• elomagazin  /
  • Életmód   /
  • A lakás zajai, mint dallamok – Palya bea szombaton a Hadikban!
A lakás zajai, mint dallamok – Palya bea szombaton a Hadikban! palya-bea-original-7467 Full view

A lakás zajai, mint dallamok – Palya bea szombaton a Hadikban!

November 19-én délelőtt újra megtelik a Hadik étellel és élettel, hiszen a következő Bookline Irodalmi Brunch vendége Palya Bea lesz, aki vallja, hogy az etetés, a közös evés egyfajta szeretetnyelv családjukban. Természetesen a zenén és a közös éneklésen kívül. A közös reggeli apropója, hogy az énekesnőnek új könyvlemeze jelent meg. A Nappali dalok nemcsak a legújabb, várva várt Palya Bea számokat bemutató lemez, hanem egy életérzést bemutató könyv is, ami segítséget nyújt ahhoz, hogy a lakást családi játszótérré, a hétköznapokat pedig zenei ünneppé varázsolhassuk.

bookline_logo_0

„Ha berakok egy zenét, és a család tagjaival elkezdünk táncolni a nappaliban, miután mindenki megérkezett a saját világából, sokkal könnyebb az egymásra hangolódás. Ezért olyan dalokat írtam, amelyek az átmeneteket segítik, pulzáló, táncra késztető ritmusokkal, szép ívű, otthonosan csengő dallamokkal. Figyeltem a hangokat: melyik térben mi szól, milyen hétköznapi hang válhat zenévé. Így lett dallá a húsklopfolás, a porszívózás, a mosás, a fogmosás, a kávégép berregése, vagy a kerti hintaágy nyikorgása. Ahogy a szavakkal és a dallamokkal játszottam, azt vettem észre, hogy már nem nyűg a házimunka, mindenben dallamot és ritmust, a játék lehetőségét fedeztem fel. És ez a játékos hangulat elkezdett szétterjedni a lakásban.”

A könyvben nemcsak dalokat, de játékokat is talál az olvasó, melyek közül sok a kapcsolódik az ott szereplő nótákhoz. És vigyázat, senki ne akarja tökéletesen csinálni! A könnyed hangulat, a közös játék, az együttlét élvezete a fontos.

Palya Bea a magyar zenei színtér egyik meghatározó alakja, elismert dalszerző, énekes, előadóművész és író. Zenei anyanyelve a magyar népzene, de művészetére nagy hatással volt a cigány, bolgár, szefárd és indiai népek zenéje is. Bea leginkább saját dalait énekli, és ez nincs másképp tizenkettedik szólólemezén, A Nappali dalokon sem.

Written by erika

Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.