Hatalmas bulikkal zár idén is a Park

„Üzenj a világnak, ma nem leszel otthon” – változatos zenei felhozatallal zárja kapuit a Budapest Park
Idén is széles műfaji skálán mozog a Budapest Park utolsó hétvégéje, a Kapuzárási Piknik névre keresztelt minifesztivál. Az évadban először (és utoljára) áll a Park színpadára a 30Y és a Margaret Island is, a zárónapon pedig a Brains hív táncra, amit egy már elővételben teltházas Necc Party követ majd.


A Planet 8 fantázianevet viselő nyolcadik évad ismét felülmúlta az előző évet. Idén több koncertnappal – köztük egy ötnapos, külföldi világsztárokat felvonultató minifesztivállal – várta a nézőket a Budapest Park. A 88 nyitvatartási napon az összes nézőszám várhatóan meghaladja a 600.000 főt. De még közel sincs vége! Szeptember 26-án egyetlen parkos koncertjét adja az idén tavasszal új lemezzel jelentkező 30Y, akik előtt az Árnyéknyúl és a Carson Coma áll majd színpadra. A koncertek után az ország kedvenc videódiszkója, a PressPlay veszi kezdetét. Másnap, azaz szeptember 27-én egészen különleges meglepetéssel készül ötödik születésnapja alkalmából a Margaret Island – élőben debütál külön a Parknak készült daluk, a Hagyd kint, amelyben Járai Márk (Halott Pénz), Papp Szabi (Supernem) és Zentai Márk (Mörk) is közreműködik. A track egyébként a koncert napján egy kisfilmet is kap, amely többek közt a zenekar legemlékezetesebb parkos pillanatait mutatja be. Ők is két vendégzenekart, méghozzá a Chain Bridge Popot és a Németországból éppen visszatérő Mörköt hozzák magukkal. Ezt követően a Lidocain Night egészen különleges kiadása következik – a Drakulics elvtárs film hangulatát idéző party-n ráadásul az alkotás főszereplője, Nagy Ervin is beugrik a lemezjátszók mögé! A zárónapon, azaz szeptember 28-án pedig egy igazi táncos este vár a bulizni vágyókra, amikor Myra Monoka zenekara és JumoDaddy lemezbemutató koncertje után a több mint száz táncossal érkező, fergeteges showműsort ígérő Brains rengeti meg élőzenével idén utoljára a Parkot. És mi lehetne jobb befejezés, mint (tinikorunk) kedvenc slágereinek gyűjtőhelye, egy fergeteges, már most teltházas Necc Party? Az eklektikus felhozatalú Kapuzárási Piknik Fesztiválra egyébként limitált számban bérlet is kapható – kilenc koncert és három éjjelen át tartó party vár mindenkit a hazai altertől az elektronikus zenén át a retroig szeptember 26. és 29. hajnala között.
A Budapest Parkban idén több mint 150 magyar zenekar állt színpadra, de mellettük olyan világsztárok is megfordultak, mint a punklegenda, Iggy Pop, a hazánkban először koncertező Disturbed vagy Three Days Grace, a turnéját nálunk indító Sum 41, igazi francia hangulatot varázsoló Zaz vagy az első hazai önálló koncertjével érkező Thirty Seconds To Mars. A Park ezeket a megismételhetetlen koncertpillanatokat zárta palackba a Bin There projekttel. Olyan zenekari ereklyéket gyűjtöttek össze ugyanis estéről estére a színpadról vagy a backstage-ben, mint a setlist, a törésig püfölt dobverő vagy a szakadásig nyűtt gitárhúr, ezeket pedig egy, a zenekar által aláírt időkapszulába zárták. Az ebből összeállított kiállítást bárki megnézheti még a hétvégén, október 11-től pedig licitálni is lehet majd rájuk. Így akárki lecsaphat egy rendhagyó, exkluzív, a fellépők által igazolt és szignózott merchtermékre, amiből garantáltan nincs még egy a világon! A befolyt bevételt ráadásul a Zenével A Rákos Gyermekekért Alapítványnak ajánlják fel.
