Családi nap pünkösdkor az Open Road Fest-en

A 15. jubileumi Open Road Fest meghosszabbította programját, így 5 napon keresztül tartott idén a fesztivál, és a lelkesedéből még vasárnapra is maradt. A pünkösdi hosszú hétvége jó alkalom volt a családoknak, hogy ebben a ragyogó nyári időben, a szezonban először megnézzék a Balatont és eltöltsenek egy szép délutánt a vízparton. Az Open Road Fest családi hangulattal, koncertekkel és gyermekprogramokkal várta az érdeklődőket.

unnamed

A hosszú hétvége és a szép idő sokakat kicsalt a városból, és Alsóörs remek lehetőség volt egy kis családi kikapcsolódásra, és egy gyors csobbanásra a Balatonban. Az Open Road Fest-re vasárnap mindenki kedvezményes jegyár mellet jöhetett be, valamint Alsóörs, Palóznak és Lovas lakói ingyenesen. Idén újdonsággal is készültek a szervezők. Délután a gyerkőcök álltak a rajthoz lábbal hajtható kismotorjaikkal és mérkőztek meg egymással. Szüleinek szintén nem kellett fizetniük a belépésért a mai napon. Nagy volt a nyüzsgés, sok család az egész napot a fesztiválon töltötte.

Már kora délutántól koncertek várták a látogatókat, és a kőkemény rock-metál program visszafogottabbra váltott: először a Kaláka játszott a legkisebbeknek, majd pedig Szandi énekelt szülőkkel és gyerekekkel együtt. Legújabb számai mellett felcsendült néhány klasszikus, például a Tínédzser L’amour.
A koncertek után a hangosbemondó a mini versenypálya felé invitálta a fesztiválozókat, mivel perceken belül kezdődött az Open Road Fest versenye a legkisebbek számára. A Kids Race mini motoros vetélkedőn mindenki indulhatott 0 és 5 éves kor között, lábbalhajtós motorral. Közel két tucat kismotor rajtolt el a pályán és teljes erőbedobással száguldottak a cél felé. Az első helyért szoros küzdelem folyt, végül mindössze fél méter előnnyel Szendrey Olivér, 4 éves versenyző lett a győztes, őt másodikként Kóródi Kolos, a harmadik helyen pedig Burkus Dominik követte. A lányok-fiúk a kemény motorosokat megszégyenítő ügyességgel és elszántsággal teljesítették a távot. Az eredményhirdetés után mindenki kapott egy kis Harley-Davidson ajándékot, majd közös csoportkép készül a versenyzőkről és büszke szüleikről.

unnamed (1)

A vasárnap és egyben a nyár első fesztiváljának záró estéjén a Nagyszínpad először Tóth Gabié volt. Az énekesnő megmutatta erőteljes hangját a közönségnek, és saját dalai mellett ismert rock slágereket is énekelt. Őt követte Demjén Ferenc, akinek dalait most is kicsik és nagyok egyaránt vele együtt énekelték.

A vasárnapi családi nap jó hangulatú befejezése volt a 15. Open Road Festnek, bár ebben a szép időben biztos sokan maradtak volna még néhány napot. Minden napra jutott motoros program, színes koncertek sztárfellépőkkel, az ötödik nap pedig igazán a gyerekeké és a családoké volt. Jövőre is ilyen szerencsés időjárást, ilyen színvonalas koncerteket és ennyi látogatót szeretnének a szervezők.

 

Related Posts

Extrém Enduro Kupa és Freestyle Show

A meseszép amerikai autók mellett vadonatúj enduro programmal készül a 18. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál Komáromban. Az adrenalintól duzzadó autós programokon túl Super Enduro versennyel…

ADRENALIN-LÁZ, ROCK’N ROLL, SZABADSÁG – 16. NEMZETKÖZI AMERIKAI AUTÓ FESZTIVÁL

Scorpions, Guns’N’ Roses, AC/DC, Deák Bill Gyula, Gesarol, Auróra, Easy Blues (SK) – zenei fronton is keményen odakarmol az immáron 16. alkalommal megrendezésre kerülő Nemzetközi…

Elvis Presley emlékest az Amerikai Autó Fesztiválon

A 14. Nemzetközi Amerikai Autó Fesztivál idén a V8-as négykerekűek mellett a rock and roll koronázatlan királya, Elvis Presley emléke előtt kíván tisztelegni. A Király…

Fergeteges dzsembori a Harley 120. születésnapján

Néhány napja ért véget a 120 éves Harley-Davidson® jubileumi fesztiválja a budapesti Puskás Aréna Parkban, Magyarország nemzeti stadionjának parkjában. A június 22-25. között megtartott fesztivál…