• elomagazin  /
  • Zene   /
  • Udvaros Dorottya az Óbudai Kulturális Központban
Udvaros Dorottya az Óbudai Kulturális Központban udvaros-dorottya1 Full view

Udvaros Dorottya az Óbudai Kulturális Központban

30 év telt el Udvaros Dorottya első hanglemeze, az 1985-ös Átutazó óta, míg 2015-ben megjelent a Majdnem valaki című albuma. Az Óbudai Kulturális Központban 2017. március 11-én ennek az albumnak a dalait halhattuk. Az este egyszerre volt koncert, színház, beszélgetés a Kolosy téri piacon, s varázslat, nem is kevés. Udvaros – óbudai lakosként – szomszédaiként üdvözölte az óbudai közönséget, s ez a fajta közvetlenség, anekdotázgató kedélyesség átszőtte az estét, miközben Bereményi szövegei Udvaros tolmácsolásában életről meséltek nekünk: bizonytalanságáról, amivel a teljes színészi pályát jellemzi, a tékozló fiúról, randevúkról, Dixiről, csalódásokról és titkokról.

udvaros-dorottya2

Zenésztársaknak is kiváló muzsikusokat választott maga mellé Udvaros. Egyet kiemelni a kiválóságok közül merészségnek hat, ám Kalmus Felicián csellójátéka különleges fényességet adott a daloknak, ahogyan Dely Domonkos érzékeny és figyelmes vokálmunkája is megható alázattal kísérte a dalokat.
A Bereményi Géza – Hrutka Róbert szerzőpáros által jegyzett dalok egyedik, bereményisek, s mindeközben mindegyik nagyon Udvaros: szomorkás, bohókás, szenvedélyes, néhol bohóc, máshol belehalunk. De mindig valaki. Egészen valaki, nem csak majdnem.

Köszönjük az élményt az Óbudai Kulturális Központnak.
Hellenbárt László

Fotó: Pallagi Benedek

Written by erika

Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.