A kényelmi funkciók, a képernyőméret és az UHD felbontás dönt tévévásárláskor

A Samsung Dél-Koreában végzett felmérése rámutatott a tévévásárlást leginkább befolyásoló szempontokra, melyek egyúttal formálják is a tévépiaci trendeket. Egyre növekvő igény figyelhető meg a nagy méretű UHD televíziók iránt, és a készüléken elérhető kényelmi funkciók is kulcsfontosságúak a döntéskor.

Nagyméretű UHD tévék mindenek felett

A GfK és az NPD piackutató cégek megállapították, hogy idén január és augusztus között az 55 colosnál nagyobb tévék tették ki a globális eladások 40 százalékát. Észak-Amerikában az eladott tévék 50 százaléka 55 colosnál nagyobb átmérőjű volt, 30 százalékuk átmérője pedig a 60 colt is meghaladta.
A kutatásból az is kiderült, hogy az FHD (Full High Defintion) felbontású televíziók helyett egyre inkább az UHD (Ultra High Definition) felbontású tévéket választják a vásárlók. A tévépiac globális bevételének 50 százalékát az UHD tévék eladása hozza, Észak-Amerikában, Európában és Dél-Koreában ez a szám 60-70 százalék.
A Samsung adatai szerint, a Magyarországon értékesített 55 colosnál nagyobb készülékek részaránya egyelőre még elmaradt a nyugati trendektől, de már nálunk is dinamikusan közelít az európai átlaghoz. Ugyanakkor a hazánkban eladott UHD televíziók már az értékesített tévék harmadát teszik ki.

Elsődlegesek a kényelmi funkciók

A vásárlók szerint az egyik legfontosabb tényező a tévé kiválasztásakor, hogy a készüléket egyszerűen és könnyen lehessen használni. A Samsung amerikai és német piacokon végzett több mint ezer potenciális tévévásárlót bevonó kutatása szerint az egyik legnagyobb negatívumot a készülékekhez tartozó kábelrengeteg jelenti, de ugyanígy eltántoríthatja a fogyasztókat a vásárlástól, ha egy adott készülékhez nem, vagy nehezen csatlakoztatható egyéb elektronikus eszköz vagy nehézségek adódnak a tévén történő navigációban.

A globális trendeket követve

A Samsung az aktuális globális trendek figyelembevételével őrzi meg vezető szerepét a nemeztközi tévépiacon. Idén január és augusztus között a gyártó tévé üzletágának piaci részesedése tette ki a globális tévépiac 34 százalékát, amely nagyobb, mint az utána következő két vállalat összesített piaci részesedése. Globális szinten a Samsung tévéeladásainak 42 százalékát 60 colosnál nagyobb tévéinek köszönheti, az eladott tévéknek 38 százaléka pedig UHD felbontású.

A Samsung tévépiaci stratégiájának alapja, hogy a legnagyobb választékban kínál nagyméretű tévéket hagyományos és ívelt kivitelben is, erre jó példák a vállalat csúcstechnológiás QLED TV-i, valamint a 65, 75 és 82 colos átmérővel rendelkező UHD tévéi is. A Samsung díjnyertes kényelmi funkciói – mint az Észrevétlen Csatlakozás, amely megszünteti a kábelrengeteget vagy a One Remote univerzális bluetooth-os távirányító, amellyel könnyedén irányíthatjuk a tévé összes kiegészítőjét – a felmérés szerint szintén a vásárlók kedvencei közé tartoznak.

„A QLED TV eladások jelentősen megnövekedtek az év második felében – mondta el Rózsa Márton, a Samsung Magyarország szórakoztató elektronikai üzletágának vezetője. – A Samsung üzleti stratégiája a tévépiac nemzetközi trendjein alapul, így tökéletesen megfelel a vásárlók gyorsan változó igényeinek.”

A Samsung Electronics

A Samsung Electronics innovatív ötleteivel és technológiáival inspirálja a világot és formálja a jövőt. A vállalat újraalkotja a televíziók, az okostelefonok, a viselhető okoseszközök, a tabletek, a kamerák, a digitális készülékek, az orvosi eszközök, a hálózati rendszerek, a memóriák, az LSI rendszerek, a félvezetők és a LED megoldások fogalmát. A legfrissebb információk a Samsung Newsroomban, a news.samsung.com weboldalon érhetők el.

Related Posts

Tanúsítványokkal ismerték el a 2018-as Samsung Smart TV-k biztonságosságát

Több, világszinten is ismert tanúsítással foglalkozó szervezet ismerte el a Samsung Electronics Smart TV-khez kapcsolódó, Samsung Knox technológiát is magába foglaló biztonsági megoldását. A Samsung…

Samsung S-Drive: megnyílt a világ első drive-through szervizpontja Magyarországon

Új fejezetet nyit a Samsung az ügyfélkiszolgálás történetében a világ első drive-through szervizpontjának létrehozásával, ahol a felhasználók gyorsan és kényelmesen vehetik igénybe a Samsung szervizszolgáltatásait.…

Magyar módszer segítségével változtatja meg milliók életét a Samsung

A Samsung legújabb innovációja, amelyet egy magyar kutatócsoport módszerét használva fejlesztett, színtévesztő emberek millióinak életminőségét fogja jelentősen javítani. A SeeColors a világ első olyan mobilalkalmazása,…

Az új Neo QLED tévék szemkímélő tanúsítványt nyertek

A Samsung 2021-es Neo QLED televíziói az elsők között kapták meg az elismert minősítő intézet, a Német Elektrotechnikusok Szövetségének (VDE) Szemkímélő tanúsítványát. Az elismerés tovább…