Lezárult a Capa pop-up  17410216_1579922665381698_874427484_n Full view

Lezárult a Capa pop-up 

 

Egészen másfél hónapon keresztül élvezhettünk érdekesebbnél érdekesebb programokat a Nagymező utca egyik kiemelkedő helyszínén. A Capa központ kezdeményezése, miszerint január végétől március közepéig ingyenes kulturális programokat szervez az érdeklődőknek, igen nagy sikert aratott, a különböző események sokszínűsége odavonzotta a hallgatóságot. Kedvünkre válogathattunk irodalmi estek, filmvetítések, valamint koncertek széles palettájáról.

Általában az első program után, amelyen az ember részt vett, elhatározta, hogy a következőre előbb érkezik – a helyfoglalás ugyanis érkezési sorrendben történt, így tehát nem mindig volt garantált a férőhely. Volt, hogy a földön fekve néztük a filmvetítés, vagy a színpad mellett állva hallgattunk beszélgetéseket, de ez inkább javított a hangulaton, mint sem rontott volna.  A filmeknél törekedtek a friss felhozatalra, ezért vetítésre került például a nemrégiben bemutatott Soul Exodus, valamint az Ernelláék Farkaséknál is. A legnagyobb sikert viszont egyértelműen a díjnyertes Állampolgár című film aratta, a hab a tortán pedig az volt, hogy legtöbbször a vetítéseket beszélgetés követte az alkotókkal, amikor is megismerhettük esetenként a főszereplőt, valamint a rendezőt is, akik a film elkészülésének folyamatáról meséltek nekünk.

Zeneileg is kielégítő programokkal rukkolt elő a Capa Központ: fellépett többek közt a GreCSÓKOLlár páros, Barabás Lőrinc, és az Amoeba zenekar is. Rajtuk kívül az irodalmi mezőnyt pedig nem kisebb nevek erősítették, mint Szabó T. Anna, Kiss Tibor Noé, és Röhrig Géza. Érdemes kiemelni még a slam esteket, melyek során az első körben tematikusan fényképek köré kellett az alkotóknak szervezniük szavaikat, utána pedig szabadon adhattak elő bármely téma kapcsán. A tematikához alapul először Robert Capa, másodszor pedig Vittorio Storaro képei szolgáltak.

Összességében egy szuperül megszervezett mini fesztiválnak lehettünk tanúi, melynek során számos új élménnyel és információval gazdagodhattunk. A Capa pop-up különleges, rugalmas, és mindenki számára elérhető eseményei olyanok, amelyeken minden héten örömmel részt vennénk, tehát reméljük, a programok látogatottsága ismétlésre ad majd okot a későbbiekben.

Szauer Lilla

Written by erika

Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.