Balkáni ritmusok és motorzúgás a Balaton partján

Júniusban immár 15-ik alkalommal rendezik meg a Harley-Davidson Open Road Festet. Ezúttal is Alsóörsön dübörögnek fel a már jól ismert motorhangok, számos külföldi és hazai banda koncertjével kísérve.

A 2014-es zenei programban többek között helyet kapott Boban és Marko Markovic Orchestra, Paddy and the Rats, Ganxsta Zolee és a Kartel, Magic Cats Rockabilly Trio és The Silver Shine.

A fesztivál egyik kiemelt fellépője a Boban és Marko Markovic Orchestra. Az örömzenét játszó csapat neve nem csak hazánkban, de egész Európában és a világ szinte minden részén ismerősen cseng. Elmondásuk szerint mindig pozitív élményeket adnak a közönségnek bárhol is lépjenek fel a világon.

Apa és fia mindketten szeretik a fellépésekkel járó utazást is. „Imádom a fesztiválokat, és hogy édesapámmal bejárhatjuk a világot. Kisgyerekként, mikor hetekre-hónapokra elutazott, mindig azt kívántam, bárcsak én is vele mehetnék, új embereket ismerhetnék meg. A Boban és Marko Markovic Orchestra-val ez most sikerült”– árulta el Marko Markovic, aki már 14 éves kora óta, -több, mint egy évtizede – zenél együtt apjával.

–„Az igazi muzsikáról sok helyről leshetünk el trükköket, de a rengeteg gyakorlás és az elhivatottság is feltétlen szükséges. Én azonban abban hiszek, hogy ez mind nem elegendő, ha nincs meg a zenészben az „istenadta tehetség”. Nagyon várjuk a balatoni fellépést, és a találkozást a magyar közönséggel. – tette hozzá Boban.

Az alsóörsi fesztivál visszatérő fellépői a Paddy and the Rats és Ganxsta Zolee is. „A Harley-s bulihoz mindig csak jó emlékeink fűződnek és mindig nagyon jó hangulatban telnek a koncertjeink. Amiért ezt a szakmát választottuk, az az életünk is egyben: a zene, a szabadság és a féktelenség. Szerintem ez tökéletesen passzol az Open Road hangulatához.” – nyilatkozta Paddy.

„Idén nyárra is hatalmas partit és zúzást ígérhetünk. Nagyon örülünk, hogy Magyarországon ismét életre kelt az a stílus, amit képviselünk, és a fesztivál közönség imádja a koncertjeinket. Az meg, hogy mindezt a Balaton parton, ennyi gyönyörű motor mellett élhetjük át, csak hab a tortán” – mondta Ganxsta Zolee.

A „vasak” mellett, az Open Roadra jellemzően, mindenki megtalálja a saját ízlése szerinti zenei csemegét, hiszen a legendás Bonnie Tyler és a trombitavirtuózok mellett, hazai zenészek hosszú sora színesíti a fesztivál repertoárját: Hooligans EDDA, Ossian, AB/CD, Aurora, Blues Company, Balkán Fanatik, Deák Bill Gyula, Kiss Forever Band, Tóth Gabi, Ütember’s, Zorall és még sokan mások.

A jubileumi 15-ik év tiszteletére a szervezők egy nyereményjátékkal is készülnek, melynek fődíja egy XL883N Sportster Iron, – minden idők legértékesebb fesztivál-nyereménye. A króm-csodák szerelmeseinek újdonság lesz az épített motorok versenye, amelyre idén külföldi nevezőket is várnak. Természetesen a rendezvény jól ismert elemei, a kaszkadőr-, műrepülő-, trial-bemutatók sem maradnak el, mint ahogyan a Balaton környéki vezetett túrák, vagy a Poker Run sem.

A 15-ik Harley-Davidson Open Road Fest 2014-ben igazi kikapcsolódást és fergeteges bulit kínál minden érdeklődőnek, és minden korosztálynak. Ahogy a motor rajongóknak minden nap lesz száguldás és izgalom, úgy a zene kedvelőit minden nap koncertek és sztárfellépők várják. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők 2014. június 4 – 8. között Alsóörsön, az Open Road Festen.

…mert mindenkiben van egy kis Harley!

Related Posts

Bor, mámor, Kispál

A négy éve feloszlott, és most újra koncertező Kispál és a Borz zenekar még nem lépett fel Magyarországon az újra kezdés óta. Láthatták őket az…

Szent fogadalmak a Sziget utolsó napján

Az idei Sziget Fesztivál tanulságos utolsó napot zárt számunkra vasárnap. A szerkesztőség tagjainak le kellett fektetniük a következő aranyszabályt: Sziget Fesztivál után soha, érted, soha…

Moby Dick, Ektomorf, Akela, Southern Oracle a barba Negra Track-ben!

„Eine kleine Thrash Music Festivál”  Üdvözlet minden fémszívű rajongónak! Ez a nyár sem szűkölködik majd jó koncertekben fesztiválokban! Érdemes előre tervezni, átgondolni mit ne hagyjon…

10 dolog a FEZEN-ről -Ti mondtátok

Mint jól felkészült fesztiválozók (legalábbis azt hittünk), fogtuk a gumicsizmánkat és belevetettük magunkat a 19. FEZEN fesztivál minden poros kis részletébe.