Könyvajánló – Robert J. Meyers: Kiút a függőségből

Hogyan segíthetünk szeretteinknek nyaggatás, könyörgés, fenyegetés helyett?
Robert J. Meyers könyve gyakorlati útmutatót kínál a függőség kezeléséhez, amelyben a nyaggatás és fenyegetés helyett a támogatásra és empátiára helyezi a hangsúlyt. A könyv bemutatóján Dudits Dénes addiktológiai szakértő osztotta meg tapasztalatait arról, hogyan segíthetünk szeretteinknek hatékonyan a gyógyulás útján.

A Magnet Közösségi Házban tartották Robert J. Meyers „Kiút a függőségből – a nyaggatás, könyörgés, fenyegetés alternatívái” című könyvének bemutatóját 2024. szeptember 19-én, melyet a Cor Leonis Kiadó gondozásában adtak ki magyar nyelven. Az eseményen jelen voltak a könyv és a téma iránt érdeklődők, valamint a sajtó képviselői is. A könyvbemutató kiemelt vendége Dudits Dénes, addiktológiai szakértő, a könyv szakmai lektora volt.

CRAFT – Új megközelítés a függőség kezelésében

A könyv bemutatja, hogyan segíthetünk szeretteinknek, akik függőséggel küzdenek, anélkül, hogy nyaggatnánk, könyörögnénk vagy fenyegetnénk őket. Robert J. Meyers, az amerikai Klinikai Addiktológiai és Pszichológiai Központ neves szakértője, évtizedek óta foglalkozik a függőség kezelésével, és kidolgozta az ún. CRAFT (Community Reinforcement and Family Training) módszert, melynek alapja, hogy a családtagok és barátok támogató szerepe kulcsfontosságú a függőségből való kilábalásban, és ezt a támogatást hogyan lehet hatékonyan nyújtani.

Dudits Dénes: Élet a függőség után

A könyvbemutatón Dudits Dénes, aki saját függőségének legyőzése után vált elismert addiktológus szakértővé, osztotta meg tapasztalatait és gondolatait a könyv kapcsán. Elmondta, hogy a CRAFT módszer nemcsak a függőségben szenvedőknek, hanem a családtagoknak is új utat mutat, ahol az empátia és a megértés áll a középpontban, nem pedig a konfrontáció.

„A függőség egy komplex probléma, amely nem oldható meg egyszerű nyomásgyakorlással vagy fenyegetéssel. Meyers könyve most egy olyan eszközt ad a kezünkbe, amely segít megtalálni a kiutat ebből a nehéz helyzetből” – hangsúlyozta Dudits Dénes.

A könyv üzenete: Segítsünk okosan!

A „Kiút a függőségből” című könyv célja, hogy megmutassa, miként segíthetünk okosan szeretteinknek, anélkül, hogy még nagyobb károkat okoznánk a kapcsolatban. A könyv bemutatja, hogyan lehet pozitív módon támogatni a függőségben szenvedőket, és hogyan lehet elkerülni azokat a csapdákat, amelyek gyakran csak tovább mélyítik a problémát.

A könyv magyar nyelvű megjelenése különösen időszerű, hiszen Magyarországon is egyre nagyobb figyelmet kap a mentális egészség és a függőségek kezelése. Az olvasók egy olyan eszközt kapnak a kezükbe, amely segíthet a családi kapcsolatok megerősítésében és a függőséggel való küzdelemben.

Személyes történetek és gyakorlati tanácsok

A könyv nemcsak elméleti tudást nyújt, hanem konkrét példákon és személyes történeteken keresztül mutatja be a CRAFT módszer hatékonyságát. Az olvasók betekintést nyerhetnek olyan családok életébe, akik sikeresen alkalmazták ezt a módszert, és megismerhetik, hogyan segíthetnek szeretteiknek a gyógyulás útján.

A könyv bemutatóján a résztvevőknek lehetőségük volt kérdéseket feltenni Dudits Dénesnek, aki számos gyakorlati tanáccsal szolgált a hallgatóságnak. A „Kiút a függőségből” című könyv már elérhető a nagyobb könyvesboltokban és online rendelésre is, így bárki hozzájuthat, aki szeretné megérteni és segíteni szeretteit ebben a nehéz küzdelemben.

Cor Leonis Kiadó – Minőségi irodalom minden olvasónak

A Cor Leonis Kiadó 2003-ban kezdte meg tevékenységét. A kiadó célja, hogy széles körben elérhetővé tegyen olyan magas színvonalú, igényes és gondolatébresztő műveket, amelyek gazdagítják az olvasók tudását, ösztönzik a gondolkodást, és hozzájárulnak az egyéni fejlődéshez. Kínálatában megtalálhatóak a gyerekneveléssel, önfejlesztéssel, pszichológiával, történelemmel és egyéb fontos társadalmi kérdésekkel foglalkozó könyvek, valamint szépirodalmi alkotások is. Hisszük, hogy a könyvek ereje képes megváltoztatni az emberek életét, és elkötelezetten dolgozunk azon, hogy olvasóink számára mindig a legjobb minőséget nyújtsuk.

Related Posts

Könyvajánló – Dobray Sarolta: Üvegfal

Számtalan, a bántalmazásról szóló könyv jelent meg az utóbbi években. Nyilván ennek markáns oka a családon belüli erőszak számának növekedése, akár az intézményrendszerbe kerülők, akár…

Révai Gábor: Beszélgetések a szerelemről és a szeretetről – Csányi Vilmossal és Bánki Györggyel

Kit ne érdekelne az a két legfontosabb érzelem, amit naponta élünk át, naponta hatja át minden emberi kapcsolatunkat, és amit sokszor mégsem értünk. Dőljünk hátra,…

Könyvajánló – Anna Black: Tudatos jelenlét

A „mindfulness” szót magyar nyelvre többféleképpen is fordítják. A pszichológiai szakirodalomban az elmúlt években a tudatos jelenlét kifejezés vált elfogadottá. Buddhista szövegekben az éber figyelem,…

Könyvajánló: Belső Nóra : Depresszió

Depresszió. Egy sokak életét megkeserítő és tönkretevő állapot, amely megosztja a gondolkodó embereket, és amellyel sokan mind a mai napig nem tudnak mit kezdeni. Vajon…

Vélemény, hozzászólás?