Ezer gyertya ég Alvin Lee emlékére

Gyászol a nemzetközi zenei élet: a napokban elhunyt a legendás Ten Years After alapítója és korábbi gitárosa, Alvin Lee. Ezer gyertya lángja mellett emlékezik a 14. Harley-Davidson Open Road Festen a brit blues banda a nemrég elhunyt legendás alapítóra.

Ezer gyertya ég Alvin Lee emlékére
Ezer gyertya ég Alvin Lee emlékére

Ten Years After: Woodstock után, Alsóörs előtt

Alvin Lee 2005-ben már saját együttesével kápráztatta el a közönséget az alsóörsi Harley-Davidson Open Road Festen. Az 1969-es woodstocki fesztivál egyik sztárbandája jelenlegi felállásában már korábban elígérkezett a szervezőknek, és a szörnyű tragédia ellenére színpadra áll a Harley Fesztiválon. A blueszene klasszikusai emlékezetes koncertre készülnek a 14. alkalommal Alsóörsön megrendezendő Harley-Davidson Open Road Festen.

Hogy mi a hasonlóság az 1969-es, legendás woodstocki fesztivál és a 14. Harley-Davidson Open Road Fest között? A válasz immár nem titok: fellép az idei Harley fesztiválon az 1969-es woodstocki fesztivál egyik sztárbandája, a Ten Years After. A blues zene kimagasló csapata ugyanis örömmel fogadta el az alsóörsi fesztivál igazgatója, Dobai Attila meghívását, és június 6-án este tíztől fergeteges hangulatú koncertet ad a banda a Nagyszínpadon.

Ezer gyertya ég Alvin Lee emlékére
Ezer gyertya ég Alvin Lee emlékére

Koncert mégis lesz, az alapító nélkül

Sajnos a zenekarral kapcsolatban a minap egy nagyon szomorú hír látott napvilágot: 68 éves korában, egy rutin műtét utáni váratlan szövődmény következtében elhunyt Alvin Lee, a Ten Years After alapítója és korábbi legendás gitárosa.

„Nagyon mélyen érintett Alvin Lee halálhíre, aki éppen tíz esztendeje lépett ki az általa alapított együttesből. Aki szereti a bluest, az szerette az ő játékát is, nem véletlenül tartották mind a mai napig a világ egyik legjobb gitárosának. Sosem fogom elfelejteni, amikor saját bandájával 2005-ben fellépett itt Alsóörsön, a Harley fesztiválon, és valami elképesztő hangulatot varázsolt gitárjátékával” – fogalmazott Dobai Attila.

Alvin Lee ugyan már 2003-ban elhagyta Ten Years Aftert, de még a mai napig is az ő nevéhez kötik az együttest, így nem csoda, hogy akik tudtak a legendás csapat fellépéséről az idei fesztiválon, aggódva telefonáltak, hogy akkor most mi lesz, így miként jön a sztárbanda Alsóörsre.

„Mindenkit megnyugtatok, a zenekar a jelenlegi felállásban ott lesz és fellép Alsóörsön, és ezer gyertya lángja mellett fogunk közösen megemlékezni a legendás gitárosról” – jelentette ki Dobai Attila.

Borsos-Kőszegi Erika

Related Posts

Idén is lesz, idén is fergeteges – Balaton Sound

A fesztivál még méltó követője idősebb – Volt, Sziget, Félsziget – testvéreinek, sőt már élete első évében fergeteges sikert aratott, nem hagyva kétséget egyetlen igazi…

Balaton Suond – miénk a világ!

Ki ne hallott volna Európa egyik legnagyobb szabadtéri elektronikus fesztiváljáról, a Heineken Balaton Sound-ról? Hazánk egyik legkeresettebb fesztiválja az elmúlt 5 évben több teltházas napot…

Jubileumi Jazzpiknik Paloznakon sztárfellépőkkel

Sztárfellépőkkel, fesztiválhimnusszal, saját magazinnal készül az idei Paloznaki Jazzpiknik. Augusztus 4-től 6-ig tizedik alkalommal rendezik meg az eseményt a Balaton-felvidéki településen. „A nagyszínpadon Richard Bona…

Paloznaki Jazz Piknik 2016

2016 augusztus 4-6. között kerül megrendezésre immáron az 5. Paloznaki Jazz Piknik. Az idei évben is világsztárok is felvonulnak a három nap alatt, két színpadon…

egy hozzászólás: “Ezer gyertya ég Alvin Lee emlékére”

Hozzászólások lezárva