Nem csak programjában fejlődött a szórakozóhely, hanem egyre színesebb eseményeknek adott otthont. Beköltözött ugyanis a Ludwig Kortárs Művészeti Múzeum egy egyedülálló installációval, illetve két kiállítást is bemutatott a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ. A zene mellett a meghökkentő mutatványosok, lélegzetelállító artisták szórakoztatták a közönséget szemet kápráztató újcirkuszi produkcióikkal.
Amikor az éj leszállt, akkor szabadult csak el igazán a party, egyszerre három tánctéren. A nagy sikerre való tekintettel állandósultak a latin ritmusok a Bailandón, az r’n’b szerelmeseinek kedveztek a Queens Party-val, igazi felhívás volt a keringőre a Match Party és persze zúzni is lehetett a NeverNight Party-ra.
Idén első ízben rendeztek kifejezetten jótékonysági jellegű, nagyszabású rendezvényt, a Live Aid mintájára sztárfellépőket felvonultató UNICEF Fesztivált, amelynek jegybevételével a világ legelesettebb gyermekeit támogatták. De ezúttal is minden hónap első vasárnapján a gyerekek bulizhattak a Parkban az ingyenes Pöttömkerten. A Budapest Park idén közel húsz szervezeten keresztül segített különböző módokon a rászorulóknak. A tavaly útjára indult nagysikerű Dallamképek kampányban például a Punnany Massif dalai kerültek megalkotásra, az elárverezett képekből befolyt összeget pedig a Siketek És Nagyothallók Országos Szövetségének ajánlották fel. Emellett pedig csatlakoztak a Fridays For Future mozgalomhoz, amelynek keretein belül kommunikációs csatornáikat kihasználva, illetve a fellépő zenekarokkal összefogva buzdítják arra az embereket, hogy részt vegyenek szeptember 27-én a III. Globális Klímasztrájkon.
Különféle akcióikra nem csak a közönség, de a szakma is hálásan reagált – az Év Kereskedője versenyen összesítettben második-, a Legjobb Közösségi Élmény kategóriában pedig első helyezést értek el. A Bin There projekt pedig a Fenntarthatósági Napon kapott közönségdíjat.
A Budapest Park tehát nyolcadik évadában még nagyobb spektrumot fedett le eseményeivel, mint korábban bármikor. A sokszor bátor, innovatív programokra a közönség hálásan reagált, így már most nézőszám-rekorddal indul záróhetének, ami egy utolsó szeletet ígér még a 2019-es nyárból. Itt az utolsó lehetőség tehát idén kinthagyni a valóságot!

Related Posts

Csinibaba a Budapest Parkban – előváráslás!

Egy különleges eseményre invitálunk meg, ami a koncert és a színház fúziójából jön létre 2024. május 23-án. A Budapest Park és a Katona József Színház…

Először koncertezik Magyarországon a Take That!

Anglia egyik legnépszerűbb fiúcsapata több mint harmincéves pályafutása során először jár hazánkban, ráadásul a jól ismert slágerek mellett novemberben megjelenő This Life című vadiúj albumukat…

Újabb rekordot döntött a Budapest Park – még soha ennyien nem fordultak meg egy évadban a szórakozóhelyen

A Budapest Park minden eddiginél nagyobb volumenű fejlesztésekkel vágott neki a tizenkettedik évadnak. A rengeteg újítás és a páratlan line-up meghozta gyümölcsét: idén több mint…

Szerdán kezdődik a már teltházas Fishing on Orfű fesztivál

Mások mellett Péterfy Bori, a Vad Fruttik és a Hiperkarma fellépésével kezdődik meg szerdán a június 29. és július 2. között több mint 130 zenei…