Kubai fieszta az Akvárium Klubban

A világhírű Buena Vista Social Club sztárja, Eliades Ochoa gitáros, énekes a londoni Royal Albert Hall-beli koncertje után három nappal érkezik Budapestre! 2018. április 28-án az Akvárium Klubban a magyar közönség is megtapasztalhatja, hogy milyen is az a kubai fieszta: Grupo Patria zenekarával fülbemászó dallamokkal, vérpezsdítő ritmusokkal és természetesen a kihagyhatatlan slágerekkel várják a közönséget.

Több mint húsz év telt el azóta, hogy megjelent a Buena Vista Social Club első albuma és Wim Wenders róluk készített filmje. Az együttes 1997-es lemezével robbant be a köztudatba, muzsikájukkal nem csak új színeket festettek Kuba zenei palettájára, de a világ legváltozatosabb pontjaira vitték el a vibráló latin életérzést.
2017-ben jelent meg az Adios című dokumentumfilm az együttesről: a folytatásban a csapat tagjai visszatekintenek karrierútjukra, felidézik, hogy milyen hihetetlen véletlenek sorozata hozta őket össze és bepillantást nyerhetünk az együttes Magyarországot is érintő búcsúturnéjának kulisszái mögé is. Európai turnéja keretében népszerűsíteni szeretnék ezt a filmet is.

Eliades Ochoa gyerekkora óra a zenének él, a zene élteti. Azóta is tele van energiával, folyamatosan koncertezik, melyek közben új dalok is születnek. A legújabb tavaly év végén készült el, „Así es la Naturaleza” címmel, melyben közreműködik, s melynek producere Michael League, a többszörös Grammy-díjas Snarky Puppy tagja.

A kubai Johnny Cash, ahogyan nevezik, hangjával, zenéjével és mára a védjegyévé vált különleges, héthúrú armónico gitárjával minden bizonnyal újra elkápráztatja a hazai közönséget.

Az „Así es la Naturaleza” című új dal a készülő új lemezről – melynek producere a Snarky Puppy vezetője Michael League – meghallgatható itt: https://soundcloud.com/montuno-producciones/asi-es-la-naturaleza-eliades-ochoa

Related Posts

Jön a Milky Chance az Akvárium Klubba

Legújabb Mind the Moon című, harmadik lemezével érkezik az Akvárium Klubba 2020. február 29-én a német formáció, a Milky Chance. Az énekes-gitáros Clemens Rehbein, Philipp…

Legújabb albumát hozza el Passenger az Akvárium Klubba

Két évvel ezelőtti telt házas koncertje után 2019. április 12-én visszatér Passenger az Akvárium Klubba, hogy bemutassa legújabb, Runaway című albumát.

Claptone lemezbemutató az Akvárium Klubban

Budapestre érkezik a house titokzatos nagykövete, a nagy misztikummal övezett, álarcos Claptone, hogy március 24-én elvarázsolja zenéjével az Akvárium Klub közönségét.

Szavazz az Akváriumra!

Három kategóriában – legjobb nagy klub, legjobb koncerthelyszín, legjobb melegbarát hely – jelölték idén a főváros egyik legnépszerűbb szórakozóhelyét, az Akvárium Klubot a Budapest Nightlife…