Könyvelőzetes – JEFF ABBOTT: BLACK JACK POINT

„Páratlanul izgalmas, meglepő fordulatokkal teli thriller!” (Texas Monthly) „Abbott korunk egyik legkiválóbb krimiírója.” (Harlan Coben) „Idegtépően izgalmas, váratlan fordulatokkal teli thriller a feszültségteremtés mesterétől.”  (South Florida Sun…

Könyvajánló: Janet Evanovich – Lee Goldberg: A nagy zsákmány

Szuper volt! Könnyed, csajos, nem túl romantikus, pörgős! A fülszöveg már sejtette, hogy ez is olyan élvezhető, humoros olvasmány lesz, mint az írónő előző könyvei.…

Könyvajánló: Mark Helprin: Téli mese

Nagyon különös könyv ez, kérem szépen. New York egy lüktető, szinte lélegző város, olykor mintha elevenebb lenne a szereplőknél. Nagyon különös könyv ez, mert légies,…

Könyvajánló: A bilincs a szabadság legyen – Mészöly Miklós és Polcz Alaine levelezése

A házaspár 52 év alatt született 744 leveléből állított össze a szerkesztő egy olyan kötetet, amelyet csak folyamatosan váltakozó érzelmekkel képes olvasni az, aki a…