Ha művészet, akkor Ördögkatlan! 19400954_1712568695450427_1475011234_o Full view

Ha művészet, akkor Ördögkatlan!

Ha valami igazán értékes feltöltődésre vágyunk a nyár folyamán, akkor az Ördögkatlan fesztivál a legalkalmasabb időtöltés. Ez nem csak a bulizásról, koncertek hadáról, és a másnap küzdelmeiről szól, de persze ezekre is mind van lehetőség. A titka abban rejlik, hogy tényleg igyekszik minden művészeti ágat felsorakoztatni, amit csak lehetséges egy fesztivál keretein belül. Érdekesebbnél érdekesebb programokat kínál, hogy azok, akik ott töltenek öt napot, semmiképp sem unatkozzanak.

A legjobb az egészben, hogy napközben pihenés gyanánt mindenütt művészeti foglalkozásokba ütközünk. Ezek között vannak kevésbé, és maximálisan interaktív feladatok is, ki mennyire érzi energikusnak magát éppen. A filmvetítések lehetőséget nyújtanak, hogy például jobbnál jobb kisfilmekkel találkozhassunk a fesztivál alatt, valamint, hogy olyan friss filmeket is megtekinthessünk, mint például az Ernelláék Farkaséknál, vagy a Testről és lélekről. Irodalomból sem lesz hiányunk, ugyanis számos neves íróval, költővel hallgathatunk különböző beszélgetéseket. Vendégül látják például Térey Jánost, Kiss Tibor Noé-t, Petri Györgyöt, és még sok más nagy nevet.
Az irodalmi palettát színesíti még a slam poetry beépítése a programok közé, ahol élvezhetjük a szavak teljes kicsavarását a lehető legkacifántosabb rímekbe burkolva. Van, hogy a kortárs irodalom pedig a zenével is kapcsolatban áll: ilyen például Kollár-Klemencz László önálló estje, ahol Rengeteg című albuma kerül a középpontba. Mivel fesztivál, ezért a zeneiség elengedhetetlen kellék, szóval a magyar alternatív zene nagyjai is fellépnek majd esténként. Itt vannak egészen nyugis, egyszemélyes gitárkoncertek is, de nagyobbak is, mint például a Hiperkarma, vagy a Kiscsillag zenekar.
A kiemelkedő művészeti programok lehetővé teszik, hogy minden jelen lévő betekintést nyerhessen a kortárs magyar művészetek rejtelmeibe. A katlanlakók megismerkedhetnek a fotóművészet, a zene, és a színház világával, találkozhatnak az alkotókkal, és saját magukat is kipróbálhatják, az adott területeken. Nem utolsó még az sem, hogy a nagyobb, ismert nevek mellett újoncokat is szerepeltetnek a programok között, hogy ezzel támogassuk a fiatal, feltörekvő alkotók munkásságát is, és minél érdekesebb alkotásokkal ismerkedhessünk meg.

 

Szauer Lilla

Written by erika

Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.