Könyvajánló: Csontos Róbert, Majoros Péter: Teszik, nem teszik

Teljesen jó cím ez ebben az igen nagyon individuális világban, ahol mindenki, mindenkinek, mindig beszól. A cím meg azért jó, mert nem kell elolvasni. Csak ha érdekel. Nincs kényszer, a könyv viszont meglepően jó.

B1090534

Persze régen memoárokat írtak a nagy emberek, most meg már a 20 éves és 15 perces sztárok is az életük történetével fárasztják a könyvesboltok recsegő polcait. De mivel akiért rajonganak, arra kíváncsiak is, olvasóközönség mindig akad.
Majka kiverte már a biztosítékot sok mindennel, elmondták mindennek, övé a legnézettebb youtube video, miért ne írhatna tehát könyvet? És nem 20, hanem 34 éves.
Ha Majka szent életű lenne, nyilván egy korlátozott, vallási töltettel bíró réteg olvasná a könyvét. Na, ő nem az: van itt minden: csajozás, pia, turné élmények nem szépítve, és a kereskedelmi televíziózás mocskai. De alapvetően nem a kulisszatitkok miatt érdemes elolvasni.
Adott egy tehetséges, de kicsit sem konformista gyerek vidékről. Mennyi az esélye, hogy befutott tévés személyiség, énekes, vagy pókerzseni legyen? Lássuk be, nem sok. Akkor meg ne irigykedjünk.
Egyébként a könyvben nyoma sincs nagy arcnak, négernek, aki megírta a könyvet helyette, unalomnak: szóval ehető, emészthető és érdekes. Nincs különösebb tanulsága, nem kézikönyv kisemberből naggyá emelkedők számára. Da ahol kell, odacsap. Ahogy a szerzője is szokott.

Kiadó: Ulpius-ház, 2013
286 oldal
Kötés: papír / puha kötés

Related Posts

Bob Dylan-könyvek az Európa Könyvkiadónál

Egy „regény”, egy dalgyűjtemény és egy önéletrajz megjelentetésével tiszteleg az Európa Könyvkiadó Bob Dylan irodalmi Nobel-díja előtt. A három könyvet 2017 tavaszán vehetik kézbe az…

Farkas Zoltán & Kiss László: Outcast – Kitaszítottan a világhírig

Oké, kezdem azzal, hogy először 1997-ben láttam a zenekart egy kicsinyke klubban, ami a jól csengő Patkánylyuk névre hallgatott. Értelemszerűen nem voltunk több százan a…

Varázslatos Olvasás Éjszakája az Athenaeum Kiadóval

Október 18-án este egy különleges, varázslatos program részesei lehettek azok, akik az Olvasás Éjszakáján az Athenaeum Kiadó programjait választották a Hátsó Kapuban. 

Könyvajánló: Michael Tanner: Wagner

Szellemes, átfogó könyvet jelentett meg az Európa Könyvkiadó Richard Wagnerről. Michael Tanner könyvében jól megfér egymás mellett a zeneszerző műveinek szellemi, filozófiai háttere, a könnyed…