Csík Ünnep Kiss Tibivel, Lovasi Andrással a fantasztikus szezonnyitón Siófokon

A pünkösdi hosszú hétvégén, új helyszínen és még változatosabb programokkal kezdődik a nyári szezon Siófokon. Május 18-21. között napközben kulturális- és szabadidős programok várják a látogatók minden korosztályát, esténként pedig nagyszabású koncertek adnak egy kis ízelítőt a nyári éjszakákból. A Nagystrandon, a PLÁZS színpadán fellép Fenyő Miklós, a Wellhello, az Irigy Hónaljmirigy, illetve sztárvendégeivel együtt Siófokon ünnepel a Csík Zenekar. Indulnak a sétahajók is, az egész család jól szórakozhat a négy napon.

Várossá válásának 50. évfordulója alkalmából igazán megadja a módját a Pünkösdi Szezonnyitónak Siófok. Rengeteg ingyenes program várja a helyieket és az ide látogatókat a négy nap alatt: a szervezők a legfiatalabb korosztálytól az idősebbekig mindenkire gondoltak. Mindezt új, jóval nagyobb helyszínen, a Nagystrandon és a PLÁZS-on, ahol már péntek délután megkezdődnek a koncertek. Aznap a rock ’n’ rollé lesz a terep: az este fő fellépője az örökifjú Fenyő Miklós lesz, akinek koncertjére a rockabillyt játszó Mystery Gang zenekar alapozza meg a jó hangulatot.

Szombaton a PLÁZS színpadán már 12 órakor indulnak a zenés és táncos programok, az estét pedig egy igazán elnöki koncert zárja. Az ország egyik legnépszerűbb zenekara, a Wellhello, azaz Fluor Tomi és Diaz formációja érkezik.

Vasárnap már 11-kor gyerekműsor várja a legkisebbeket és egész délután koncertek lesznek. Többek között fellép a Nemadomfel Együttes is, amelynek szólistái értelmi- és testi sérült zenészek. Vasárnap estére is jut egy nagyszabású koncert: a töretlen népszerűségnek örvendő Irigy Hónaljmirigy show-ja.

Pünkösdhétfőn is folytatódnak a változatos programok a PLÁZS-on, majd a nap, és egyben az egész programsorozat megkoronázásaként következik a Csík Ünnep. A Csík Zenekar hétfő esti különleges koncertje triplán ünnepi alkalomból jött létre, hiszen nemcsak Siófok ünnepel, hanem az együttes prímása, gitárosa és feldolgozásainak szerzője, Szabó Attila is 50 éves lett, magát a zenekart pedig 30 éve alapították. A jeles évfordulók alkalmából minden eddiginél több vendéget hívott meg közös zenélésre a zenekar. A nagyszabású, két órás koncerten az együttes tagjai mellett fellép Ferenczi György és az Első Pesti Rackák, Karácsony János James az LGT-ből, Kiss Tibi a Quimbyből és Lovasi András a Kispál és a Borz, illetve a Kiscsillag zenekarokból. Szabó Attila elmondta, hogy olyan vendégeket hívtak meg a teljesen egyedi, csak Siófokon hallható koncertre, akiknek munkássága fontos szerepet játszott a zenekar törté netében. Az említett zenészek, illetve együttesek több híres dalából emlékezetes feldolgozást készített Szabó Attila és a Csík, amelyeket most közösen adnak elő. Az ünnepnapot, és egyben a négy napos rendezvényt tűzijáték zárja majd este 10 órakor.

A Pünkösdi Szezonnyitó összes programja ingyenes, a helyszínen pedig Food Truck Show is lesz, így akár egész napra biztosított minden a jó szórakozáshoz. A teljes pünkösdi hétvége alatt sűrített menetrend szerint, naponta ötször indulnak sétahajók a siófoki kikötőből.

A Kálmán Imre Kulturális Központban pedig idén másodjára nyílik meg a Balaton Szalon, ahol ezúttal a Balaton környéki ipar- és szobrászművészek mutatkoznak be. A május 18-tól augusztus végéig látható kiállításra több mint harminc művészt hívtak meg, köztük több Munkácsy-díjas alkotót. A kurátor Veszeli Lajos festőművész.

Szombaton a Millennium parkban átadják a Kálmán Imre Emlékplakettet, amelyet idén Lehoczky Zsuzsa, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas színművésznő kap, illetve posztumusz emlékplakettben részesül születése 125. évfordulója alkalmából Honthy Hanna is. Ezután hivatalosan is megnyílik a nyári szezon: fél 11-kor elindul az ünnepélyes, lovashuszárokból, táncosokból, old timerekből álló menet a városközpontból a Nagystrandra, a PLÁZS színpadán Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere adja át a nyár fővárosa kulcsát dr. Lengyel Róbert siófok város polgármesterének, illetve a Pro Turismo díjat is kiosztják.

A sportolni vágyókra is gondoltak a szervezők: a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület közreműködésével és a Magyar Kajak Kenu Szövetség támogatásával egész napos vízi roadshow-t tartanak szombaton, ahol sárkányhajókat, túra-eszkimó-, és versenykajakokat, illetve indiánkenukat is bemutatnak, a bátrabbak pedig ki is próbálhatják ezeket. A roadshow vendége a Londonban olimpiai bajnoki címet szerző kajakos, Dombi Rudolf lesz. Szintén szombaton tartják a siófoki városi sakkversenyt is, 100 résztvevővel.

A SUP-pal, az egyre divatosabb vízi újdonsággal is megismerkedhet, aki Siófokon tölti a pünkösdi hosszú hétvégét. Ingyenesen kipróbálhatók az eszközök és délutánonként még SUP jóga bemutatókat is tartanak a SUPport SE tagjai.

További információk: www.siofokportal.com
www.siofok50.com
Facebook: https://www.facebook.com/hellosiofok/

A Siófok 50 programsorozat főtámogatója az MVM Group.

Related Posts

Halloweeni folk-punk az Akvárium Klubban

Október 31-én érkezik az Akvárium Klub NagyHalljába a brit folk-punk egyik legfőbb képviselője, Frank Turner és zenekara, a Sleeping Souls, hogy bemutassák a közönségnek a…

Óbuda Napja – 2018. május 3-5.

Óbudán komoly hagyománya van annak, hogy május első hétvégéjén színpompás forgataggal ünnepelnek a kerületben élők. Az Óbuda Napja immáron 12. éve szórakoztatja az idelátogató közönségét,…

Siófok 50 – Ahol Elizabeth Taylor és Richard Burton nyaralt

Siófok főteréről és a Petőfi sétányról ma már a pezsgő élet, a kimeríthetetlen szórakozási lehetőségek, a kiváló éttermek és a nyaralók színes forgataga jut eszükbe.…

Siófok idén berobbantja a rakétákat

Várossá válásának 50. évfordulója alkalmából különleges eseménysorozattal ünnepel Siófok. Kulturális, zenei, és gasztronómiai programok teszik egész évben izgalmassá a Balaton legelevenebb városát.