• elomagazin  /
  • Könyv   /
  • Előkészületben:A könyv, amiből Jennifer Lawrence forgat filmet Budapesten!
Előkészületben:A könyv, amiből Jennifer Lawrence forgat filmet Budapesten! 31d9781e-26bf-4162-9273-9eeb415b7f08 Full view

Előkészületben:A könyv, amiből Jennifer Lawrence forgat filmet Budapesten!

Nagyszabású kémregény John le Carré stílusában egy nyugalmazott CIA tiszt tollából – hamarosan a mozikban is!

55da118c-de53-4392-a27e-9ca09e519305

Egy ideje rengeteg hírt hallani, hogy Jennifer Lawrence Budapesten forgatja a Red Sparrow-t, és kiadónkat is többen megkérdezték, hogy mikor tervezzük kiadni a film alapjául szolgáló könyvet, ezért úgy döntöttünk, hogy nem várjuk meg a hazai bemutatót, hanem már februárban elhozzuk az olvasóknak.

A Vörös veréb a nyugalmazott CIA tiszt Jason Matthews első regénye; letehetetlen stílusával és emlékezetes szereplőivel nem csupán irodalmi bravúr, hanem szakmai szempontból is jelentős teljesítmény. Nagy részletességgel, valós módszerek bemutatásával – kémkedés, kémelhárítás, beszervezés, kiberháború – nyerhetünk bepillantást a nemzetközi hírszerzés működésébe. A kötet 2013-ban elnyerte a rangos Edgar-díjat a legjobb elsőkönyves kategóriában.

“Nagy és veszélyes kémjáték zajlik jelenleg az orosz hírszerzés és a CIA között… és a Vörös veréb azonnal beránt minket ennek a veszedelmes világnak a legmélyére.”
Vince Flynn

“Matthews korábbi moszkvai ellenfeleinek a lélegzete is elakad, ha rájönnek, mennyi minden derül ki a könyvben a módszereikről… fantasztikusan jó.”
New York Times
Tervezett fülszöveg:
A Vlagyimir Putyin vezette Oroszországban az orosz hírszerzés tisztje, Dominyika Jegorova keservesen próbálja kiismerni és túlélni a posztszovjet hírszerzés veszedelmes dzsungelét. Épp csak kikerült a Verébiskoláról – ahol hírszerzési célokat szolgáló csábításra képezik ki a hallgatókat –, és egyből Nathaniel Nash CIA-tisztre állítják rá. Ő a kapcsolattartója az amerikaiak egyik legértékesebb kémének, akit valaha sikerült beépíteniük az oroszok közé.

A lélegzetelállító sebességgel pörgő cselekmény Oroszországból indulva Finnországon, Görögországon és Olaszországon keresztül az Egyesült Államokba vezet minket. Jegorova és Nash halálos össztűzben találják magukat, amely már nem csak az ő életüket, hanem másokét is veszélybe sodorja. Titkos hűségeskük köttetnek és szegődnek meg, miközben minden hírszerző ügynökség veszélybe kerül Moszkvától egészen Washingtonig.

Written by erika

Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.