BUDAPEST BÁR A BUDAPEST PARKBAN 2018. JÚLIUS 5. 19.00 ÓRA

Teljes csapattal, sőt, új énekesnővel lép fel a Budapest Bár a Budapest Parkban! A legnagyobb szabású nyári koncertjén a Farkas Róbert vezette Budapest Bár zenekar az összes állandó énekessel, vagyis Behumi Dórival, Ferenczi Györggyel, Frenkkel, Keleti Andrással, Kiss Tiborral, Kollár-Klemencz Lászlóval, Lovasi Andrással, Mező Misivel, Németh Jucival, Rutkai Borival és Szűcs Krisztiánnal érkezik. A koncert különlegessége, hogy itt debütál a csapattal Budapesten Tóth Vera, a Budapest Bár legújabb tagja.

A Budapest Bárt nem lehet nem szeretni: el kell jönni a koncertre, hátradőlni, bulizni, élvezni a zenét és a jobbnál jobb számokat! El lehet hozni a nagyit, az unokát, a barátnőket – garantáltan mindenki jól fogja magát érezni.

A koncert különlegessége, hogy a Budapest Bár új tagja, Tóth Vera is fellép a zenekarral. A csapatnak régi vágya volt, hogy a rengeteg férfi tag mellett több énekesnő szerepeljen a Budapest Bárral. A különleges repertoár és az érzékeny csapatmunka miatt nagyon sok szempontot kell figyelembe venni egy új énekes meghívásához. Hosszas gondolkodás után Tóth Verát kérte fel Farkas Róbert, a zenekar vezetője, aki így nyilatkozott: “régóta figyeltem a csodálatos hangú énekesnő pályáját. Nagyon szeretem a hangját, a színpadi kisugárzását. Fiatal kora ellenére kacskaringós pályát járt be, a megasztáros berobbanás után el is tűnhetett volna, de mindig új utakat keresett, kitartó volt és messziről látszik, hogy imádja a zenét! Megtiszteltetés, hogy elfogadta a meghívásunkat!”

Tóth Vera így kommentálta a felkérést: “Évek óta figyelem a Budapest Bár mozgását, zenéjét, koncertjeit. Bár szeretem a zenei életemet, titkon mindig sóvárogva néztem a plakátokat, hátha egyszer én is rajta leszek majd, azt hiszem ezzel nem vagyok egyedül:-). Az első szó, ami róluk eszembe jut: az a minőség. Magas művészeti értékeket hordoz, nem csak a tagok, hanem a hangszerelések és a dalválasztások miatt is. Bátor vállalkozás akár korabeli magyar dalokhoz, külföldi slágerekhez, vagy pl. ismert sanzonokhoz nyúlni azután, hogy sokan megtették már. Kiváló muzsikusokból, megbízható, helyes, kedves emberekből áll, egy erős hátországgal megáldva, ami kialakít bennem egy családias érzést.

A tagok egytől-egyig ódákat zengenek egymásról, a közönségről és a koncertekről. Nekem ebbe a bandába bekerülni egy teljes vérátömlesztést jelent. Kérdéseimre válasz, a szakmai sikereim egyik legnagyobb visszaigazolása, ami évek óta történt velem. Szomjazom a fejlődésre, a tanításokra, a változásra. Az, hogy tagja lehetek a Budapest Bárnak, az maga a csoda az életemben. Azóta újra teljesnek érzem magam, alig várom a próbákat, a koncerteket, a közös élményeket. Azt hiszem, ez a fejezet lesz életem egyik legemlékezetesebb időszaka. Rég vártam már ennyire valamit. Rengeteget jelent a bizalom, amit megelelőlegeztek nekem. Ígérem, rászolgálok majd erre a baráti fogadtatásra.”

A zenekar 2017. decemberében ünnepelte 10. születésnapját – ebből az alkalomból összegeztek és megújultak: Best of lemezükkel összefoglalták a múltat, és megszületett a Budapest című, új hangvételű lemezük. A tavalyi Budapest című lemez nemcsak azért különleges, mert szinte minden dal a fővárosról szól, hanem azért is, mert a számos feldolgozás után túlsúlyba kerültek az új, saját dalok – ezekből is mutatnak jó néhányat, de válogatnak régi kedvencekből is.

A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az együttes varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti. Az eredetileg egyetlen lemezre születő Budapest Bár tizenegy énekessel, teljesen egyedi felállásban működik – talán épp ezért lett mára a legkeresettebb koncertzenekar, fesztiválok és nagyszínpadok rendszeres fellépője. A Budapest Bár védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra – ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait.

A Budapest Bárt vezetőjének és alapítójának, Farkas Róbertnek eredeti szándéka pontosan az volt, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életben tartva és megújítva a régi hagyományokat. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, közismerteket öltöztettek új köntösbe, az utóbbi időben pedig számos új dalt is írtak. Korok, kultúrák, stílusok és korosztályok találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt az együttest, amely mára többgenerációs kedvenccé vált.

A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból.
Örömzene nyitott füleknek!

A Budapest Bár zenekar: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika, zongora), Farkas Richárd (bőgő), Kisvári Ferenc (dob)

Énekesek: Behumi Dóri, Ferenczi György, Frenk, Keleti András, Kiss Tibor, Kollár-Klemencz László, Lovasi András, Mező Misi, Németh Juci, Rutkai Bori, Szűcs Krisztián és Tóth Vera.

www.budapestbar.hu
www.facebook.com/budapestbarband
www.youtube.com/budapestbar
https://instagram.com/budapest_bar

Related Posts

Fergeteges Budapest Bár koncert a Parkban!

A Budapest Bár nyári nagykoncertje 10 énekessel fergeteges bulivá vált a koncert második percétől a Budapest Park színpadán. Behumi Dóri, Ferenczi György, Frenk, Kiss Tibor,…

Először koncertezik Magyarországon a Take That!

Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata több mint harmincéves pályafutása során először jár hazánkban, ráadásul a jól ismert slágerek mellett novemberben megjelenő This Life című vadiúj albumukat…

Siklósi Örsre emlékezik az AWS a Budapest Parkban

Az AWS tagjai több mint 30 zenészbarát társaságában emlékkoncerttel búcsúznak Siklósi Örs énekes-dalszerzőtől a Budapest Parkban szeptember 5-én. A koncert profitját jótékony célokra ajánlják fel.…

Gyere, ne félj! – Kinyitott a Budapest Park!

A rendezvények engedélyezésével szép lassan megindultak az emberek a szabad világ felé. Tisztán látszik, mennyire hiányzott minden korosztálynak az élő zene, a koncertek hangulata, a…