AURORA BOREALIS – ÉSZAKI FÉNY aurora borealis_19 Full view

AURORA BOREALIS – ÉSZAKI FÉNY

Az Aurora Borealis – Északi fény két idősíkon futó, fordulatokban gazdag családtörténet, amely anya és lánya kapcsolatának mélységeit boncolgatja. A Bécsben élő sikeres ügyvéd, Olga (Tóth Ildikó) idős anyja, Mária (Törőcsik Mari) váratlanul kómába esik. Amíg Mária élet és halál közt lebeg, Olga egy mélyen elhallgatott titokra bukkan. Az egyre szenvedélyesebb kutatás az ’50-es évek háború utáni Európájába vezeti vissza, ahol útja végén ő maga áll: egy olyan ember, akit korábban nem ismert. A film szokatlan helyzetekben, női érzékenységgel beszél az identitásválságból adódó drámai helyzetekről, a széttöredezett Európa háborúi okozta, soha nem gyógyuló sebekről, az elmúlásról, valamint a hazugságok és elhallgatások leleplezésének felszabadító erejéről.

Az Aurora Borealis – Északi fény a nemzetközileg is elismert, Kossuth-díjas, Balázs Béla-díjas, Cannes-i Nagydíjas és Arany Medve-díjas forgatókönyvíró-rendező, Mészáros Márta 26. alkotása. A film a FilmTeam gyártásában készült, producerei Major István és Gül Togay.

színes magyar film
Hossz: 104 perc
Hang: Dolby Digital
Vetítési mód: DCI
Rendező: Mészáros Márta
Forgatókönyvíró: Mészáros Márta, Pataki Éva, Jancsó Zoltán
Operatőr: Piotr Sobocinski Jr.
Vágó: Szántó Komlóssy Annamária
Producer: Major István
Társproducer: Gül Togay
Gyártó: FilmTeam
Szereplők: Törőcsik Mari, Tóth Ildikó, Törőcsik Franciska, Ladányi Jákob, Eva Prosek, Leslaw Zurek, Ewa Telega, Antonio de la Torre, Hary Prinz, Wunderlich József, Cserhalmi György, Fekete Ernő, Bereczki Zoltán, Monori Lili, Czinkóczi Zsuzsa

Országos bemutató: 2017. október 19.

Written by erika

Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.