Könyvajánló – S. J. WATSON: A másik én

Nem, én nem tennék ilyet. Hogy én valaki más bőrébe bújva a cyber-térben kalandozva szexuális ragadozóvá váljak? Soha! Hogy ezért veszélybe sodorjam a házasságom, a biztonságos otthonom és a lelki nyugalmam? Hát azt nem!

Vagy van valami megfoghatatlanul izgalmas, amint végigmegy az ember a városon, másképp fésült hajjal, kalapban, napszemüvegben, hogy találkozzon egy idegennel, aki anélkül, hogy hozzáért volna, minden érzékét felkorbácsolta? Adott valamit, amit más még sosem? Felidézettt elfelejtett, régen átélt izgalmakat, pillangókat a gyomortájékon,amiktől nem lehet szabadulni? Amitől éjjel kioson az ember a számítógépéhez, és megnézi, ott van-e?

Vegyünk fel egy sejtelmesen áttetsző ruhát, amit sosem hordanánk. Kevés parfüm a fül mögé, magassarkú. Mosolypróbálgatás a tükör előtt. Kis remegés: engem akar, biztosan? Nem vagyok túl öreg? Elég szép vagyok hozzá? Mit fog majd mondani? És mit teszek én?

Van valami borzongatóan izgalmas minden ismeretlenben. A lehetőség egy jobb élethez. A lehetőség egy nagy, elsöprő szerelemhez. És egy kapcsolathoz, amiben más lehetsz, új, varázslatos. És amiben lehet, hogy az életeddel játszol…
„Nézem ezeket az embereket, és egyszer csak – mintha lámpa gyúlna a fejemben – ráeszmélek, hogy mindnyájan álarcot viselünk. Ők is, én is – mindenki. Mutatunk egy arcot – az énünk egyik arcát – a világnak, egymásnak, és ez az arc olyannak mutat, amilyennek szeretnénk, hogy lássanak. És hogy mikor melyik arcunkat öltjük fel, attól függ, kivel vagyunk éppen, vagy hogy tudunk legjobban megfelelni mások elvárásainak. De akkor is álarcot viselünk, ha magunk vagyunk. Azt az arcunkat öltjük fel, amelyiket legszívesebben látnánk a tükörben.”

Amikor Julia, a harmincas éveiben járó, látszólag átlagos életet élő brit családanya megtudja, hogy húga brutális gyilkosság áldozata lett, nincs nyugodalma, amíg meg nem leli a gyilkost. A kutatás azonban hamarosan saját, bűnös érzéki vágyainak felfedezésébe csap át. Miután megismerkedik egy veszedelmes idegen férfival az interneten, elveszíti önmagát… az uralmat a tettei felett… és talán mindent. Rendületlen válaszkeresésével pedig veszélybe sodorja a házasságát, a családját, sőt, az életét is.

A világsikerű Amnézia (korábbi címén Mielőtt elalszom) szerzőjének pattanásig feszült hangulatú, lélegzetelállító fordulatokkal teli új pszichológiai thrillere az online chatszobák és a cyberszex sötét útvesztőjébe vezeti az olvasót, ahonnan nincs kiút.

Borsos-Kőszegi Erika

Kiadó: Athenaeum Kiadó
Oldalszám: 416 oldal
Megjelenés: 2015. október 19.
Kötés: Kartonált
ISBN: 9789632934686

Related Posts

Könyvajánló: Nemere István: Nincs idő meghalni

Kezdjük egy száraz adattal: a Nincs idő meghalni a szerző 632. műve. Nagyon sokan egész életükben nem olvasnak összesen 632 könyvet, nemhogy írjanak ennyit. Nemere…

Gyilkos vágy – Interjú Kovács Noémivel

A múlt héten jelent meg Kovács Noémi: Gyilkos vágy című legújabb krimije. Ennek apropóján beszélgettünk a szerzővel, aki igen érdekes információkkal szolgált alkotási folyamatról, karakterekről…

Az Athenaum két új magyar krimije

Két magyar krimi is érkezik júniusban az Athenaeum Kiadótól. Kovács Noémi: Gyilkos vágy című lélegzetelállító bűnügyi története 504 oldalon ered egy sorozatgyilkos nyomába, aki Budapesten szedi áldozatait.Nincs…

Könyvajánló: Jodi Picoult: Sorsfordítók

Valószínűleg mindenki ismeri a Descartes-féle „gondolkodom, tehát vagyok” mondást – nos, ennek az új változata lehetne a „gondolkodom, tehát Picoult-t olvastam”.