Decemberben megjelenik! – Konok Péter: Történetek a kerítés tövéből

„Ja, magyar vagy? Hát miért nem mondtad?” Hogy miről szól ez a könyv? Mondjuk, hogy Magyarországról.

konok_peter_tortenetek_a_kerites_tovebol_borito_k

Arról, hogy egy falusi kocsma törzsvendége (jelesül Torony) milyennek látja az országot, amely jobban teljesít, de arról is, hogy mit szól a dolgokhoz a fel-tsuti kolostor lámája. Meg hogy vajon miért élnek olyan jól vezető politikusaink, mint Marci Hevesen. És hogy mért szeret minket annyira az Állam, hogy ott ül a vacsoraasztalunknál is. És természetesen a migránsokról is szól (akik nem ismerik se az Eddát, se a Mobilt), meg sok minden másról – ott vannak például a kutyákról és macskákról írt remek történetek, ha valakit netán a politika kevésbé érdekel. Vagy az ínycsiklandozó proligasztroblogok. Afféle nemzeti olvasókönyv is lehetne akár, mert benne van a mi mostani életünk szinte mindenestül.
Konok Péter politikai blogger, akit naponta sok ezren olvasnak és lájkolnak, de nem olyan egyszerű odamondóember, amilyenek százával tenyésznek a kibertérben. Írásai a leggyakrabban miniatűr politikai szatírák, amelyekben hol ókori római császárok dicső tetteiben, hol Oszi és Dezső párbeszédeiben, hol meg épp csak egy meglesett – vagy vele megesett – utcai történetben ismerhetünk rá a mai Magyarország bizarr jelenségeire.
Konok Péternek keserű a humora, de ugyan milyen lehetne manapság az igazi humor?

Konok Péter (1969) történész, publicista, fordító. Szakterülete a huszadik századi baloldaliság története, erről két szakkönyvet és számos tanulmányt, cikket publikált. A diktatúrák történeti öröksége nyomot hagy egyéb írásain is. Magát „addikt szöveggyártónak” tekinti, aki, mint mondja, „ön- és társadalomterápiás szándékból” ír. Leginkább blogként használt Facebook-oldalán, illetve más blogokon, folyóiratokban, rádió- és tévéműsorokban igyekszik „kiírni magából a Nemzeti Egyetértés Rendszerét”.
A(z) Történetek a kerítés tövéből (Könyv) szerzője Konok Péter.

Kiadó: Európa
Megjelenés:2016
Méretek: 142x197x0
EAN:9789634055723
ISBN: 9634055723
Oldalszám:368 oldal
Nyelv:magyar
Kötésmód:ragasztott puhatáblás

Related Posts

Könyvajánló – Egressy Zoltán: Júlialepke

Régebbi és korábban meg nem jelent novellákat vegyesen tartalmaz Egressy Zoltán Júlialepke című új könyve. Az elbeszéléskötet június elején jelenik meg az Európa Könyvkiadó gondozásában.

Könyvajánló – Vámos Miklós: LEHETETLEN + RÖGTÖN

Vámos Miklós 1995 és 2003 között dolgozott televíziós műsorvezetőként. Beszélgetős műsorai kihagyhatatlan programok voltak: Vámos kiválóan kérdezett, vendégi – színészek, írók, zenészek – pedig remek…

Könyvajánló – Szvetlana Alekszijevics: Csernobili ima

1986. április 26-án, pontosan harminc éve történt minden idők legnagyobb atomerőmű-katasztrófája. Csernobil minden szereplő számára korszakhatár. A boldog tudatlanság elvesztését jelenti, ahonnan csak hosszú idő…

100 magyar népmese – A teljes sorozat egy kötetben

Folytatódik a Mesemúzeum és az Alexandra Kiadó közös programja. Decemberben egy kötetben jelenik meg a Magyar népmesék sorozat száz darabja. Az egyedülálló gyűjtemény egyik története…

2 Replies to “Decemberben megjelenik! – Konok Péter: Történetek a kerítés tövéből”

  1. Ha már lazán felhasználják és megvágják a Konok Péterről egy éve készített felvételemet, legalább azt aláírhatnák, hogy az én felvételem felhasználásával készült. Persze, el is lehet kérni.

    1. Tisztelt Uram!
      Teljes mértékben igaza van, elnézést kérünk. Az első változatnál a kiadó nem tudott még borítót sem mutatni a sajtóhírhez, ezért lett a kiemelt kép az Ön fotója. Ez nyilván nem mentség, kérnünk kellett volna az engedélyét. Még egyszer elnézést kérek, a képet levettem.
      Üdvözlettel:
      Borsos-Kőszegi Erika főszerkesztő

Hozzászólások lezárva