• elomagazin  /
  • Könyv   /
  • Könyvajánló – Jamie Kyle McGillian: Pénzguruk kézikönyve
Könyvajánló – Jamie Kyle McGillian: Pénzguruk kézikönyve 1396734 Full view

Könyvajánló – Jamie Kyle McGillian: Pénzguruk kézikönyve

A cím alapján azt hinné az ember, hogy nekünk, felnőtteknek ad a könyv pénzügyi tanácsokat, holott a tinédzserek számára íródott. Arról szól, hogyan kell beosztani okosan a zsebpénzt, mi van akkor, ha valami nagypbb dologra vágyunk, na, és hogy mi a helyzet a kísértéssel…

A kamaszoknak egyáltalán nincs könnyű dolga. Mindenfelől óriási megfelelési kényszernek vannak kitéve, és ezek nagyrésze bizony a pénz körül forog. Nézz ki minél jobban, legyenek menő cuccaid, telefonod, táskád, járj a legjobb szórakozóhelyekre, és persze mindezt jórészt a szüleid pénzéből. Manapság a gyerekeknek fogalmuk sincs a pénz értékéről, és arról, milyen nehéz megkeresni azt az összeget, amibe a vágyott dolgaik kerülnek.
A könyv nagyon praktikus tanácsokkal látja el az olvasóját. Egyrészt meghatározza a célokat, amiket el akar érni a gyerek. Majd útmutatásokat ad a spórolás, a pénzkeresés, és annak okos elköltése témájában. Mindenzt olyan elbűvölően fuiatalos nyelven teszi, hogy egészen biztosan célba ér a monddanivalója.
De szó esik a kisállatok tartásáról költségéről, felelősségéről is, valamint az adakozás és a közösségi akciók nemességéről is.

Megtanít tőzsdézni, az elektronikus pénz, a bankkártya használatára is. Még ahhoz is ad jó tanácsokat, mit kezdjen a gyerek, ha ellopják a pénzét, csalás áldozata lesz, vagy egész egyszerűen pénzzavarba kerül.

Minden kiskamasz kezébe adnám a könyvet. Olyan praktikus, olyan olvasható, és nem utolsó sorban egy nagyon tudatos és erkölcsös viselkedésmódra tanít.

Köszönet a könyvért a Partvonal Kiadónak.

Kiadó: Partvonal Kiadó
Oldalszám: 106 oldal
Megjelenés: 2017. október 02.
Méret: 153 mm x 228 mm
Kötés: Kartonált
ISBN: 9786155783005

Written by erika

Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.