Könyvfesztiválos újdonságok az Agave Kiadótól

Április 20-23. közt kerül megrendezésre a 24. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, melyen a tavalyi év után ismét részt vesz a Kiadó. Sokat dolgoztak azon, hogy minél impozánsabb felhozatallal legyenek jelen a kiállítók közt, s ennek eredményeként most hat újdonságot szeretnének a figyelmünkbe ajánlani:

Jeff VanderMeer: Borne

A Déli Végek-trilógia világhírű, Nebula- és Shirley Jackson-díjas szerzőjének új regénye a távoli jövő egy porig rombolt és rettegésben tartott városában játszódik, ahova egy fura lény érkezik, és olyan változásokat hoz magával, ami mindent a feje tetejére állít. A regény előzetes kritikái rendkívül lelkesek (a Publishers Weekly például egészen odáig ment, hogy VanderMeer új műfajt, a weird literature-t alkotta meg), a filmjogokat megvette a Paramount. Mi világszerte elsőként, az amerikai megjelenés előtt egy héttel adjuk ki, az engedélyt a Könyvfesztivál miatt kaptuk meg.

Ben H. Winters: Földalatti Légitársaság

Winters Az utolsó nyomozó című többszörös díjnyertes trilógiája (Gyilkosság világvége előtt, Végső ígéretek, Az igazság határán) után egy szépirodalmi nyelvezettel megírt, heves vitákat generáló regénnyel folytatja életművét, középpontban egy olyan Amerikával, amely elsőre nagyon szürreálisnak tűnhet, de sokkal valóságosabb, mint hinni szeretnénk. A Földalatti Légitársaság a megjelenését követően egyből New York Times bestseller lett, és számos meghatározó magazin és online portál év végi toplistájára felkerült.

Nick Cutter: A szekta

A Mélység és A falka James Herbert-díjas szerzőjének rémtörténete egy új-mexikói szektáról, melynek tagjait egy sötét erő tartja halálos rettegésben. „Hátborzongató… Az a fajta horror, ami ott marad veled a szobában. Nick Cutter megmutatja egy igazi szörnyeteg nagyon is emberi arcát”, mondta a regényről kitörő lelkesedéssel Josh Malerman, a Madarak a dobozban szerzője.

Blake Crouch: Véres arany

1893 karácsonyán az aranybányászatról ismert Abandon városában minden férfi, nő és gyermek nyom nélkül eltűnt. A vagyontárgyaik érintetlenek maradtak, az ételeik megfagytak az üres faházakban — és ami a legfurább: a maradványaik soha nem kerültek elő. Azóta, egyes szóbeszédek szerint a területet kísértetek lakják. Crouch e korai regényével érdemelte ki először, hogy Stephen Kinghez hasonlítsák, majd később a Wayward Pines-trilógiával betonozta be a nevét a modern thriller műfajának legnagyobbjai közé.

Christopher Moore: Lestrapált lelkek

Nagyon különös dolog történik San Franciscóban: a holtak lelkei titokzatos módon eltűnnek. Valaki vagy valami ellopja őket, és senki nem tudja az okát. Csak annyi sejthető, hogy mindennek egy narancssárga hídhoz van köze. Moore legújabb regénye a Mocskos meló szellemes és pokoli, vicces és vérlázító, szívhez és könnycsatornához szóló folytatása.

László Zoltán: Távolvíz

A Keringés és az Egyszervolt szerzője újra hamisítatlan sci-fivel jelentkezik, és a rá jellemző szárnyaló fantáziával, aprólékos kidolgozottsággal olyan világot teremt, amelyet nem felejtünk el egyhamar. Április 22-én dedikál.

Related Posts

Folytatódik A csütörtöki nyomozóklub!

Richard Osman: A férfi, aki kétszer halt meg „Visszatért, és jobb, mint valaha.”– Jeffery Deaver A csütörtöki nyomozóklub című első regényével sorra döntötte meg az…

Indul a nosztalgia: érkezik Christopher Moore első regénye!

A rajongók kérésére megjelenik új fordításban Christopher Moore első regénye, az Ördögöd van. A kötet még az Ulpius-ház gondozásában jelent meg először 2001-ben, most viszont…

Könyvajánló – Karin Tidbeck: Rénszarvas-hegy

Egy gyermek egy konzervdobozba születik. Egy telefonközpontos a pokolban találja magát. Három nő valahol az időn túl lebeg. Meseszerű lények kísértenek csendes kis falvakat. Karin…

Könyvajánló – Dan Simmons – Olümposz

Nem gondoltam volna, de Simmonsnak sikerült újra meglepnie. Az amúgy is magas labdákkal játszó Ílion végére sikerült egy olyan befejezést írnia, amivel megalapozta a folytatás…