Könyvajánló – Chuck Wendig: Halálmadarak B292592 Full view

Könyvajánló – Chuck Wendig: Halálmadarak

Miriam Black története folytatódik – nagy örömömre, hiszen az első rész nagyon ütős volt, a szó mindenféle értelmében.

Nos, hősünk most sincs jól, ami nem csoda, mert az élet elég vacak, ha a halálról szól. Talán ez a második történet kicsit lassabban építkezik, mint a nyitó kötet, de panaszra nincs okunk, hiszen a beteg alap ezúttal is megvan. Miriam egy lányiskolában kap médiumi megbízást, amit nem igazán szeretne elfogadni, de végül persze mégis ott találja magát, hogy aztán átkozza a képességét, amivel a sors megcsapta.
Egy abnormális emberfajzat brutális hobbijának köszönhetően az iskola ifjabb növendékei közül néhánynak nem okoz majd gondot, ha nem nyitottak időben nyugdíj-előtakarékossági számlát, merthogy vajmi kevés esélyük lesz annak kihasználására. A Miriam látomásában megjelenő madárálarcos gyilkos a halálnak nem éppen a legfájdalommentesebb módját ajándékozza kiválasztott áldozatainak. Természetesen a részletekre kíváncsi olvasónak azt ajánlom, hogy vegye kézbe a Halálmadarak című regényt, és merüljön el annak sötét, brutális világában.
Engem ez a sorozat meggyőzött. Várom a harmadik részt, mert kíváncsi vagyok, hogy lehet-e fokozni ezt a beteg hangulatot, illetve hogy hol a határ, amikor Mirian számára már nem lesz kiút a teljes őrületből. Magára marad, vagy kedvenc kamionsöfőrünk nem hagyja, hogy a lányt eleméssze a sötétség. Akinek tetszett az első rész, ne hagyja ki a másodikat sem.
Ha pedig filmre vinnék a történetet, remélem, nem viszik el más irányba, és nem akarnak moralizálni mindenáron. Nem kell. Ez a történet önmagáért élvezhető. Mint pl. a Péntek 13-sorozat. Ott sem érdekel, hogy Jason újra és újra tevékeny, miközben az előző rész végén tutira elpusztították. Miriam történeténél sem igazán foglalkoztat, hogy van-e valami a sorok között. Ez egyszerűen nem az a fajta műfaj.
Olvassátok, kapcsolódjatok ki, és ennyi.
A kötetért köszönet a Fumax Kiadónak.

Dobos Attila

Fordította: Rusznyák Csaba
Kiadó: Fumax
Megjelenés éve: 2017
Terjedelem: 343 oldal

Written by erika

Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.