20 éves a Godot Galéria! 1750-godot-galeria-budapest Full view

20 éves a Godot Galéria!

Nagy örömmel tudatjuk, hogy a Godot Galéria fontos jubileumhoz érkezett: idén ünnepli fennállásának 20. évfordulóját!

1999-ben a Madách út 8. szám alatt kezdtük meg a működésünket, ahol az első tíz évünket eltöltöttük. Kezdetben számos csoportos, országos tárlat megrendezését és lebonyolítását vállaltuk magunkra, illeszkedve az ottani tér adottságaihoz, de hamar kialakult a galéria karaktere a hozzá kapcsolódó művészkörrel. Rájuk jellemző a progresszív szemlélet, az állandó megújulási készség és képesség, a műfaji sokszínűség, az ironikus, kritikus, de közben humánummal átitatott humoros világlátás. A szomszédunkban megalapítottuk a Godot Kávéházat, ahol 2004-ben élmény volt látnunk az első szárnycsapásait a Dumaszínháznak, aminek kezdetben a neve Godot Dumaszínház volt.

2011-ben már az új helyszínünkön, a Bartók Béla úton kezdtük meg az esztendőt, egy akkor elindult kezdeményezés, egy új kulturális negyed egyik első résztvevőjeként. Az azóta eltelt időszakban többek között bemutattuk Gaál József két legfrissebb szoborsorozatát, Gerendai Károly magángyűjteményét, drMáriás soha el nem fogyó szeretetábrázolásait és Weiler Péter new yorki illetve balatonaligai képeit. Egy hónapig nálunk éltek és tojtak Bukta Imre tyúkjai, nálunk ünnepelte a 69. születésnapját feLugossy László és a galéria falain lehetett először látni Nagy Kriszta Orbán Viktorról készített portréit. De hasonlóan fontos volt ebben az időszakban Szikora Tamás emlékkiállítása, Jochann Wundertracht első magyarországi bemutatkozása illetve a Szurcsik József keresgélő figuráit bemutató tárlatunk is.

A jubileumi évünkben sem fogunk tétlenkedni! Az idei kiállítási programunkban a galéria művészeinek legfrissebb, aktuális munkáit mutatjuk be. Ősszel megjelentetünk egy olyan kiadványt, ami összefoglalja és rengeteg képpel, írásokkal bemutatja az eltelt húsz esztendőt. Májusban új profillal bővülünk, megrendezzük az első kortárs aukciónkat. Ősszel pedig Óbudán a Goldberger Gyártelep korábbi épületében elindul a Godot Kortárs Művészeti Intézet.

Várjuk sok szeretettel továbbra is rendezvényeinken!

Godot Galéria

www.godot.hu

Written by erika

Leave a comment

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.