Dalt írt az ápolóknak Harsányi Levente

Az ápolók dala című szerzeménnyel fejezte ki érzéseit a – közelmúltban műtéten átesett – népszerű műsorvezető az ápolóknak. Harsányi Levente dalával az Ápolók Nemzetközi Napján tartott díjátadó ünnepségen debütált. A megénekelt ápolók egy kicsit meg is hatódtak, miközben remekül szórakoztak, hiszen ez a figyelmesség fontos visszajelzés számukra, hogy a páciensek is tudják, mindent megtesznek gyógyulásukért.

„A közelmúltban epegörccsel kerültem kórházba és epés megjegyzések helyett csak azt tudom mondani, hogy a lehető legjobb ellátásban volt részem. Különösen az ápolók szakértelme, türelme és empátiája volt az, ami lenyűgözött. Olyan mély benyomást tettek rám, különösen akkor, amikor tűvel szurkáltak, hogy az megihletett” – mesélte a népszerű tévés-rádiós műsorvezető.

A laparoszkópos műtétnek köszönhetően Harsányi Levente megúszta négy apró heggel, pedig kivették az epehólyagját is. Bár nagyon fél minden beavatkozástól, az ápolók, a nővérek és az orvosok hozzáállása és kedvessége megkönnyítette számára a kórházban töltött időt.

„Én nem teljesen normális ember vagyok, amit örömmel vállalok. Az ápolóknak írtam egy úgynevezett Ápolók dalát, amit ha elénekelnek évente egyszer, akkor az nekem nagy büszkeség. Az ápolóknak először a megfigyeléseimet összegeztem hét pontban, majd, miután éreztem, hogy több van ebben a témában, egy régi magyar sláger dallamára egy számot is írtam róluk, hogy megköszönjem nekik a törődést. Tudom, hogy ezt nem csak a magam nevében tehetem, ezért is vállaltam, hogy kiállok a nyilvánosság elé a remekművemmel, ami nyilván a slágerlisták csúcsáig repülne, ha az eszmei mondanivaló lenne a mérce. De így is tarolt és rádöbbentett arra, hogy milyen nehéz megfogalmazni azt, hogy milyen sokat köszönhetünk nekik. Bár ez csak egy dal, de remélem nem kell annyit kórházban lennem, hogy egy nagy lemeznyi anyag összeálljon” – fejtette ki Harsányi Levente.

Május közepén az egész világ az ápolókat ünnepli a krími háború legendás hősnőjeként ismert, és a modern ápolói szakma megteremtőjeként tisztelt Florence Nightingale születésnapjának környékére időzítve. Az ápolók megérdemlik az elismerést, mert nem véletlenül szokták mondani, hogy ez nem pusztán szakma, hanem hivatás. Kutatások is alátámasztják, hogy a betegek gyógyulása 60 százalékos mértékben az ápolás minőségén múlik, ezért is fontos elismeréssel adózni az ápolók nem mindennapi teljesítménye előtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..