• elomagazin  /
  • Könyv   /
  • Könyvajánló – Kohei Matsuno – Ryan Soeder:Szeretem a kávét!
Könyvajánló – Kohei Matsuno – Ryan Soeder:Szeretem a kávét! Szeretem a kávét Full view

Könyvajánló – Kohei Matsuno – Ryan Soeder:Szeretem a kávét!

A kávé kultusza töretlen, és egyre feljebb ível. Ízesítjük, felhörpintjük, minden hétfő reggel kávés mémmel ébredünk: egyszóval szeretjük a kávét. Ezért aztán jól jönnek azok a praktikák, amelyekkel különlegesebbé, még finomabbá tehetjük kedvenc reggeli italunkat.
Ebben a kedves kis könyvben nem csak vicces képeket találunk, hanem profi barista titkokat tanulhatunk belőle. A kávék elkészítéséről, ízesítéséről, díszítéséről kapunk praktikus, képekkel illusztrált hasznos tanácsokat, és olyan habcsodákat tudunk a végére varázsolni a segítségével, mintha egy belvárosi kázézó teraszán kaptuk volna az élető feketénket. Ehhez a könyv végén egy kis zsebbe rejtve három ajándék stencil is segít.

És a kávé nem csak ital, hanem érzelem: a barátságé, szerelemé, a találkozásoké, a nagy beszélgetéseké, ahogy Csitáry-Hock Tamás is írja:

“Van a kávé… A fekete. Olyan, mint az élet. Sötét és keserű. És van a kávéház. Ahol nem a kávé a legfontosabb, hanem a találkozás. A beszélgetés. Két ember beszél, beszél, beszél, és egy napon a kávé más értelmet nyer. Átalakul érzelmekké. Többé már nem egyszerű kávé, hanem barátság, szeretet, vagy éppen szerelem. Az iránt, akivel a kávézás élményét az ember megosztja. Attól kezdve minden csésze kávé ezt jelenti. A másikat. Még akkor is, ha nincs jelen. Emléke, emlékeztetője lesz. És ekkor már nem sötét, és nem keserű.”

Mindenkinek jó kévékészítést kíván a könyvvel a Gabo Kiadó.

Kiadó:GABO KÖNYVKIADÓ ÉS KERESK.KFT.
Oldalak száma:96
Borító:CÉRNAFŰZÖTT, KEMÉNYTÁBLÁS
Súly:330 gr

Written by erika

Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.