• elomagazin  /
  • Könyv   /
  • Könyvajánló – Bauer Barbara: Porlik, mint a szikla
Könyvajánló – Bauer Barbara: Porlik, mint a szikla Porlik, mint a szikla Full view

Könyvajánló – Bauer Barbara: Porlik, mint a szikla

Sorsfordító történelmi események, szívekben megőrzött legendák, vérzivataros időkön átmentett hagyományok – egy család több generációjának megindító és elgondolkodtató históriája Bauer Barbara legújabb regényében.

Ilont és két testvérét egészen a magyar fővárosig menekíti Székelyföldről édesapjuk. Talán az emlékek elől, feledni a borzalom éjszakáját, s végre elhallgattatni az ablakba újra és újra leszálló kuvik hangját. Félrevert harangok zúgása közepette hagyják el az ezeréves szülőhazát. De nem csupán ellehetetlenített életük roncsait viszik magukkal a szekéren, hanem egy súlyos családi titkot is.
Ilon mélyre, nagyon mélyre temeti magában a múltat, évtizedekig nem beszél róla sem lányának, sem unokájának, Amandának. Őt nem is foglalkoztatja a család története, jól kereső, sikeres üzletasszonyként csak a jelenben, a jelennek él.
A városszéli villa mellett lassan lakópark nő ki a földből, új emberek érkeznek, új barátságok szövődnek, s Amanda végül rádöbben, milyen keveset tud a családról, önmagáról… És akkor Ilon mesélni kezd. Feltámad a múlt, az emlékek, melyeknek nyomába eredve Amanda Székelyföldre utazik, ahol nemcsak a megbékéléshez nélkülözhetetlen igazságot, hanem a szerelmet és önmagát is megtalálja.
Egymásra találhat-e lélekben egy nagymama és unokája, akiknek élete annyiban különbözik egymástól? Mennyire tud megnyílni a háborúkat megélt idős asszony a fiatal, munkájának élő nőnek? Találkozik-e valaha múlt és jelen? Tud-e nyitni egymás világára két ennyire különböző nő?

Bauer Barbara eddig megjelent könyvei:
Porlik, mint a szikla (2017)
A leggazdagabb árva (2017)
Elsuttogom százszor (2016)
Vakrepülés (2015)
Magánutak (2014)
Két út között – Légikisasszonyok II. (2014)
Légikisasszonyok (2012)

Jaffa Kiadó, 2017
270 oldal
Kötés: keménytábla, védőborító
ISBN: 9789634750024

Written by erika

Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.